Ogródek u Edzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek u Edzi

Post »

Dziękuję za informację ;:196
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Aga ;:196 .
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Dzieci się sprawują ;:215 pogratuluj im sukcesów ogrodniczych :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Edytko niesamowite są te różnice w 2010 a 2013 roku...... ogród wspaniale Ci się zagęścił, wzbogacił w mnóstwo roślin na ślicznych rabatach.... Jestem pod wrażeniem ;:oj
Eda_S
500p
500p

Post »

Natalia, pogratuluję - dzięki. O ile moja córa ma raczej inne rzeczy na głowie, to mój synek bardzo się interesuje roślinkami - sadzi, sieje i pielęgnuje z sukcesem :D .

Aguniu, różnica jest ogromna. Zobaczyłam ją dopiero po odkopaniu starych zdjęć. Chciałabym bardzo powstrzymać się w tym roku od przesadzania roślin, żeby miały możliwość rozrastania, niestety część bylinek bardzo ucierpiała na tych ciągłych przeprowadzkach :roll: .
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

I tak trzymać :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
belladonna
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 sty 2014, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Faktycznie, trzy lata dla ogrodu to rewolucja. Widać to bardzo dobrze na tej rabatce przy ścianie domu, tej z krzewuszką. Czy to zielone wyprostowane w tle to berberys?
Szkoda przesadzać tak ładnie zagęszczone roślinki, ale czasem trzeba... Sama właśnie planuję kolejne przesadzanie, nie wspominając o tych, które zrobiłam jesienią;-)))) I ciągle mam nadzieję, że już znalazłam ostateczne miejsce!!!! Czasami przydałoby się, żeby ktoś mnie zdrowo puknął w głowę. ;:14
Blanka
"Co jest złe, można poprawić, ale nie można poprawić czegoś, czego nie ma". Jodi Picoult
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Edytko, uwielbiam takie zdjęcia porównawcze. Widać, jak pięknie rosną roślinki, jak zagęszcza się Twój azyl. :D
Eda_S
500p
500p

Post »

Natalia, cieszę się póki jest zainteresowanie :D .

Blanka, rabata z krzewuszką jest chyba jedyną nie zmienianą od początku założenia. Wyprostowany krzew to berberys Erecta. Dziś przycinałam go, bo zaczął ogołacać się od dołu, a wyrósł na ok. 1,8 m. wysokości. Szpaler Erect mam też z przodu domu, pięknie przebarwiają się jesienią, a zimą ich owoce są pożywieniem dla kwiczołów :D .

Małgosia dobrze, że przyszło mi do głowy zrobić kilka zdjęć w 2010r. Jestem zaskoczona tym, jak rozrosły się iglaki. Do dziś pamiętam posadzoną jesienią 2009r. jodłę koreańską. Zimą musieliśmy oznaczyć miejsce jej posadzenia wysokimi patykami, bo nie było jej widać spod śniegu :D .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Edytko dziękuję za podpowiedź. Poczekam minimum 2 tygodnie. W zależności jak będzie kształtowała się pogoda. 2,5 niestety mnie nie ratuje bo w połowie nie będę na działce. Także 2-3 tyg. A może więcej? Bo przecież jeszcze wszystko się może zdarzyć :)
Eda_S
500p
500p

Post »

Madzia, otóż to - wszystko zależy od pogody. Zima rozpieszcza przedwiośniem, a ja zaczynam się gubić w tym co można już zrobić w ogrodzie, a z czym należy poczekać. Prognozy są jak na razie optymistyczne - do połowy marca podobno ma być tak jak jest teraz, a później cieplej :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No ja też się w tym wszystkim gubię. Serducho już wystartowało na całego. Ale rozum spokojnie je studzi... :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje tuje bardzo nierówno rosną, siedzą w niekorzystnych warunkach, niektóre na fundamencie nieistniejącego domu. Karmię, więc dają sobie jakoś radę.
Pogoda paskudnie zimna. Nie mam dylematów, co robić w ogrodzie, bo nie wychodzę :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Eda_S
500p
500p

Post »

Madzia są zabiegi, z którymi muszę się powstrzymać w moim klimacie: werykulacja, spulchnianie rabat (nocne przymrozki i wysuszający wiatr w dzień), nawożenie i cięcie cudzego żywopłotu. Inne czynności (sprzątanie i cięcie moich roślin) jak najbardziej wskazane do wykonywania w chwili obecnej, oczywiście jeśli pogoda pozwala :wink: .

Ewa, tuje moich sąsiadów korzeniami przebijają podmurówkę ogrodzenia i karmią się dobrodziejstwami w moim warzywniku :( . Kopiąc doły pod swój żywopłot odkrywaliśmy np. złoża żużlu, chyba ktoś utwardzał nim drogę, więc dokarmiać jak najbardziej trzeba.
Pogoda nas nie rozpieszcza, dziś groziło urwaniem głowy.
Eda_S
500p
500p

Post »

Na zewnątrz szaro, buro i do wiosny daleko... Obiecują, że w weekend ma być ładnie :wink:

A tymczasem dzisiaj odwiedził mnie taki oto gość. Prawdopodobnie nieświadomie przytaszczyłam go z drewnem do domu :D .

Obrazek

Na parapecie rośnie sobie fasola mojego synka :D . Pamiętacie te doświadczenie z podstawówki?

Obrazek

Udanego popołudnia :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”