Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Patrzę na las i widzę, że skądś przyplątał się wiatr i to dość mocny, bo sosny tańczą na wietrze.
Czyżby zniweczył moje plany (pierwsze prace ogrodowe) :?
Agnieszko podobnie, jak ty sadzę ulubione kwiaty w różnych kolorach. Chyba już dawno zrozumiałam, że mogę zapomnieć o jakiejś sensownej aranżacji, bo i tak zaraz wsadzę tam np. cebulki tulipanów...oczywiście w niepożądanym kolorze.
Lubię je pasjami i dla mnie ważniejsze jest znalezienie wolnego miejsca, niż fakt, że zaburzą pierwotną koncepcję :oops:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko śliczne tulipanki, zrobiło się wiosennie, chociaż dziś u nas wietrznie, słonce chce wyjść zza chmur ale zawsze jakaś mała chmurka go przysłoni.
Za irysy na pewno się zabiorę, część kłączy wyszła na wierzch, brzydko to wygląda, "bidoki" tak proszą o ratunek.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Witaj Aguś, te pełne tulipany i jeszcze w moich ulubionych odcieniach robią wrażenie Obrazek, martwię się bo moje jeszcze nie wychodzą, może za głęboko posadziłem, albo są późniejsze :roll:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, popieram sadzenie tulipanów botanicznych ;:108 Choć mam też i wielkokwiatowe ale głównie stare mieszańce Darwina czyli tradycyjne czerwone i żółte. Choć nie tak fikuśne ale za to zdrowe i plenne więc nie marudzę 8-)
Siewek liliowców mam rzeczywiście sporo (w tym roku też wysiałem więc jeszcze przybędzie) ale wyselekcjonuję tylko najładniejsze.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguniu uwielbiam twój wielobarwny ogród ;:138
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Aguś chyba sloneczko poszło dzisiaj do Ciebie ,u nas pochmurno i zimno ,nawt z domu nie chce się wychodzić,a tyle mam na dworze do zrobienia ,Dzięki za fotki tulipanów pieknie wygladaja takie ogromne rozlozyste plamy na rabatach :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu, tulipany Twoje przepiękne, już wychodzą, jeszcze chwila i znów będą cieszyć :wit
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Piękne, energetyczne zdjęcia na początek tygodnia ;:196
Mam nadzieje, że u Ciebie wreszcie zawitała ładna pogoda i miałaś okazję nieco ubrudzić się w ogrodzie :wink:
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Agnieszko, mówisz, że masz mały ogród. Ale masz tak dużo roślinek, że niektórzy w dużym tego nie mają ;:108 Piękności pokazujesz.
U mnie dziś słonka nie ma, poszło do Ciebie :wink:
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko u mnie też jest silny wiatr.... na szczęście wreszcie zawitało słoneczko, więc wyszłam popracować w ogródku.... po raz pierwszy w tym roku..... ależ fajnie.... od razu inaczej krąży krew w żyłach ;:167
Co do koncepcji.... to ja zawsze na żywioł...... jak mi w duszy gra..... a że ja kocham bujnie i kolorowo, tak jak w naturze, to w ogrodzie wszystkie kolory mi siebie pasują 8-) :lol:

Dorotko u mnie wreszcie piękne słoneczko.....wreszcie , bo do wczoraj jeszcze była szarówa......wiatr też niestety jest silny, ale mimo to, słonko wyciągnęło mnie do pierwszych wiosennych prac :D

Mateuszu u mnie też większość tulipanków jeszcze pod ziemią .... tylko pojedyncze kły powystawiały, tak, że nie martw się, daj im czas :D

Jacku ja bardzo lubię tulipanki botaniczne, miałam ich niewiele i już dawno chciałam posadzić więcej..... jednak jakoś nie układało się..... teraz wreszcie są :D
Niesamowicie ciekawa jestem rezultatów siania Twoich liliowców.... z prawdziwą ciekawością będę obserwowała :D

Aguś dziękuję, bardzo się cieszę, ze podoba Ci się i zapraszam ;:196

Marzenko faktycznie słoneczko dziś u mnie pięknie świeci...... wiatr jest silny i zimny....ale to słońce, na które tak bardzo czekałam wszystko wynagradza ;:167

cd za chwilę ;:196 :wit
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko, jak słoneczko ;:3 to od razu ma się lepszy humorek. ;:173 U nas nie ma, ale nie narzekam, było prawie dwa tygodnie, niech teraz innym świeci. :uszy
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Aguniu, nie wiem co najpierw chwalić u Ciebie. Każda seria zdjęć przedstawia przepiękne, rozrośnięte kępy kwiecia. Chciałabym osiągnąć choć w malutkiej części taki efekt zarośniętych rabat jak u Ciebie. Ale na razie daleko mi do tego.
Tęsknię już za widokiem kwitnących tulipanków, a zwłaszcza botanicznych.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko u mnie jeszcze bardzo mało tulipanków pokazało kły.... jeszcze siedzą pod ziemią, śpiochy jedne ...... ale niech no tyko słonko trochę poświeci..... od razu ruszą :D

Monisiu wreszcie przyszło do mnie słonko..... wprawdzie nadal jest chłodno i silny wiatr, ale słonko wywabiło mnie do ogródka, gdzie troszkę poprzycinałam badylki..... od razu lepiej się zyje ;:167

Justynko bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje nasadzenia ;:196
Za słonkiem naprawdę bardzo już tęskniłam :D

Iguś masz rację..... słonko powoduje, że od razu inaczej patrzymy na świat...... tak bardziej optymistycznie :D
Mam nadzieję, że słoneczna pogoda się utrzyma i będzie szybko wiosennie i cieplutko :D

Halinko nawet nie wiesz jak mi miło, ciesze się, że podobają Ci się moje kwiaciorki ;:196
Zobaczysz, jak szybko rozrosną się Twoje..... to postępuje naprawdę błyskawicznie..... po kilku latach z młodego ogrodu zasadzonego niewielkimi roślinkami potrafi się zrobić prawdziwy busz...... no chyba, że mamy same perełki w nowoczesnych odmianach, które rozrastają się bardzo wolno. U mnie samem popularne, często spotykane odmiany, które idą jak burza 8-) :lol:

Dla odmiany skaczemy z wiosny do lata......floksy ..... kolejni moi ulubieńcy 8-) :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Aguniu ale piękności tu nam pokazujesz! ;:180 tulipany te ich kolory - ohhh,wnet z powrotem zawitają do Twojego ogrodu :tan
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś, jak u Ciebie pięknie i kolorowo. ;:oj Ja tak chcę ;:3 Floksy bajka po prostu. Ja też uwielbiam te kwiatki, ale jak nie przypilnuję to łapią mączniaka. Ty nie masz z tym problemu?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”