Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz.17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz.17

Post »

Witaj Marysiu, pięknego tygodnia wiosennego życzę :wit
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Marysiu witaj ;:cm
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu jak tam zasiewy parapetowe idą? Pomidorki pyszności! Miałam w tym roku wyhodować sobie kilka krzaczków ale ale jakoś tak się zgapiłam,chyba że jeszcze sobie coś posieję może urośnie. :;230 ehhh któregoś roku miałam takie ładne i mi zaraza wszystko zniszczyła :(
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu bardzo dziękuję za podzielenie się wiedzą o cięciu wisterii, jak widzisz wiele osób skorzysta z niej. Ja oczywiście jutro przytnę mój krzaczek i niecierpliwie będę czekać na pierwsze beczułkowate pączki ;:196 Moja koleżanka i sąsiadką ma już wieloletnią roślinę i pięknie jej kwitnie, mam nadzieję że moja też taka będzie ;:4
Dorotko witam Cię ;:196 ! pogoda troszkę w dzień się poprawiła, ale musiałam pojechać do K. przed tak długim wyjazdem mam parę rzeczy do załatwienia i zaczynam gonić w piętkę ;:65
Za życzenia dziękuję i przytnę jak Kasia radzi ;:173
Halinko najpierw trzymam kciuki, żeby orlik wyszedł i nie zmarzł, bo pcha się strasznie a ja go przysypuje delikatnie.
Sąsiadka dzisiaj mnie trochę zmartwiła, że w marcu mrozy mają być nawet do -12 st.
Pomidorki mam nadzieję, że będą bo wiesz na cały marzec wyjeżdżam i posiane zostawię domownikom do podlewania...co zastanę po powrocie ? nie wiem ;:131
Joasiu dzięki Fo i tym co odwiedzają mój wątek można czegoś się dowiedzieć, ja oglądam sporo programów ogrodowych (angielskich) i stale dowiaduję się czegoś nowego, a poza tym własnego doświadczenia to wiedza niezastąpiona ;:333
Więc jak czegoś możesz od nas się dowiedzieć to jest nam bardzo miło, jak nie przeczytasz to pytaj zawsze ;:4
Pomidorki w skrzyniach oczywiście nawet w doniczkach są atrakcją. Ludzie zakładają ogrody na balkonach i hodują wszystko. Ja tak kiedyś zaczynałam ;:215
Iwonko witaj kochana - dziękuję zaraz Cię odwiedzę!

Ewuniu przytulam Cię serdecznie jaki cudny awatarek ...to dlatego Cię ostatnio nie było ;:173 tak się cieszę i gratuluję ;:196
Reniu no przecież jest czas na wysianie nasionek (a masz je?) spokojnie wyhodujesz sadzonki i zaowocują ...tylko czy będziesz miała czas podlewać ;:306 Jak poczytasz rady naszego forumowicz to uchronisz pomidorki od zarazy ;:196
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu, powiedz mi co zrobić. Przyszły dziś do mnie zamówione cebulowe i kilka kłączy. Patrzę w woreczki, że niektóre wypuszczają kiełki. Co mam z nimi zrobić? Czy już wysadzić do ziemi, czy do donic?
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Marysiu witaj :wit :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu w prognozach nie widać mrozu ani śniegu do końca marca, ja wsadziłabym do ziemi i pilnie obserwowała prognozy gdyby nie daj Boże jakiś mróz to możesz okryć wychodzące rośliny. Cebule jeżeli są roślin ciepłolubnych (takie co się wykopuje) to do donic. A kłącza to czego ?
Czytałam u Marysi, że lilie wypuszczają kły i pisała, że w razie czego okryje kapturkami.

Ewuniu witam Cię ;:4
Awatar użytkownika
paputowy dom
200p
200p
Od: 11 cze 2012, o 21:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu zgapiłam od Ciebie i kupiłam Nahemę. Oprócz Nahemy takie goździki rozczochrane - cudne ale drogie. Tak to sobie tłumaczę,że jak kupuję wszystko na raz to na kosztach wysyłki oszczędzam.
Pozdrawiam Justyna
DomPodPaputem.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu witam serdecznie , gratuluję wygranej ;:196 ;:138
Widzę że jeszcze się nie pakujesz , zajmujesz się sianiem , cieńciem , jednym słowem wiosna ;:108
Pozdrawiana z pięknej wyspy Jersey , trzymaj się i wypoczywaj ;:168
:wit :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,jestem jak zwykle późno,cały dzień w ogrodzie byłam i musiałam trochę odpocząć,laptop idzie jak muł zdjęcia źle się wkładają ,wszystko mi się sprzeciwia,dzisiaj ludzie robili mi kompostownik bo nie mogę się na nic doczekać od domowników,wszyscy zapracowani ,w ogrodzie zaczęłam trochę sprzątać ,ale dużo tego,i nie bardzo widać moją pracę,ale pomalutku,pozdrawiam Cię i miłej nocki życzę :wit ;:19
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wróciłam do porad Kasi na temat cięcia wisterii.Moja ma 4 lata i w ubiegłym roku pierwszy raz zakwitła trzema kwiatkami.Kupowałam ją jako fioletową,zakwitła biało różowo,z czego bardzo się cieszę.Tnę ją od góry,ale jakos nie chce mi przypominać drzewka.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Martuś czy aby nie nazbyt duże przyśpieszenie wzięłaś ? ;:168 Przecież jesteśmy na początku sezonu dopiero... ;:173 Takie przyśpieszenie wszystkich ogarnęło... ;:131 jakby rzeczywiście jakieś nieprzekraczalne terminy goniły ! ;:oj Nie ma co się sugerować ,że niektórzy już zrobili to czy tamto a ja jeszcze nie... róbmy swoim trybem na miarę swoich potrzeb i możliwości ...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Witaj Marysiu, Ty już pewnie w blokach startowych stoisz :wink: , Kołobrzeg czeka :D
Jak dobrze ze zabrałam się za to zrywanie darni tak wcześnie, jutro przychodzą pierwsze róże od państwa CH. ze szkółki R.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, u nas na dziś deszcz zapowiadają, mam nadzieję, że zdążę jechać jeszcze na działeczkę, choć na chwilkę, a więc na razie :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich moich miłych gości!
Justynko róża będzie pięknie pachniała (posadź ją w słońcu), ciekawa jestem goździków :D
Tereniu dziękuję za odwiedziny mimo, że masz daleko do nas! Tak ja już powoli myślę o wyjeździe i do przejechania mam tez sporo, bo ponad 11 godzin autobusem, pociągiem byłoby dłużej ;:224 . Pozdrawiam :wit
Martuś idzie ochłodzenie, a w dzisiejszej prognozie śnieg widzę :shock: , a przy drzwiach stoi dostawa drzewek, krzewów i róż dzisiaj przysłanych :wink:
Ja też sporo robię obcymi rękami, bo na moich trudno liczyć ....są zajęci pracą albo odpoczywaniem :lol:
Małgosiu to moja jeszcze nie kwitła, może w tym roku? a jak będę cięła to na pewno jej pomogę ;:173
marpa chyba sobie wątki pomyliłaś ale miło mi że tropem Marty trafiłaś do mnie :wit
Iwonko ZJ mam dzisiaj trochę roślin do posadzenia ale nie jestem pewna gdzie :? Przysłali 10 dni wcześniej ...no cóż warunki są.
A amerykańcy śnieg chcą mi sypnąć ....czyżby powtórka z ubiegłej wiosny miała być? zimno , chmury popielate ! chyba rośliny tylko zadołuje na kompoście. Nie chcę się przeziębić ;:224
Iwonko szczecińska a u mnie śnieg z deszczem :shock: i też mam coś w ogrodzie do zrobienia. Może prognozy się nie sprawdzą :heja

Dobrego dnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”