Kolejne tulipanki na dzień dobry
Gosiu faktycznie przeważnie roślinki sadzę w ten sposób, żeby mieć różne odmiany każdego gatunku, robię tek dlatego, że w ogródku sadzę przeważnie te kwiaty, które lubię najbardziej i chcę ich mieć sporo w różnym odcieniu
Są też takie mniej lubiane przeze mnie, te bywają pojedyncze
Marzenko i tu pojawia się problem wielu pasjonatów roślin, dysponujących niewielkimi ogrodami..... tyle pięknych kwiatów się podoba i bardzo chcielibyśmy je mieć, ale nie ma gdzie posadzić.... niestety mam tak samo.....
U mnie do wczoraj było szaro i zimno....ale dziś rano obudziło mnie piękne słoneczko i jak na razie utrzymuje się..... mam nadzieję, że to zapowiedź pięknej wiosennej pogody już na stałe
Marylu nie wiem jakie posadziłaś powojniki, ale może postaw na te włoskie..... one mają znacznie mniejsze i mniej efektowne kwiaty, niż wielkokwiatowe, ale są całkowicie bezproblemowe w uprawie i kwitną baaaardzo obficie... całe morze kwiecia. Rozrastają się też szybciutko i bardzo mocno.... kwitną na tegorocznych pędach, więc i mrozy im nie straszne..... tnie się je wiosną króciutko
Majeczko mam nadzieję, ze wiosna pomalutku wkracza i w moje rejony.... dziś u mnie pod rana piękne słoneczko..... co prawda co chwilę chowa się za chmurki, ale po chwili znów cudnie świeci.... nie mowy.... dziś idę do ogrodu
Marysiu te tulipanki na pierwszej fotce to jedne z moich ulubionych.... bardzo wcześnie kwitną.... jako pierwsze
Martusiu ja takie drobniejsze kwiaty staram się sadzić w większych kępach, bo tak lubię najbardziej..... nie mam miejsca, żeby moje kępy były ogromne, nad czym boleję i rozpływam się z zachwytu nad takimi widokami w Twoim ogrodzie
Adrianie witaj
Bardzo się cieszę, ze podobają Ci się moje lilie.... to moje ukochane kwiaty
Flashpoint rośnie u mnie 4 rok, wspaniale się rozrasta w bogate kępy ...
Garden Affaire to prawdziwy olbrzym, jest znacznie wyższa ode mnie.... ma na pewno 180, albo i więcej centymetrów ...
Ile odmian u mnie rośnie.... nie mam pojęcia

pewnie około 50...... w zeszłym roku córcia liczyła ile jest dorosłych kwitnących egzemplarzy to było dobrze ponad 200...... głównie orientalne i orienpety....azjatek mam najmniej, bo i lubię je najmniej, chociaż urody im odmówić nie można.... też są przepiękne.... ale dla mnie bardzo istotną rolę spełnia zapach...... uwielbiam pachnące kwiaty
Bogusiu witaj
Ja również mam nadzieję, ze wreszcie będzie ciepło i pogodnie..... już nie mogę się doczekać pierwszych prac w ogrodzie..... dziś już pokazało się słoneczko, więc mam nadzieję, ze będzie dobrze ...
Tobie też życzę pięknej pogody
Bogusiu roślin faktycznie sporo rośnie w moim ogródku..... mieści się ich tyle na niewielkiej powierzchni dlatego, że rabaty są ,,napakowane,, uwielbiam, kiedy roślinki są blisko siebie, kiedy przenikają się nawzajem .... nie lubię widoku gołej ziemi na rabatkach..... Jak rozrastają się nadmiernie, to je po prostu ,,temperuję,,
Ulu witaj, bardzo się cieszę, że zajrzałaś do mnie i dziękuję za miłe słowa
Odzywaj się kochana czasami, gdy będziesz zaglądać..... miło wiedzieć, ze jesteś
Madziu już nie mogę się doczekać kwitnienia tulipanów....ale tak jak piszesz, to już na szczęście niedługo
Kochani pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i życzę pięknego, słonecznego i cieplutkiego tygodnia, obfitujące w prace na świeżym powietrzu