Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
Skończona ostatnio:
-Daria Doncowa "Przesyłka dla kameleona" - kryminał humorystyczny rosyjskiej pisarki. Można się zaśmiewać do łez. Literatura bardzo lekka.
Czytam (oczywiście jak zwykle więcej niż jedną):
-Jo Nesbo "Łowcy głów" - tu autora chyba nie muszę przedstawiać. Jednak nie jest to seria z Harrym Hole, nawet nieklasyczny kryminał. Za to można ja porównać do "Millenium" Larsona. Historia opowiedziana od strony "oszusta". Niesamowity styl pisarki Jo. Dopiero zaczęłam, a już nie mogę się oderwać...
-Dacre Stoker & Ian Holt "Drakula nieumarły" -klasyk. Historia Drakuli oraz hrabiny Batory i van Helsinga. Dość brutalnie opisane niektóre fragmenty.
W kolejce czeka ostatnia część "Czarnych kamieni" Anne Bishop - cykl dla dorosłych. Świat, który rządzi się innymi prawami wykreowany przez autorkę z domieszką czarnego humoru.
Książki czytam namiętnie i prawie wszystko ;) Dobrze, że znalazłam ten wątek, bo w sumie na niewielu pisze na forum, a widzę, że nawet czytałam to co część osób poleca. Tylko lipa, bo ja z biblioteki czytam i muszę brać co mają, chociaż od kilku lat jest nawet dobrze z książkami ;)
-Daria Doncowa "Przesyłka dla kameleona" - kryminał humorystyczny rosyjskiej pisarki. Można się zaśmiewać do łez. Literatura bardzo lekka.
Czytam (oczywiście jak zwykle więcej niż jedną):
-Jo Nesbo "Łowcy głów" - tu autora chyba nie muszę przedstawiać. Jednak nie jest to seria z Harrym Hole, nawet nieklasyczny kryminał. Za to można ja porównać do "Millenium" Larsona. Historia opowiedziana od strony "oszusta". Niesamowity styl pisarki Jo. Dopiero zaczęłam, a już nie mogę się oderwać...
-Dacre Stoker & Ian Holt "Drakula nieumarły" -klasyk. Historia Drakuli oraz hrabiny Batory i van Helsinga. Dość brutalnie opisane niektóre fragmenty.
W kolejce czeka ostatnia część "Czarnych kamieni" Anne Bishop - cykl dla dorosłych. Świat, który rządzi się innymi prawami wykreowany przez autorkę z domieszką czarnego humoru.
Książki czytam namiętnie i prawie wszystko ;) Dobrze, że znalazłam ten wątek, bo w sumie na niewielu pisze na forum, a widzę, że nawet czytałam to co część osób poleca. Tylko lipa, bo ja z biblioteki czytam i muszę brać co mają, chociaż od kilku lat jest nawet dobrze z książkami ;)
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 25 sty 2012, o 08:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
a żonka czyta biografię Św. Faustyny, mówi że ciekawa
- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
A ja jako miłośniczka Chmielwskiej dorwałam na wyprzedaży Lesia, którego akurat jakimś cudem brakowało mi w kolekcji, i wczoraj cały wieczór przesiedziałam podejrzanie chichocząc
Nie powiem rodzinka dziwnie na m nie patrzyła 
Szkoda, że już nie będzie nowych książek...

Szkoda, że już nie będzie nowych książek...

Czy to o takim nie bardzo udanym architekcie?
- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
tak, dokładnie ta książka
Ten bohater się przewija w kilku powieściach ale ta jest mu dedykowana w całości. Polecam!

- annamaria13
- 100p
- Od: 24 lip 2010, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ja polecam
INFERNO Dana Browna
jest bardzo fajne jezli lubicie ksiązki przygodowe
INFERNO Dana Browna
jest bardzo fajne jezli lubicie ksiązki przygodowe
pozrawiam anna_maria
mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
Aktualnie czytam wszystko na raz bo terminy w bibliotekach mnie gonią
"Medycyna Chińska" pod red Dr. Duo Gao
"Ogród w zgodzie z naturą" Marie Luise Kreute
"Ogród warzywny" Hans Werner Bastian
"Rośliny przyjazne dla domu, 50 roślin doniczkowych, które pomogą oczyscić powietrze w domu" C. Wolverton - Polecam tą ksiażkę
"Tworzenie stron www" Radosław Sokół
"Miasto upadłych aniołów" Clarisa Clare

"Medycyna Chińska" pod red Dr. Duo Gao
"Ogród w zgodzie z naturą" Marie Luise Kreute
"Ogród warzywny" Hans Werner Bastian
"Rośliny przyjazne dla domu, 50 roślin doniczkowych, które pomogą oczyscić powietrze w domu" C. Wolverton - Polecam tą ksiażkę
"Tworzenie stron www" Radosław Sokół
"Miasto upadłych aniołów" Clarisa Clare
Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
-
Dla tych co lubią się uśmiechnąć przy książce polecam jeszcze Olgę Rudnicką. Jest to młoda pisarka, nie wszystkie książki są równe. Czytając np. "Natalii 5" czy "Czy ten rudy kot to pies" zaśmiewałam się tak, że straciłam głos. Literatura bardzo lekka, gdy nie chcemy "myśleć" nad książką to wręcz idealna (tak jak te starsze kawałki Chmielewskiej, bo te pisane później już mi nie "podchodziły").
-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja czytałam ostatnio "Chustka"-Joanny Sałyga.
Opisany jest każdy(prawie)dzień kobiety która zachorowała na raka.Ksążka napisana jest na podstawie bloga ,który bochaterka książki pisała w internecie..Bardzo ciekawa książka,którą serdecznie polecam.
Opisany jest każdy(prawie)dzień kobiety która zachorowała na raka.Ksążka napisana jest na podstawie bloga ,który bochaterka książki pisała w internecie..Bardzo ciekawa książka,którą serdecznie polecam.
Ja również polecam Rudnicką
Oprócz wspomnianej "Natalii 5" czytałam też "Cichy wielbiciel". Ta druga opowieść jest jednak bardziej poważna i dotyczy stalkingu 

Najgorsze coś,co przeczytałem,ma tytuł Mroczna magia. Styl to supertredowata,opowieść
o wampirach. Do tego autorka to chyba jakaś nimfomanka.Co kilka stron wampiry się
wampirzą, a między ich figlami,trochę treści.
o wampirach. Do tego autorka to chyba jakaś nimfomanka.Co kilka stron wampiry się
wampirzą, a między ich figlami,trochę treści.
- Ohajo
- 500p
- Od: 19 paź 2009, o 00:01
Czytam właśnie książkę "Stalin. Dwór czerwonego cara".
Wszyscy mamy szczęście, że nie urodziliśmy się 100 lat temu w carskiej Rosji. Bo zapewne niewielu przeżyłoby rewolucję bolszewicką, głód wywołany kolektywizacją, Wielki Terror... Niesamowite, do czego zdolni są ludzie, gdy poczują się bezkarni.
Wszyscy mamy szczęście, że nie urodziliśmy się 100 lat temu w carskiej Rosji. Bo zapewne niewielu przeżyłoby rewolucję bolszewicką, głód wywołany kolektywizacją, Wielki Terror... Niesamowite, do czego zdolni są ludzie, gdy poczują się bezkarni.
"Tylko ten bez szkody rozmawia, kto umie milczeć" - Tomasz a'Kempis
- Dagga
- 10p - Początkujący
- Od: 16 cze 2011, o 14:37
[quote="Alyaa"]Skończona ostatnio:
W kolejce czeka ostatnia część "Czarnych kamieni" Anne Bishop - cykl dla dorosłych. Świat, który rządzi się innymi prawami wykreowany przez autorkę z domieszką czarnego humoru.[quote]
również polecam Czarne Kamienie, nie wiem ile razy czytałam, ponieważ to jedna z moich ulubionych serii, obok "Władcy Pierścienia" Tolkiena, z fantastyki mogę polecić również "trylogię Mrocznego Elfa" R.A.Salvatore Jest tego w sumie ok 20 książek- temat: w mieście mrocznych i złych do gruntu elfów rodzi się dziecko, które nie chce być zle i zabijać- resztę sobie poczytajcie. Napisane ciekawie i z humorem.
W kolejce czeka ostatnia część "Czarnych kamieni" Anne Bishop - cykl dla dorosłych. Świat, który rządzi się innymi prawami wykreowany przez autorkę z domieszką czarnego humoru.[quote]
również polecam Czarne Kamienie, nie wiem ile razy czytałam, ponieważ to jedna z moich ulubionych serii, obok "Władcy Pierścienia" Tolkiena, z fantastyki mogę polecić również "trylogię Mrocznego Elfa" R.A.Salvatore Jest tego w sumie ok 20 książek- temat: w mieście mrocznych i złych do gruntu elfów rodzi się dziecko, które nie chce być zle i zabijać- resztę sobie poczytajcie. Napisane ciekawie i z humorem.
Pozdrawiam, Anna
-
Dagga chyba lubisz książki podobne do tych co mnie się podobają ;)
Właśnie skończyłam dwie mocne książki Jacka Ketchuma:
"Poza sezonem" - wersje nieokrojona - horror w dość czystej postaci: kanibalizm, sporo krwi, szybka akcja. 200 stron do przeczytania w jeden dzień.
"Jedyne dziecko" - niesamowite, straszne, tym straszniejsze, że częściowo oparte na faktach. Bez happy endu.
Teraz czytam:
Laura Lippman "Co wiedzą zmarli" - książka odkrywa nam kulisy zagadki sprzed 30 lat. Zainspirowana faktycznym zdarzeniem, jednak cała fabuła jest wymyślona. Szybko wciąga, różne płaszczyzny czasowe. Poznajemy chwilę obecną, to co się działo przed, oraz po z rodziną ofiar.
Właśnie skończyłam dwie mocne książki Jacka Ketchuma:
"Poza sezonem" - wersje nieokrojona - horror w dość czystej postaci: kanibalizm, sporo krwi, szybka akcja. 200 stron do przeczytania w jeden dzień.
"Jedyne dziecko" - niesamowite, straszne, tym straszniejsze, że częściowo oparte na faktach. Bez happy endu.
Teraz czytam:
Laura Lippman "Co wiedzą zmarli" - książka odkrywa nam kulisy zagadki sprzed 30 lat. Zainspirowana faktycznym zdarzeniem, jednak cała fabuła jest wymyślona. Szybko wciąga, różne płaszczyzny czasowe. Poznajemy chwilę obecną, to co się działo przed, oraz po z rodziną ofiar.
Michaił Bułhakow "Mistrz i Małgorzata". Polecam.
Ja czytałem wersję ocenzurowaną, a podobno dużo wycieli.