Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Post »

Aniu ten fiolet jest boski! Piękne krokusy!
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Piękne kępy krokusików , żałuję że swoich tak nie posadziłam ,tylko pojedynczo na trawniku,póki co to jeszcze ich nie widać , już zaczynam się martwić że wcale nie wyjdą :(
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Aniu- niepoprawna ogrodniczko ;:oj Kamień się znalazł fajny to od razu rabatka się przy okazji machnęła :lol:
Okami czujny psiak! Kiedyś mieliśmy takiego, który łapał wszystkie bzykające stwory- raz osa go użądliła i chodził z policzkiem spuchniętym, jakby landrynkę pod policzkiem trzymał- a rozumu i tak się nie nauczył :wink: Dobrze, że Okamuś poprzestaje na obserwacji.
Wiosna u Ciebie już tak piękna, że od zdjęc trudno się oderwać ;:138
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu czyli odkurzacz jest do wszystkiego tylko nie do liści :( czyli jest do ;:222 nawet nie ma co o takim ustrojstwie myśleć tylko skrupulatnie zbierać listeczki na czterech kończynach :cry:
Mam odkurzacz warsztatowy Karcher i nim spróbuję wciągnąć listki te co mi zalegają wśród kamieni, zobaczę jaki to da efekt. :roll:

Te Twoje ziółko jest fajniste i ;:167 mnie towarzyszą tylko kotowate i bardziej skore do zabawy niż do pilnowania ;:306

Ciągle nie rozkwitł mi żaden krokus, ani przylaszczka ;:145
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

sweety pisze: Pszczoły w krokusach wyraźnie go denerwowały
mam nadzieję, że tylko patrzy, ew. szczeka ....
u sąsiadów tak Kropka ganiała muchy, pszczoły, aż ta ją użądliła w gardło i ... nie ma Kropki :(
pilnuj Okamiego ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

"Zwykłe" krokusy wyglądają bardzo wdzięcznie na Twoich zdjęciach ;:138 .
Już wiem dlaczego pałam chęcią posiadania praaawie wszystkich roślin z Twojego ogrodu ;:224 .
To kwestia Twojego talentu do fotografii... ;:63 .
Wizyta w tym wątku prawie zawsze powoduje zwiększenie mojego zapędu do mania tych wszelakich roślinek ;:215 .
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Ania widzę, że na dobre wiosenka rozgościła się w Twoim ogrodzie ;:3 , mini rabatka z kamyczkiem pięknie Ci się udała, foteczki wiadomo - jak zawsze cudne ;:224 , pozdrawiam gorąco ;:3 , wiosna chyba już nie zawróci :wink:
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Moje psisko też wiernie asystowało mi przy pracach ogrodniczych, choć na koniec musiałam go zamknąć w domu. Bałam się robić opryski w jego towarzystwie - ja też dzisiaj poleciałam miedzianem :heja . Z tym, że jeszcze nie róże. Dzisiaj przycięłam winogron i opryskałam go. Ponadto potraktowałam miedzianem drzewka owocowe.
W kwestii róż - to uprzątnęłam dzisiaj kopczyki (ja kopczykuję obornikiem bydlęcym dlatego muszę go sprzątać) i przygotowałam teren pod oprysk :heja . Tak więc w najbliższych dniach - najpierw dalsza część miedzianowania a potem olejowanie :lol: .
A tak, nawiasem mówiąc, to dzisiaj była doskonała pogoda na opryski :D .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aniu cudnie łapiesz tę wiosnę obiektywem ;:215
Miłego dnia!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Takiej to się i byk ocieli, jak mówią u nas na Śląsku. :;230
Pogrzebie trochę w ziemi i od razu wykopuje kamień, z którym tylko na wystawę! ;:oj
Niesamowicie pięknie jest w Twoim ogrodzie, a co rabatka, to śliczniejsza. I wiosna u Ciebie, aż się serce raduje!
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu masz wspaniałego przyjaciela ogrodowego i jaki model z niego ;:333
Moja psina też wczoraj wybiegała się na działce,potem odsypiała ...
Krokusy białe...hmmm są takie piękne,mam może z jednego ;:306 Koniecznie na jesień dokupuję ;:108
Ja prawdopodobnie jutro pojadę spryskać róże miedzianem...przycięłaś już jakieś krzaczki?

Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

A na mnie krzyczysz, że bez planu zakładam kolejne grządki, a tu proszę...niby jeden kamyczek, a ścichapęk nowa rabatka powstała :wink:

Przecudną masz wiosnę, któryś rok z rzędu nie mogę się nadziwić, że mieszkając w górach masz klimat jak na Riwierze ;:224 A te róże miedzianem to się prewencyjnie na wiosnę pryska Bo czytam że wszyscy to robią to chyba też powinnam?
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Piękna opowieść o wiośnie.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, jesteś niesamowita ;:180 ta nowa rabatka z pięknym kamieniem w tle bardzo Ci się udała ;:138
Ale masz już czyściutko, uporządkowane ;:180 ja dopiero dwie rabatki zrobiłam, ale jutro ostro biorę się do dzieła :tan
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Januszu (alphax)! To zwykłe krokusy z B. Spróbuję znaleźć znacznik, to wtedy podam nazwę odmiany. Nie podejrzewałam, że będą takie ładne, a miałam intuicję, bo posadziłam je zaraz przy wejściu do domu. To moje ulubione. W ogóle lubię fiolet w ogrodzie :D

Obrazek

Grażynko (gracha)! Już dawno zauważyłam, ze w grupie wyglądają lepiej i sadzę co najmniej jedną paczkę obok siebie. W zeszłym roku posadziłam 3 obok siebie, ale coś mi zżarło cebulki ;:145 Na trawniku nie sadzę, bo potem kłopot z koszeniem.

Obrazek

Moniko (Monika-Sz)! Oj łapki świerzbią, by coś nowego zrobić, a kamień był dobrym pretekstem. Miałam przy tym do posadzenia 2 prymulki, więc :heja Okami na szczęście poza zezowaniem na bzykacze nic nie robi, więc nie muszę go pilnować. Kiedyś muszkę chciała chapnąć, ale mu się to nie udawało, więc zrezygnował. Wiosenka jak się patrzy, choć ranki jeszcze bardzo zimne.

Obrazek

Majeczko (edulkot)! Odkurzacz jest dobry do trawnika i do miejsc niekłopotliwych. A z między roślin i tak trzeba samemu ręcznie wybierać. W innych nie jest tak dokładny, jakbym chciała. Zatem raczej go sobie nie kupię ;:185 Uważaj, żeby Twój odkurzacz nie wciągnął przy okazji tego, czego byś nie chciała... U mnie kwitnie coraz więcej roślin, to i do Ciebie to dotrze. Dobrze mieć takiego Okamiego, bo samemu smutno :D

Obrazek

Andrzeju! Jestem czujna, ale on na szczęście nawet nie próbuje ich łapać. Pilnować jednak będę na wypadek, gdyby zmienił zdanie.

Obrazek

Kasiu (oxalis)! Moje zdjęcia wiernie oddają naturę. Nie przerabiam ich, nie upiększam. To rośliny Ci się podobają :D

Obrazek

Iwonko (Ivona44)! Tak mnie natchnął ten kamień, ale pewnie jeszcze jakaś przeróbka będzie :;230 Cieszmy się wiosną. Jest pięknie i zimy już raczej nie będzie ;:138

Obrazek

Edytko (Edyta1)! Okami przy opryskach tez nie był. Bałam się, że może zlizywać mokre, bo z kałuży np. lubi pić. Dostał zatem eksmisję do domu ;:306 Pogoda się trzyma, więc faktycznie z opryskami się wstrzeliłam w dokonały termin. U mnie kopczyki jeszcze są. No i róże nie przycięte. Ale chyba zaczekam na kwitnienie forsycji...

Obrazek

Maryniu (marpa)! ;:196

Obrazek

Linetko! U mnie kamieni do wyboru do koloru. Tych dużych mogłoby być więcej... To taka rekompensata za ciężkie kopania i ciągła konieczność zbierania kamieni. Ziemia rodzi je ciągle. Szkoda, że nie co innego. Wiosenka ;:167

Obrazek

Aniu (Annes77)! Niestety rano odkryłam, że z 3 kupionych białych krokusów jeden jest fioletowy. Ale 2 pozostałe zgodne z oczekiwaniami :heja Mam ich stanowczo za mało. Róże jeszcze nie przycięte, no i mają kopczyki. Trochę się boje je ruszać. Przecież mamy dopiero początek marca. Okami to wielki śpioch, ale na polu ma za dużo bodźców i jest ciągle w ruchu. Potem pada koncertowo :;230

Obrazek

Pati (survivor26)! Jeśli krzyczę, to tylko gdy rozgrzebujesz kolejną rabatę nie kończąc poprzedniej. Innych przypadków sobie nie przypominam. Zresztą sama przyznaj, że taki kamień wymagała wyeksponowania... Miedzianem pryskałam prewencyjnie przeciw chorobom grzybowym. Lepiej to zrobić. Tak na wszelki wypadek. A pogoda w tym roku na prawdę wyjątkowa ;:224 Zwykle tak nie jest.

Obrazek

Aniu (akl62)! Polecam się na przyszłość ;:196

Obrazek

Teresko (tesia39)! Cieszę się, że Ci się podoba. Jeszcze ja udoskonalę. A porządek, to Ty wiesz, że lubię ;:224

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”