Hortensje w moim ogrodzie cz. 2
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hortensje w moim ogrodzie cz. 2
To czekamy z niecierpliwością 

-
- 50p
- Od: 14 mar 2012, o 12:54

lilie wspaniale wyglądają w gąszczu hortensji. Ile lat mają Twoje krzewy hortensji.
Pozdrawiam cieplutko
- slotys
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Dziewczyny mam nadzieję ,że wybaczycie mi brak wiosennych fotek ale wróciłam dopiero ok. 17.00 z zakupów. Miałam do obkupienia w szmatki 3 córcie, więc myślę że zrozumiecie... to nie jest proste...
Gosiu witaj w moim hortensjowym królestwie ... najstarsze ogrodowe mają ok.6 lat natomiast bukietowe mają 4 lata
Kilka starych zdjęć...

Gosiu witaj w moim hortensjowym królestwie ... najstarsze ogrodowe mają ok.6 lat natomiast bukietowe mają 4 lata
Kilka starych zdjęć...

Takie obrazki, Małgosiu, nigdy się nie znudzą - wspaniałe wiechy mają Twoje hortensje!
Niedługo pokażą się nowe listeczki na naszych podopiecznych - czekamy na to, prawda?
Spokojnego wieczoru!
Niedługo pokażą się nowe listeczki na naszych podopiecznych - czekamy na to, prawda?
Spokojnego wieczoru!

Majka wita Cię serdecznie
JA mam przykryte hortensję a jedną w zeszłym roku wykopałam i wsadziłam do donicy i teraz mam w piwnicy bo gdzieś przeczytałam , że tak się doczekam pąków problem iż nie wiem jakie mam odmiany czy to bukietowe? nie wiem

- slotys
Aguś witaj kochana ... masz rację , hortensje zaczynają budzić sie do życia . Pączki mają już coraz większe a patyczki przyniesione do domu ,wstawione do wody natychmiast wypuszczają listki /żeby korzonki też szybko wypuściły/.Zresztą wszystkie rosliny na całego budzą się , cebulowe niedługo będą kwitnąć .
Mam w planie przesadzić kilka różaneczników i dosadzić im azalie japońskie . Zastanawiam się czy zrobić to już teraz czy poczekać jeszcze trochę . Wydaje mi się ,że po przesadzeniu teraz ,rośliny miałyby więcej czasu na zaklimatyzowanie się w nowym miejscu do czasu kwitnienia. Gdyby nawet przymroziło , nie zaszkodzi im to a rączki przecież "świerzbią".
Majeczko witam Cię serdecznie...hortensje w donicy to myślę ,że niezły sposób na gwarantowane kwiaty. Ja w zeszłym sezonie również wsadziłam kilka młodych sadzonek w donice. Przechowuję je w chłodnym , jasnym miejscu. Jak na razie pięknie przezimowały. Trzeba jednak zwracac baczną uwagę czy nie atakują je szkodniki, zwłaszcza mszyce.
Twoja hortensja zimująca w gruncie również powinna pięknie zakwitnąć tego lata , zima była łagodna a krzaczek okryty.
Może masz jakieś zdjęcia swoich hortensji to rozwiążemy zagadkę...czy ogrodowe czy bukietowe ?
Mam w planie przesadzić kilka różaneczników i dosadzić im azalie japońskie . Zastanawiam się czy zrobić to już teraz czy poczekać jeszcze trochę . Wydaje mi się ,że po przesadzeniu teraz ,rośliny miałyby więcej czasu na zaklimatyzowanie się w nowym miejscu do czasu kwitnienia. Gdyby nawet przymroziło , nie zaszkodzi im to a rączki przecież "świerzbią".
Majeczko witam Cię serdecznie...hortensje w donicy to myślę ,że niezły sposób na gwarantowane kwiaty. Ja w zeszłym sezonie również wsadziłam kilka młodych sadzonek w donice. Przechowuję je w chłodnym , jasnym miejscu. Jak na razie pięknie przezimowały. Trzeba jednak zwracac baczną uwagę czy nie atakują je szkodniki, zwłaszcza mszyce.
Twoja hortensja zimująca w gruncie również powinna pięknie zakwitnąć tego lata , zima była łagodna a krzaczek okryty.
Może masz jakieś zdjęcia swoich hortensji to rozwiążemy zagadkę...czy ogrodowe czy bukietowe ?
-
- 1000p
Co z tego, że nie było wiosennych zdjęć, kiedy letnie są piękne 

Ja mogę oglądać takie zdjęcia o każdej porze roku
Małgosiu, mam pytanie w temacie sadzonek hortensjowych. W tamtym roku wsadziłam trzy patyczki do ziemi, one mi się ukorzeniły i pewnie będą żyły. Czy mogę je teraz przesadzić w miejsce jeszcze nie docelowe, ale jaśniejsze? Czy duże urosną przez pierwszy rok?

- slotys
Natalko muszę Cię zmartwić ...wstyd mi ale aktualnych zdjęć nadal brak... Czas pędzi mi nieubłaganie szybko . Ale obiecuję jak tylko zwolnię tempa ...będą nowe fotki.
Bożenko sadzonki z patyczków w pierwszym roku nie rosną duże . Ja prawdę mówiąc takie maluszki już jesienią wsadziłam w miejsca docelowe . Oglądałam je kiedyś , wszystkie pięknie przezimowały a przy okazji lepiej się zakorzeniły. Ale jeżeli nie chcesz lub nie możesz je wysadzić na stałe miejsce - spokojnie jeden sezon mogą rosnąć w tym samym miejscu. Wybór należy do Ciebie.
Bożenko sadzonki z patyczków w pierwszym roku nie rosną duże . Ja prawdę mówiąc takie maluszki już jesienią wsadziłam w miejsca docelowe . Oglądałam je kiedyś , wszystkie pięknie przezimowały a przy okazji lepiej się zakorzeniły. Ale jeżeli nie chcesz lub nie możesz je wysadzić na stałe miejsce - spokojnie jeden sezon mogą rosnąć w tym samym miejscu. Wybór należy do Ciebie.
- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
Hej Małgoś 
ależ pięknie u Ciebie jest! domeczek z zewnątrz też ładnie się prezentuje
. Co Ty byś chciała tam zmieniać?
Ogród robi wrażenie ....

ależ pięknie u Ciebie jest! domeczek z zewnątrz też ładnie się prezentuje

Ogród robi wrażenie ....

Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Gdzie ja byłam, tyle mnie ominęło
Jestem i będę aby podziwiać twój hortensjowy szał

Jestem i będę aby podziwiać twój hortensjowy szał

-
- 1000p
Ale brak aktualnych fotek to przecież nie problem
jak już znajdziesz czas, to najpierw odpocznij a potem rób zdjęcia 

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
och te hortensje.. kuszą i kuszą. Spać mi nie dają bo MUSZE znaleźć miejsce na co najmniej dwie
Wstawiasz zdjęcia, a ja znów myślę jakby je najlepiej wyeksponować 

- kris11
- 200p
- Od: 28 lut 2012, o 20:17
Przez ten raj hortensjowy i ja zachorowałam, podglądam i podziwiam cudne okazy już od jesieni, zamówiłam kilka odmian, na parapecie słoiki z patyczkami.....
jeszcze kilka lat i może będzie podobnie, jestem zauroczona Twoimi okazami są przepiękne

jeszcze kilka lat i może będzie podobnie, jestem zauroczona Twoimi okazami są przepiękne

Pozdrawiam- Marzena
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Małgosiu hortensje jak zawsze eleganckie
Przyszłam