Hortensje w moim ogrodzie cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Hortensje w moim ogrodzie cz. 2

Post »

To czekamy z niecierpliwością :)
Gosia 125
50p
50p
Od: 14 mar 2012, o 12:54

Post »

:wit Małgosiu, jestem pod wrażeniem hortensji, ależ Ty masz ich dużo, szczególnie podobają mi się bukietowe,
lilie wspaniale wyglądają w gąszczu hortensji. Ile lat mają Twoje krzewy hortensji.

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Dziewczyny mam nadzieję ,że wybaczycie mi brak wiosennych fotek ale wróciłam dopiero ok. 17.00 z zakupów. Miałam do obkupienia w szmatki 3 córcie, więc myślę że zrozumiecie... to nie jest proste...

Gosiu witaj w moim hortensjowym królestwie ... najstarsze ogrodowe mają ok.6 lat natomiast bukietowe mają 4 lata

Kilka starych zdjęć...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Takie obrazki, Małgosiu, nigdy się nie znudzą - wspaniałe wiechy mają Twoje hortensje!

Niedługo pokażą się nowe listeczki na naszych podopiecznych - czekamy na to, prawda?

Spokojnego wieczoru! ;:196
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majka wita Cię serdecznie ;:138 ;:138 ;:138 JA mam przykryte hortensję a jedną w zeszłym roku wykopałam i wsadziłam do donicy i teraz mam w piwnicy bo gdzieś przeczytałam , że tak się doczekam pąków problem iż nie wiem jakie mam odmiany czy to bukietowe? nie wiem
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś witaj kochana ... masz rację , hortensje zaczynają budzić sie do życia . Pączki mają już coraz większe a patyczki przyniesione do domu ,wstawione do wody natychmiast wypuszczają listki /żeby korzonki też szybko wypuściły/.Zresztą wszystkie rosliny na całego budzą się , cebulowe niedługo będą kwitnąć .
Mam w planie przesadzić kilka różaneczników i dosadzić im azalie japońskie . Zastanawiam się czy zrobić to już teraz czy poczekać jeszcze trochę . Wydaje mi się ,że po przesadzeniu teraz ,rośliny miałyby więcej czasu na zaklimatyzowanie się w nowym miejscu do czasu kwitnienia. Gdyby nawet przymroziło , nie zaszkodzi im to a rączki przecież "świerzbią".

Majeczko witam Cię serdecznie...hortensje w donicy to myślę ,że niezły sposób na gwarantowane kwiaty. Ja w zeszłym sezonie również wsadziłam kilka młodych sadzonek w donice. Przechowuję je w chłodnym , jasnym miejscu. Jak na razie pięknie przezimowały. Trzeba jednak zwracac baczną uwagę czy nie atakują je szkodniki, zwłaszcza mszyce.
Twoja hortensja zimująca w gruncie również powinna pięknie zakwitnąć tego lata , zima była łagodna a krzaczek okryty.
Może masz jakieś zdjęcia swoich hortensji to rozwiążemy zagadkę...czy ogrodowe czy bukietowe ?
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

Co z tego, że nie było wiosennych zdjęć, kiedy letnie są piękne :D
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja mogę oglądać takie zdjęcia o każdej porze roku ;:333 Małgosiu, mam pytanie w temacie sadzonek hortensjowych. W tamtym roku wsadziłam trzy patyczki do ziemi, one mi się ukorzeniły i pewnie będą żyły. Czy mogę je teraz przesadzić w miejsce jeszcze nie docelowe, ale jaśniejsze? Czy duże urosną przez pierwszy rok?
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Natalko muszę Cię zmartwić ...wstyd mi ale aktualnych zdjęć nadal brak... Czas pędzi mi nieubłaganie szybko . Ale obiecuję jak tylko zwolnię tempa ...będą nowe fotki.

Bożenko sadzonki z patyczków w pierwszym roku nie rosną duże . Ja prawdę mówiąc takie maluszki już jesienią wsadziłam w miejsca docelowe . Oglądałam je kiedyś , wszystkie pięknie przezimowały a przy okazji lepiej się zakorzeniły. Ale jeżeli nie chcesz lub nie możesz je wysadzić na stałe miejsce - spokojnie jeden sezon mogą rosnąć w tym samym miejscu. Wybór należy do Ciebie.
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27

Post »

Hej Małgoś :)

ależ pięknie u Ciebie jest! domeczek z zewnątrz też ładnie się prezentuje :). Co Ty byś chciała tam zmieniać?
Ogród robi wrażenie .... ;:oj
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Gdzie ja byłam, tyle mnie ominęło :|
Jestem i będę aby podziwiać twój hortensjowy szał ;:196
Fraszka_1
1000p
1000p

Post »

Ale brak aktualnych fotek to przecież nie problem :wink: jak już znajdziesz czas, to najpierw odpocznij a potem rób zdjęcia :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

och te hortensje.. kuszą i kuszą. Spać mi nie dają bo MUSZE znaleźć miejsce na co najmniej dwie ;:224 Wstawiasz zdjęcia, a ja znów myślę jakby je najlepiej wyeksponować :;230
Awatar użytkownika
kris11
200p
200p
Od: 28 lut 2012, o 20:17

Post »

Przez ten raj hortensjowy i ja zachorowałam, podglądam i podziwiam cudne okazy już od jesieni, zamówiłam kilka odmian, na parapecie słoiki z patyczkami..... :wink:
jeszcze kilka lat i może będzie podobnie, jestem zauroczona Twoimi okazami są przepiękne ;:138 ;:215
Pozdrawiam- Marzena
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Małgosiu hortensje jak zawsze eleganckie
Przyszłam ;:65 poszukać wiadomości, kiedy je rozbieramy z zimowych ubranek :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”