Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...

Post »

:D Niestety- by cieszyć się wieloma kwiatami trzeba nawozić- raz wiosną a drugi raz po kwitnieniu w czerwcu. Ja jeszcze gdy podlewam to daję i płynny nawóz. Jesienią- jesienny na dobre przygotowanie krzewów do zimy. :D
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Jak tylko mi finanse pozwolą to muszę jeszcze kupić ten płynny bo ja sypie ten w granulkach na wiosnę i potem gdzieś w czerwcu.Kurczę wszystko mi się miesza zapomniałam loginu do poczty a to co zapisałam nie działa coś jest nie tak ale ze mnie oferma. ;:223 ;:131 Miłego dnia Krysiu. ;:3
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich jak byłam kiedyś na spacerku kontrolnym mojej starej górki to widziałam to:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek miałam jeszcze filmik o wróbelkach ale mi go skasowało.Coś zrobiłam nie tak. ;:223 Aby do wiosny. ;:3 ;:138
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu wiosna już niedaleko ;:3 :heja
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć Reniuś co tam u ciebie ja jak zwykle nie dawno dotarłam do domu jeszcze rosołek na jutro i nyny. Nie mam sił nic wiele zrobić dzisiaj w pracy prawie spałam na stojąco tak czułam nadchodzący niż.Jutro niedziela najgorszy dzień w pracy nie cierpię w niedzielę pracować( ludzie nie przychodźcie w niedzielę do sklepów pracownicy będą wdzięczni to nie prawda że byłoby tyle zwolnień po prostu musielibyśmy obsłużyć tych klientów w sobotę.A pracujący na weekendy zatrudnieni by byli na tygodniu i w czym problem?) ;:7 Miejsce całych rodzin jest na świeżym powietrzu a nie w halowych zarazkach.I w takim klimacie wyrastają najmłodsze dzieci o zgrozo.. ;:161 A co lepsze przyprowadzają je nie tylko nieświadome zdaje się niczego mamusie ale babcie -w kościołach biją dzwony bo babcie od Boga wolą mamony. ;:199 Oj sorki ale mnie poniosło tego nie da się zawrócić to jak galopka antylop Gnu na zatracenie ale do przodu.Może jutro mimo wszystko będzie dobry dzień tego wam życzę słoneczka i ciepłego wiaterku. ;:3 ;:196 Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kobieto kochana,ale ty masz piękną peonię.Mam nadzieję,ze moje w tym roku zakwitną co namyślają się już 2 lata.
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

Jolu zaznaczam wątek, pozwolisz że będę Cię odwiedzać?
Teraz muszę poczytać od początku :lol:
Piwonię masz śliczną, też mam taki kolor...a lilie, cudne, mam kilka i ochotę na więcej :lol:
Pozdrawiam cieplutko!
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Gosiu jakie masz kolorki bo mnie marzą się ciemne i takie jasne krajem a środek różowy jak ostatnio spotkałyśmy się z Nelą i Krystyną to mają mnóstwo odmian ja po nazwach nie potrafię bo nie zapamiętam ale chciejstw mam mnóstwo.Doczekasz się a potem masz gwarantowane kwitnienie co roku. ;:138 ;:196

Witaj Tereniu ja u ciebie czasami bywam ale że na forum mam mało czasu to u każdego po troszeczkę a potem długo nic więc mnie nie zapamiętasz.Podziwiam wasze ogrody wy macie już dorobek a ja mam koło domu mało miejsca ale powiększam na starej górce i kiedyś może powstanie tam konkretniejszy ogród.Zapraszam jak tylko masz ochotę i uwagi też mile widziane bo dużo nie wiem. ;:196 ;:3 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz mnie bierze na takie bardziej ostre kolorki. :wit
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie dzisiaj był piękny dzień a wielu powodów -to dlatego że pomyłam sobie dwa najgorsze do obrobienia okna i 3 drzwi balkonowe wyprałam i wyprasowałam sobie firanki powiesiłam a jedną to w ogóle uszyłam.Do tego pranie prasowanie i małe przemeblowanie w pokoju i wreszcie siedzę.Mam jeszcze uszyć dziewczynie a raczej podszyć spodnie ale nie wiem czy się teraz podniosę. :;230 Jak na moje obolałe kości ta przewaliłam trochę ale jestem zadowolona byle by w pracy jutro szybko zleciało bo trzeba jeszcze coś posiać tylko nie jestem zadowolona siewki padają posieję w ziemi normalnej nie dla siewek może będą lepsze.Mam sobie kupić gencjanę ale nie mam kiedy wyrwać się z domu każda minuta droga. ;:131 Jutro ma padać dobrze trafiłam z tymi oknami. ;:215 Do zobaczyska. ;:3
klio
500p
500p
Od: 31 sie 2010, o 12:08

Post »

Uszyłaś firankę?
No, to Twoja maszyna miała bardzo krótkie bezrobocie. Jesteś kobietą czynu. Brawo.
Pozdrawiam. Krystyna.
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lojeczko- piszesz, że ma padać- a tu na razie słonko świeci na bezchmurnym niebie... ;:138

Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Cieplutkiej niedzieli życzę ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu ,Elu ,Reniu witam was bardzo serdecznie przepraszam że dopiero teraz ale praca przez 5 dni od 11 do 20.30 i dojazd i byłam padnięta jak przecinak ani kiedy obiadu ugotować.Dzisiaj jest smętnie to poświęcę czas gotowaniu i porządkom Krysiu szyłam firankę na pożyczonej maszynie bo przecież nie mogę siedzieć bezczynnie jak tyle roboty mi leży ;:7 ale maszyna już naprawiona tylko powoli muszę ją rozruszać bo podobno wymienione części i ciężko chodzi zobaczymy wieczorem. ;:138 Bardzo się cieszę że zrobiłam te okna strasznie mnie drażniły teraz w spokoju można robić inne rzeczy np. gołąbki na obiad :tan ,oponki na wieczór i siewki przepikować i tam jeszcze wiele by się znalazło. ;:138 ;:196 Jak tylko znajdę czas będę z wami. ;:196
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

:wit

Pracowita jesteś jak mrówka. Zazdroszczę ci tego wigoru... ;:oj
Ale gdy pracowałam to też się tak kręciłam kolo wszystkiego jak fryga- teraz mam zasłużony odpoczynek/ ;:306 / i mogę np całe pół dnia przesiedzieć przy kompie i oglądać cudne, kolorowe rośliny i ogrody z których czerpię inspiracje do dalszych przemian na swoim ogrodzie. :D

Odpocznij bo sie wypalisz emocjonalnie... :wink:
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Elunia właśnie odpoczywam cały wieczór pikowałam kwiaty i pomidory jeszcze mi zostało jakieś 5 odmian dostałam od Renatki i pięknie wzeszły tylko żeby się utrzymały jaszcze mam całe mnóstwo nasion ale muszę chyba do ziemi bo parapetów mam mało. ;:219 Jutro szkolenie cały dzień zajęty dobrze że narobiłam trochę gołąbków miały być jeszcze oponki ale za długo mi zeszło z pikowaniem.Muszę się sklonować jedna byłaby w domu gotowała i szyła druga chodziła do pracy i dopilnowała ogród ;:87 :;230 ale byłoby fajnie. ;:306 ;:196 Dziękuję że pamiętasz o mnie a do mojej skrzynki pocztowej znowu nie mogłam się dostać nie wiem co to jest ale ja podejrzewam moją klawiaturą bo czasem nie wskakują literki. ;:3 ;:196

-- 6 mar 2014, o 22:37 --

Renatko w niedzielę niestety pracuję ale kiedyś będzie wolny dzień ;:131 Musimy się kiedyś spotkać. ;:138 ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”