Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Majutek, Nelu, Dosiu - bardzo nie_dziękuję! ;:196
Dam znać, czy się uda już teraz, czy muszę czekać rok...
Zobaczymy :)

Póki co, wstawiam podręczną ściągawkę cięcia ozdobnych krzewów i drzew liściastych:

Obrazek
źródło: Grąbczewscy
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pomyślałam - naprawdę , na poważnie - o takim zasięgu ...bo jak działać - to z rozmachem - jak się już powie A- trzeba powiedzieć B . Pamiętaj ,że jak w powiedzeniu ...duży może więcej ( zależy do czego się odnosi - to fakt , ale ...małe jest piękne ...Więc małymi kroczkami zdobędziesz to , w czym będziesz się czuła pewnie i w pełni profesjonalnie . Skądinąd wiem , że jak coś sobie wytyczysz ...to dopniesz swego i będzie to na pewno robione z głową ( wszak pomysłów Ci nie brakuje ).
Marzy mi się taki sklep z towarami dla każdego ( wg zasobności portfela ) i do zdobienia nie tylko ogrodu , ale też i wnętrza domu . Wybór roślin też ma ogromne znaczenie , ale o tym - potem ... ;:209
Oj , żebym miała mniej lat , a w głowie to , co teraz - zaczęła bym właśnie od studiowania architektury krajobrazu , ewentualnie od prowadzenia szkółki , na miarę oczekiwań klientów . Z roku , na rok są bardziej wymagający , wybredni , mają już swoje skrystalizowane oczekiwania ...trzeba tylko umieć ich słuchać , podpowiadać , naprowadzać i wprowadzać projekty w życie .
Mój znajomy - kiedyś budowlaniec - teraz ma sieć swoich sklepów spożywczych , ze swoimi wyrobami cukierniczo-piekarniczymi - nawet na Słowacji ;:oj . Mało tego ...ostatnio zaczął produkować wędliny bez konserwantów , jak za dawnych lat ;:108
Serdecznie pozdrawiam :wit ...pełna optymizmu i zdrowego podejścia , kibicująca Twoim poczynaniom ;:215 ...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś dobra ściągawka ;:333 należy tylko dodać, że tniemy nad pąkiem skierowanym na zewnątrz krzewu - żeby nie zagęszczać środka. :D
x-ag-a
---

Post »

Jagódko, wspaniałe, mądre słowa!
Wieszam je sobie przed oczami i codziennie będę powtarzać, że i ja mogę, jeśli czegoś bardzo chcę!
Dziękuję przeserdecznie, a co do Twoich planów, to nigdy nie jest za późno... ja jeszcze zamierzam iść w życiu na Uniwersytet Trzeciego Wieku, jak już będę na emeryturze :)
Serdeczności wszelkie posyłam!

Majutek, słuszna uwaga! :)
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu, dzięki za ściągawkę co do cięcia. Powiem szczerze, że nie zastanawiałam się nad tym, gdzie trzeba ciąć. A teraz widzę, że to ma ogromne znaczenie.
x-ag-a
---

Post »

Asiu, prawidlowe ciecie krzewow ma jak widac spore znaczenie. Niedlugo sekatorami potraktujemy rowniez roze... Co roku odswiezam wiec swoja wiedze jak robic to poprawnie.
Jutro cos bedziesz ciachac? Ja mam w planach wertykulacje, kociolkowanie i oprysk ;-)
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Aguniu, dziś u nas było zimno, znów wiał silny wiatr, zresztą to przecież nie daleko do Ciebie :). Weszłam na chwilę do ogrodu, ale uciekłam. A jutro idziemy na bal charytatywny, więc trzeba trochę się przygotować ;). Na dzień zaplanowałam jeszcze kolejne zasiewy, bo koniec ferii nadszedł, a co na już to trzeba posiać.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aga, u Ciebie ambitne plany nie tylko w ogródku, ale i w życiu. Będę trzymać kciuki aby udało się dostać na ten semestr. Też dawniej planowałam po licencjacie albo magisterce wybrać się na architekturę krajobrazu, ale nie dotarłam niestety na ten drugi wymarzony kierunek.
Sezon już na dobre otworzyłaś, aż głupio jak człowiek czyta czego to nie wyprawiasz, bo ja zaledwie przycięłam winorośl i porzeczki ;) Ale u mnie się ochłodziło i bez sensu pracować przy roślinach, zwłaszcza, że nocą mrozi.

Dodam, że niestety już PO koncercie... Z jednej strony uradowana i naładowana na kilka miesięcy, a z drugiej żal i przygnębienie, że już nie ma na co czekać i głupie myślenie, czy jeszcze coś nagrają i wyruszą w chociaż jedną trasę ;)
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Bardzo cenna wiedza- jutro muszę zerknąć na to, jak przycięłam te moje nieliczne krzaczki.. Niby znam zasady- zewnętrzny pąk, skośne cięcie- ale czy do serca to sobie wzięłam..? Jutro robię sobie audyt ;:209

Zapomniałam wspomnieć, że patyczki do osobnych szklanek rozdzielałam w kuchni, przy Mamie- od razu zwróciła uwagę, jak fachowo przycięte ze skosem.. Zaskoczyła mnie tą uwagą.. :D
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Trzymam kciuki Aga, żeby Cie przyjęli, jak nie, pojedziemy tam i porozmawiamy z nimi ;:124 , powodzenia ;:196
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

puk, puk ;:7
Pobudka :;230 Miłego ogrodowania i kociołkowania!Ja idę do kuchni, paszteciki na imprezkę trzeba upiec!
Małgoś
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Aguniu, znowu nie nadążam za Twoim wątkiem i Twoją niespożytą energią ale udało mi się wczoraj w nocy doczytać że planujesz zwrot w karierze zawodowej: trzymam kciuki ze wszystkich sił, zeby Ci się udało! Będziesz fantastycznym projektantem ogrodów: z tą pasją, wiedzą o roślinach i pracowitością. A jak już założysz własną firmę, to mogę za Tobą taczki pchać, albo grabie podawać ;:224
x-ag-a
---

Post »

Dzień dobry w sobotni ranek!

Jestem już po obchodzie w szlafroczku, z aparatem i kubkiem kawy :) Mimo, że jeszcze chłodno, zapowiada się raczej ładny dzień.
W planach wertykulacja, kociołkowanie i oprysk :) Może uda się wszystko zrobić!

Jaka aura powitała Was dziś rano? Słyszę, że u niektórych szczęściarzy już słonecznie i +9st!

Dobrego i produktywnego dnia!

Pat, dzięki za wsparcie! Nie wiem, czy coś z tego wszystkiego wyjdzie, ale można spróbować... spontaniczne decyzje są często właściwe i myślę, że trzeba dać sobie samemu szansę. Z pewnością jeśli bym się tym na poważnie zajęła, nie zabrakłoby pasji i zaangażowania :) Cieszę się bardzo, że we mnie wierzysz!
Małgoś, już nie śpię, ale do 8ej leżakowałam :) W końcu to sobota :)
Jaką masz dziś imprezkę?? Baw się dobrze i niech paszteciki i inne pyszności wyjdą smacznie!
Iwonko, bardzo dziękuję za kciuki! Zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie :)
Moniko, naprawdę pocięłam patyczki tak starannie? Wiesz, ja to robię trochę automatycznie, więc mogą być jakieś niedociągnięcia w cięciu ;-)) Jedziesz dziś na działeczkę? Na pewno - w takim razie, miłego i słonecznego!
Alu, bardzo Ci zazdroszczę, że byłaś... Wiem, że było fantastycznie :) biorąc pod uwagę obecną formę muzyczną chłopaków, bardzo bym chciała, żeby nagrali jeszcze przynajmniej jeden album i wyruszyli z nim w trasę. Oby!
Trzymaj kciuki, kochana, żeby mnie przyjęli!
Asieńko, u nas w takim razie było spokojniej i chyba cieplej... ale nic nie udało mi się zrobić - nadrobię dzisiaj.
Udanego balu!

Zobaczcie, ile jest pączków! Modrzew nabrzmiewa, klony palmowe mają już duże pączki, klon Red Sunset takowoż, kaliny i rugosy również, kwitną wrzośce, a na leszczynie niedługo pękną różowe gwiazdeczki - wiedzieliście, że są one silnie alergiczne?
Zapraszam do oglądania :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu witaj. Widzę, że kawka w ogródku już zaliczona ..... niesamowita jesteś ;:196
Trzymam kciuki, za realizację Twoich planów.... jestem pewna, że wszystko wspaniale Ci się ułoży ;:167
Niby nie mamy do siebie daleko, ale u mnie wciąż zimne i szare przedwiośnie...... już nie mogę się doczekać, kiedy wyjdę do ogródka popracować..... wczoraj wyszłam tylko na ogrodowy rekonesans...... pospacerowałam ponad 20 minut i uciekłam, bo zmarzłam..... a wiosny i tak nie znalazłam....wszystko, poza rannikami i ciemiernikiem, śpi :roll:
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Aguniu, czekaj czekaj, przyjmą Cię i już nie wypuszczą, bo Ty z Twoją wiedzą i pasją powinnaś od razu ruszyć na studia doktoranckie. :D I nie będziesz miała czasu na firmę, obawiam się.
Żarty żartami, ale życzę Ci najserdeczniej, żebyś była szczęśliwa, cokolwiek wybierzesz i w jakimkolwiek kierunku ułoży się Twoje życie zawodowe. ;:196
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”