Sałata -odmiany,uprawa,wymagania,problemy cz.1-
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Sałata: łatwo czy trudno?
Ja tą biedronkową sałatę wysiałam, kosztowała 69 groszy 

Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy ma ktoś zdjęcia sałaty wysokiej? Jak o na wygląda? Kiedy najlepiej ja wysiać? Proszę o wskazówki 

- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
Kasiu, jak Twoje sałaty? Ja wysiałam wczoraj do foliowca, rzuciłam na nie włókninę i niech rosną, bo już nie mogę się doczekaćKasienkar pisze:Ja swoje sałaty wysiałam do tunelu foliowego w sobotę ale jeszcze nic nie wzeszło

Pozdrawiam, Kasia
- edysqa
- 200p
- Od: 18 lut 2013, o 21:14
- Kontakt:
Dobrzez ze zauwazylam bo moja kotka wlasnie zaczela sobie podjadac kielki salaty
musze ją gdzies przestawic.

- grazka100
- 500p
- Od: 25 paź 2010, o 10:39
edysqa wysiej koteczce kocią trawkę. Koty lubią podgryzać takie zielone roślinki 
U mnie sałata jest werandowana. Na zewnątrz mam 10 stopni. Niech się hartuje

U mnie sałata jest werandowana. Na zewnątrz mam 10 stopni. Niech się hartuje
- edysqa
- 200p
- Kontakt:
Tak zrobie bo mam
moja uwielbia wszelką zieleniznę
Sałatę ozimą Kozuli wynioslam na słońce na dwor ale do takiej mini szklarenki z półkami.

Sałatę ozimą Kozuli wynioslam na słońce na dwor ale do takiej mini szklarenki z półkami.
- Yvona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Jutro i ja sieję sałaty... 

Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- edysqa
- 200p
- Kontakt:
Yvona, jutro jest najmniej korzystny dzień na siew (nów), niedziela jest lepsza a poniedziałek jeszcze lepszy 

-
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
Ja dzisiaj po kilka sztuk wysieję. Pójdą do chłodniejszego pokoju, a potem na balkon jeśli pogoda pozwoli. Wczesna własna sałata to będzie rarytas 

Ja jutro zrobię rodzince niespodziankę i na śniadanko dostaną świeże listki sałatki .
Wysiałam ją w domu na początku lutego , a od pewnego czasu stoi sobie w tunelu .
To jest mix sałat i dzięki pięknej pogodzie się udało się mieć szybko coś zielonego.
Pozdrawiam wiosennie
Agata
Wysiałam ją w domu na początku lutego , a od pewnego czasu stoi sobie w tunelu .
To jest mix sałat i dzięki pięknej pogodzie się udało się mieć szybko coś zielonego.
Pozdrawiam wiosennie
Agata
Pozdrawiam
Agata
Agata
U mnie startują sałaty które przezimowały bez uszczerbku na grządkach, myślę że po przykryciu agrowłókniną szybko się sałaty doczekamy 

- edysqa
- 200p
- Kontakt:
Cos mam pecha do salaty, najpierw mi kotka kilka zjadła a pozniej tak postawilam ozimą ze spadla
Na szczescie nie wylecialo wszystko i nie polamaly sie
Dobrze tez ze wszystkich nasion nie wysialam bo bym sobie nie darowala 

Mam problem z rozsadą sałaty - hoduje już 3 raz w tym roku i każda rozsada poszła na śmietnik. Oto moja sałata:

Praktycznie dorasta do takiego momentu i przestaje rosnąć, jej łodyga jest ekstremalnie cienka - jak nitka albo i cieńsza. Co robić? Już sam nie wiem co się dzieje! Inne warzywa rosną mi bardzo dobrze

Praktycznie dorasta do takiego momentu i przestaje rosnąć, jej łodyga jest ekstremalnie cienka - jak nitka albo i cieńsza. Co robić? Już sam nie wiem co się dzieje! Inne warzywa rosną mi bardzo dobrze
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Myślę że to za mało światła i zbyt wysoka temperatura. Ja swoją trzymam na zewnętrznym parapecie w bloku na 2 piętrze. I nie wybiega 

- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
W ubiegłym roku też mi takie rosły (pewnie mało światła, może temp nie taka), część wyrzuciłam stwierdzając, że nic z tego nie będzie, a kilka takich cienkich wyciągniętych wysadziłam do foliowca. Świetnie dały sobie radę i wyrosły okazałe sałaty.
W tym roku kilka też mi się tak powyciągało. Przepikowałam po liścienie i zaczęłam wystawiać na dzień na zewnętrzny parapet. Zaczęły się poprawiać, listki które wypuszczają już są normalne, nie wyciągnięte.
W tym roku kilka też mi się tak powyciągało. Przepikowałam po liścienie i zaczęłam wystawiać na dzień na zewnętrzny parapet. Zaczęły się poprawiać, listki które wypuszczają już są normalne, nie wyciągnięte.
Pozdrawiam, Kasia