Pomidorki koktajlowe - 3 cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ika2008
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2013, o 08:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.

Post »

tomate pisze:20-30 cm max. I krępe są. Gdzieś na forum są zdjęcia moich. Jak je znajdę to wstawię tu link.

PS. Mam link.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a#p3132473
Tomate ślicznie dziękuję! Faktycznie malutkie krzaczki. Jak duża donica dla niego?
Pozdrawiam, Marta.
msk83
500p
500p
Od: 20 paź 2013, o 12:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

tysonka pisze:msk83 napisała:

Ja mam dylemat, jakie najlepsze na balkon:
Vilma,Radana czy Pokusa ? Które najlepsze w smaku i uprawie?
Nie mogę mieć 3 donic, mam mały balkon :roll: Najwyżej resztę wysadzę na działkę.
Vilma to malutki krzak, Pokusa tak do 1 m max, a Radana to normalny krzak. Biorąc to pod uwagę i smak, posadziłabym Pokusę :wink:[/quote]

Czyli Vilma zostanie, pomyślę jeszcze nad Pokusą a reszta będzie w ogrodzie :) dzięki za odp.
Alyaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2013, o 16:03

Post »

Ja miałam pokusę w gruncie. Krzaki są bardzo bujne, do 2 metrów dorastała, wręcz się kładła. Obrywanie wilków mnie przerosło. Dlatego u mnie nie będzie jej na balkonie.
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

A ja jeszcze o Venus zapytam:)? Gabarytowo różni się od Maskotki?
tysonka
500p
500p
Od: 20 lut 2012, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj, przepraszam :oops:
Pomyliłam Pokusę z Maskotką - nie miałam Pokusy, znam ją tylko z nazwy, pisząc o 1-metrowym krzaku miałam na myśli Maskotkę.
Przepraszam za błędną informację :oops:
msk83
500p
500p

Post »

annika pisze:
BobejGS pisze:A Ja byłbym wdzięczny za informacje, jakie odmiany macie zamiar mieć w waszej uprawie balkonowej :wit Przydałoby mi się to w wyborze własnych :) Ja z resztki florovitu, który mi pozostał z zeszłego roku, zrobiłem pierwszą partie pożywki i już czeka na pomidory :D Wiadra również kompletuje :) Wybór odmian mi pozostaje :D

Ja hodowałam maliniaka karłowego, choć koktajlówka to nie jest. Doszedł do około metra wysokości, zawiązał ładne grona z małymi błyszczącymi owockami wielkości zbliżonej do piłeczki golfowej (mam jeszcze nasiona, jakby co), ale plennością nie powalił.
Hitem okazał się betalux, choć to też nie koktajlówka: samokończący, sztywny, zwarty, niski (niecały metr), baardzo plenny. Pyszne małe, orągłe pomidorki. Bardzo szybko wykazał brak magnezu, ale czytałam, że ta odmiana tak ma. Osobiście polecam na balkon.

Natomiast nie udały mi się creme sausage, balkoni red i maskotka. Tzn. były, ale bardzo mało.

W tym roku z całą pewnością zostaje tylko betalux. Pozdrawiam
Dziś dokupiłam Betalux i Maliniak karłowy. A nie mam już miejsca na parapecie ;:14 One są myślą o gruncie. Ale będe miała latem roboty.... ;:224
Awatar użytkownika
Andzia1967
200p
200p
Od: 1 kwie 2013, o 12:31

Post »

Ja miałam Radanę na balkonie - duże krzaki , rozrosły się bardzo -nie polecam na balkon , natomiast smak dobry i kształt owocu ciekawy- taka mała gruszeczka.
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lis 2009, o 18:14

Post »

Pomidor Venus jest prawdziwą miniaturką, przy niej Maskotka to gigant :;230
Moje nowe imię Szansa :)
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Turtle
200p
200p
Od: 14 mar 2011, o 22:51

Post »

mini i micro tom to też idealne doniczkowce :;230
btw. widzial ktos z Was micro w PL?
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Andzia1967 pisze:Ja miałam Radanę na balkonie - duże krzaki , rozrosły się bardzo -nie polecam na balkon , natomiast smak dobry i kształt owocu ciekawy- taka mała gruszeczka.
Właśnie kupiłam tego pomidorka. Mam żółte gruszeczki i bardzo smakowały dzieciakom. Od razu jak zobaczyłam nasionka to zapomniałam, że mam dzieścia odmian ;). I tak się zastanawiałam gdzie go lepiej, czy pojemniki, czy grunt, ale chyba będzie grunt, skoro tak się rozrasta.
Awatar użytkownika
Agulka11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2011, o 18:58

Post »

ja w zeszłym roku miałam tumbling tom yellow na balkonie i powiem jedno: o fuj! kwaśne to to, skóre ma grubą, wypad robi z mojego balkonu...

Zamiast szukać ideału balkonowego w tym roku posadzę sobie megagronka - liści ma tylko kilka, wysoki nie urośnie bo go ogłowię za drugim gronem, a pomidorków będzie miał tyle, że na śniadanka w sam raz :D
Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
tysonka
500p
500p
Od: 20 lut 2012, o 13:17

Post »

cyganka77 pisze:
Andzia1967 pisze:Ja miałam Radanę na balkonie - duże krzaki , rozrosły się bardzo -nie polecam na balkon , natomiast smak dobry i kształt owocu ciekawy- taka mała gruszeczka.
Właśnie kupiłam tego pomidorka. Mam żółte gruszeczki i bardzo smakowały dzieciakom. Od razu jak zobaczyłam nasionka to zapomniałam, że mam dzieścia odmian ;). I tak się zastanawiałam gdzie go lepiej, czy pojemniki, czy grunt, ale chyba będzie grunt, skoro tak się rozrasta.
To chyba masz nie Radanę, ale Yellow Pearshaped - Radana jest czerwona
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

tysonka pisze:
To chyba masz nie Radanę, ale Yellow Pearshaped - Radana jest czerwona
Nie, mam żółte gruszeczki z tamtego roku, a dziś kupiłam właśnie Radanę, leżą koło mnie :).
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Kontakt:

Post »

Agulka11 pisze:ja w zeszłym roku miałam tumbling tom yellow na balkonie i powiem jedno: o fuj! kwaśne to to, skóre ma grubą, wypad robi z mojego balkonu...

Zamiast szukać ideału balkonowego w tym roku posadzę sobie megagronka - liści ma tylko kilka, wysoki nie urośnie bo go ogłowię za drugim gronem, a pomidorków będzie miał tyle, że na śniadanka w sam raz :D
Tylko żeby trafić mu z jedzonkiem...nie za dużo, nie za mało....Ktos uprawiał megagronka na balkonie?
Asia
msk83
500p
500p

Post »

Megagron chyba raczej jest mega :D
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”