Tomate ślicznie dziękuję! Faktycznie malutkie krzaczki. Jak duża donica dla niego?tomate pisze:20-30 cm max. I krępe są. Gdzieś na forum są zdjęcia moich. Jak je znajdę to wstawię tu link.
PS. Mam link.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a#p3132473
Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.
Pozdrawiam, Marta.
Vilma to malutki krzak, Pokusa tak do 1 m max, a Radana to normalny krzak. Biorąc to pod uwagę i smak, posadziłabym Pokusętysonka pisze:msk83 napisała:
Ja mam dylemat, jakie najlepsze na balkon:
Vilma,Radana czy Pokusa ? Które najlepsze w smaku i uprawie?
Nie mogę mieć 3 donic, mam mały balkonNajwyżej resztę wysadzę na działkę.

Czyli Vilma zostanie, pomyślę jeszcze nad Pokusą a reszta będzie w ogrodzie

-
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja miałam pokusę w gruncie. Krzaki są bardzo bujne, do 2 metrów dorastała, wręcz się kładła. Obrywanie wilków mnie przerosło. Dlatego u mnie nie będzie jej na balkonie.
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
A ja jeszcze o Venus zapytam:)? Gabarytowo różni się od Maskotki?
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj, przepraszam
Pomyliłam Pokusę z Maskotką - nie miałam Pokusy, znam ją tylko z nazwy, pisząc o 1-metrowym krzaku miałam na myśli Maskotkę.
Przepraszam za błędną informację

Pomyliłam Pokusę z Maskotką - nie miałam Pokusy, znam ją tylko z nazwy, pisząc o 1-metrowym krzaku miałam na myśli Maskotkę.
Przepraszam za błędną informację

Dziś dokupiłam Betalux i Maliniak karłowy. A nie mam już miejsca na parapecieannika pisze:BobejGS pisze:A Ja byłbym wdzięczny za informacje, jakie odmiany macie zamiar mieć w waszej uprawie balkonowejPrzydałoby mi się to w wyborze własnych
Ja z resztki florovitu, który mi pozostał z zeszłego roku, zrobiłem pierwszą partie pożywki i już czeka na pomidory
Wiadra również kompletuje
Wybór odmian mi pozostaje
Ja hodowałam maliniaka karłowego, choć koktajlówka to nie jest. Doszedł do około metra wysokości, zawiązał ładne grona z małymi błyszczącymi owockami wielkości zbliżonej do piłeczki golfowej (mam jeszcze nasiona, jakby co), ale plennością nie powalił.
Hitem okazał się betalux, choć to też nie koktajlówka: samokończący, sztywny, zwarty, niski (niecały metr), baardzo plenny. Pyszne małe, orągłe pomidorki. Bardzo szybko wykazał brak magnezu, ale czytałam, że ta odmiana tak ma. Osobiście polecam na balkon.
Natomiast nie udały mi się creme sausage, balkoni red i maskotka. Tzn. były, ale bardzo mało.
W tym roku z całą pewnością zostaje tylko betalux. Pozdrawiam

- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
Ja miałam Radanę na balkonie - duże krzaki , rozrosły się bardzo -nie polecam na balkon , natomiast smak dobry i kształt owocu ciekawy- taka mała gruszeczka.
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Pomidor Venus jest prawdziwą miniaturką, przy niej Maskotka to gigant 

Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."

"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
mini i micro tom to też idealne doniczkowce 
btw. widzial ktos z Was micro w PL?

btw. widzial ktos z Was micro w PL?
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Właśnie kupiłam tego pomidorka. Mam żółte gruszeczki i bardzo smakowały dzieciakom. Od razu jak zobaczyłam nasionka to zapomniałam, że mam dzieścia odmian ;). I tak się zastanawiałam gdzie go lepiej, czy pojemniki, czy grunt, ale chyba będzie grunt, skoro tak się rozrasta.Andzia1967 pisze:Ja miałam Radanę na balkonie - duże krzaki , rozrosły się bardzo -nie polecam na balkon , natomiast smak dobry i kształt owocu ciekawy- taka mała gruszeczka.
- Agulka11
- Od: 23 mar 2011, o 18:58
ja w zeszłym roku miałam tumbling tom yellow na balkonie i powiem jedno: o fuj! kwaśne to to, skóre ma grubą, wypad robi z mojego balkonu...
Zamiast szukać ideału balkonowego w tym roku posadzę sobie megagronka - liści ma tylko kilka, wysoki nie urośnie bo go ogłowię za drugim gronem, a pomidorków będzie miał tyle, że na śniadanka w sam raz
Zamiast szukać ideału balkonowego w tym roku posadzę sobie megagronka - liści ma tylko kilka, wysoki nie urośnie bo go ogłowię za drugim gronem, a pomidorków będzie miał tyle, że na śniadanka w sam raz

Pozdrawiam
Forumowiczka - Aga
Forumowiczka - Aga
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
To chyba masz nie Radanę, ale Yellow Pearshaped - Radana jest czerwonacyganka77 pisze:Właśnie kupiłam tego pomidorka. Mam żółte gruszeczki i bardzo smakowały dzieciakom. Od razu jak zobaczyłam nasionka to zapomniałam, że mam dzieścia odmian ;). I tak się zastanawiałam gdzie go lepiej, czy pojemniki, czy grunt, ale chyba będzie grunt, skoro tak się rozrasta.Andzia1967 pisze:Ja miałam Radanę na balkonie - duże krzaki , rozrosły się bardzo -nie polecam na balkon , natomiast smak dobry i kształt owocu ciekawy- taka mała gruszeczka.
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Nie, mam żółte gruszeczki z tamtego roku, a dziś kupiłam właśnie Radanę, leżą koło mnietysonka pisze:
To chyba masz nie Radanę, ale Yellow Pearshaped - Radana jest czerwona

-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Tylko żeby trafić mu z jedzonkiem...nie za dużo, nie za mało....Ktos uprawiał megagronka na balkonie?Agulka11 pisze:ja w zeszłym roku miałam tumbling tom yellow na balkonie i powiem jedno: o fuj! kwaśne to to, skóre ma grubą, wypad robi z mojego balkonu...
Asia
Megagron chyba raczej jest mega