Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agunia coś mi to miejsce na nasze pogaduchy nie pasuje.Codziennie lecę w inny kąt forum i Ciebie szukam.Brakuje mi Agusiowego wątku plotkarskiego :(
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko piękne irysy. Dzisiaj w ogrodniczym widziałam sadzonki pięknych odmian po 5,50zł ;:oj dziw nie kupiłam żadnego, ale chyba tam pojadę do poprawki.
Moje stare irysy tego roku na pewno będę odmładzać. Rok temu susza mi plany na ich dzielenie pokrzyżowała.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

AGNESS pisze: Masz rację, co do krótkiego kwitnienia irysków..... kwiaty wytrzymują praktycznie tylko 1 dzień.....ale jeśli kępa jest duża, to i pąków sporo i kwitnieniem możemy się cieszyć długo.
Minie troszkę zniechęciło w zeszłym roku, niesamowite wykładanie się tych kwiatów..... trafiły z kwitnieniem na deszczowy czas i kwiaty ciężkie od wody po prostu leżały na trawniku.
A mnie właśnie ostatni rok zachęcił do dokupienia irysów. Dostałam wcześniej kilka sztuk od znajomego i kiedy nic w ogrodzie nie chciało kwitnąć i było paskudnie mokro, moje irysy nic sobie nie robiły z kaprysów pogody i kwitły w najlepsze. Nie zauważyłam także, żeby kwiat utrzymywał się tak krótko :shock: . Kwitły ok. 2 tyg. i byłam usatysfakcjonowana.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bo krokusy aż tak krótko nie kwitną :D Jeden kwiat przekwita, a pojawiają się kolejne :heja
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ piękne te zestawienie tulipanów z iryskami w żółtym kolorze. :wit
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Agnieszko!
Namierzyłam Cię przez przypadek u Gieni. Nie wiedziałam, że już otworzyłaś kolejny wątek. Muszę w takim razie nadrobić zaległości.
Widok Twoich lilii wywołał we mnie taka tęsknotę za nimi. Jak patrzę na sterczące patyczki w ziemi na liliowej rabatce to wierzyć się nie chce ,że rosły tam te piękności. Do kwitnienia lilii tak daleko jeszcze...
Aguś... Dużo radości i słoneczka ;:3 w tym nowym sezonie.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Irysy też niespecjalnie lubię, mam kilka starych odmian i kilka syberyjskich i to mi wystarcza, podobnie jak liliowce - kilka odmian darowanych i całkiem stary rudy. Tak jakoś niespecjalnie mnie do nich ciągnie ale pewnie jak skończę kupować róże to zacznę dosadzać im przeróżne kwiecie, żeby ciągle coś kwitło ;:173
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś, ależ masz mnóstwo irysów ;:oj Przyznam, że dopiero od 2 lat goszczą w moim ogrodzie i to przez ...przypadek :D Kępki się rozrastają, a ja...uczę się je lubić. Twoje są piękne.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Aga tym zdjęciem mnie zmiażdżyłaś! Te fioletowe końcówki irysków i Rh w tymże kolorze... ;:170
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Nela ma rację - przecudny ogrodowy widok, Aguś! :)
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Aga , dotarłam i ja do nowego wątku . U mnie jeszcze wiosna nie ruszyła a u Ciebie lato w pełni . Piękne kwiaty pokazujesz .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Tak się na twoje iryski zapatrzyłam w zeszłym roku, że kupiłam też kilka i już się biorą do rośnięcia.
Nie wiem czy zakwitną bo to młodziaki wszystko, ale może chociaż jeden się pokaże z najlepszej strony. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bratek158
500p
500p
Od: 28 lis 2010, o 14:57
Kontakt:

Post »

Witaj :wit jestem zauroczona pięknymi zdjęciami i Twoim przepięknym ogrodem ;:108
Twoje rozrośnięte kępy liliowców przepiękne ......moje kwitną mniej oficie chcę spytac czy dodajesz oborniczek czy nawozy sztuczne ..i te piękne lilie ,,,,,,, wszystkie kwiaty to cudo ;:215
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu irysy bardzo lubię z tego powodu, że kwitną właśnie wtedy, kiedy kwiaty letnie dopiero się rozpędzają..... spore ukwiecone kępy z daleka przyciągają wzrok i są pięknymi akcentami w ogrodzie :D
Nawet nie wiem ile mam dokładnie Rh, nie jest ich dużo, kilkanaście krzaczków.... muszę policzyć w ogródku :D

Justynko czasem zdarza się taka skucha 8-) :lol:
Irysy są przepiękne, ja bardzo poluję na te niskie i średnie odmiany. Dziękuję za propozycję ;:196 Jak tylko coś wpadnie mi w oko, to będę się uśmiechać ;:167

Aldonko nie daję rady ogarnąć pogaduch w sezonie ogrodowym...... zbyt mało czas na internet. Zawsze wiosną ten wątek zasypia, a późną jesienią znów ożywa..... w tym roku mam nadzieję, znów jesienią otworzę pogaduchy i bardzo, bardzo już teraz zapraszam ;:196

Dorotko jeśli były ciekawe odmiany, to warto pomyśleć ;:224 Będę zaglądała w oczekiwaniu na relację, czy skusiłaś się ;:224
Planujesz porozsadzać swoje na więcej kęp po całym ogródku???

Edytko faktycznie irysy świetnie sobie radziły z deszczem, a w zeszłym roku właśnie trafiły z kwitnieniem na czas opadów.... Kwiaty wciąż były piękne i nieuszkodzone.... W ogóle zeszły rok był dla nich wyjątkowo dobry, były niesamowicie okazałe, przepięknie ukwiecone i dorodne.... U mnie część wysokich odmian tak bardzo porosła, że pod wpływem ciężaru mokrych kwiatów wykładały się i leżały pokotem na trawniku...... wolę odmiany o średniej wysokości a szczególnie pokochałam te niskie.... no na punkcie tych mam kompletnego ,,hopla,, :lol: Irysy, jeśli kępa jest spora, to kwitnienie trwa naprawdę długo, bo mają całą masę pąków, może przesadziłam, że pojedynczy kwiat kwitnie tylko jeden dzień, ale jakoś tak utrwaliło mi się w pamięci, że dosyć szybko przekwita..... aż zaobserwuję to w tym sezonie :D

Aniu i za to właśnie uwielbiam irysy, że mają masę pąków i te przekwitające są błyskawicznie zastępowane przez kolejne i wciąż jest piękny bukiet :D Jakoś tak utrwaliło mi się, ze pojedynczy kwiat kwitnie tylko jeden dzień, ale być może sie mylę.... w tym sezonie zwrócę na to baczniejszą uwagę i zaobserwuję :D

Kasiu ja też bardzo lubię to połączenie :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Znów Aguś ;:196 piękne fotki kojące serce .Niedługo obejrzymy te wszystkie kwitnące piękności .RH,irysy wszystko fajnie rozrośnięte moje też kiedyś takie będą [mam nadzieję ].Szkoda ,ze nie mam większego ogródka ,bo parę Rh i azalii bym jeszcze przygarnęła ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”