Bożenko 
donica nie musi być bardzo wysoka..... głębokość sadzenia powinna być równa 3 wysokościom cebuli, więc to nie jest dużo.... Ja w ogródku sadzę głębiej, ponieważ lilie z czasem rosną ogromne ( sporo odmian) są bardziej stabilne, jeśli rosną głębiej...
Milenko dziękuję
Sporą ilość zdjęć sasanek masz jak w banku

Uwielbiam te kwiaty i nigdy nie mogę się oprzeć, żeby nie robić im sesji zdjęciowych w każdej fazie
Mam nadzieję, że motylkowi uda się przetrwać..... to faktycznie tylko owad, ale jakoś tak przykro jak pomyśli się, ze taka piękna istota zginie, gdy tylko rozpocznie życie.....
Krysiu cieszę się, że jesteś
Mam nadzieję, że kłopoty z łapką szybko miną, że to nie jest jakaś poważna kontuzja...
U mnie wciąż zimno i szaro..... słoneczko nie pokazuje się nawet na chwilę.... już nie mogę doczekać się takiego pięknego słońca jakie obserwuję w innych rejonach ...
Na kwitnienie różaneczników baaaardzo już czekam
Dorotko ależ się cieszę, ze Cię widzę

Fajnie, ze zaglądasz...
Za wiosną faktycznie bardzo sie już tęskni..... a u mnie wciąż szaro, ponuro, brak słoneczka......
Jagódko u mnie niestety słoneczka ,,ani widu, ani słychu,, Wciąż szaro, ponuro, zimno..... do ogródka nawet jeszcze nie wyszłam, a jak czytam, w większości forumowych ogródków już praca wre....
Małgosiu niestety.... nadal nie dotarło.... u mnie wciąż szarówa...... ale mam nadzieję, że już niedługo zrobi się cieplej.... aż zazdroszczę, gdy widzę takie piękne słoneczne forumowe ogródki.....
Dorotko faktycznie kwiat liliowca żyje tylko jeden dzień..... ale w momencie, gdy jest już spora kępa, to tego wcale się nie zauważa..... pięknie kwitną dobrze ponad miesiąc
Danusiu zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości

Ja również najbardziej lubię ogrody mieszane, gdzie jest wiele rodzajów kwiecia .... jest podstawa- kilka gatunków roślin- ale są one dopełnione przeróżnymi innymi grupami
Tak jest najciekawiej i ciągle coś się dzieje, coś się zmienia i nie ma nudy
Miło mi bardzo, że podoba Ci się u mnie
Gosiu ja uwielbiam rośliny o intensywnych energetycznych kolorkach i głównie takie wybieram

Jest ich całkiem sporo, ale dzięki temu, że są wtopione w ogrom zieleni nie rażą nadmiarem barw....są takie zespolone
Floksy, to kolejna grupa roślin, które baaaardzo lubię .....jeśli jeszcze znajdę miejsce, to na pewno posadzę choćby ze 2 nowe kolorki..... jest ich tak dużo pięknych odmian ...
Tosiu witaj , miło mi bardzo, że odwiedziłaś mój ogródek, serdecznie zapraszam ponownie
Madziu Twój profesjonalny projekt na pewno nie pozwoli na powstanie ogródka, w którym nie każda roślina do siebie pasuje i burzy założenie całości

.... Wszystko będzie bardzo elegancko i pięknie. Wiadomo, ze trzeba będzie zrezygnować z wielu roślin, żeby wszystko ze sobą grało..... liliowców nie będzie, ale będą inne piękne rośliny, które stworzą bajeczny ogród , do którego będzie się zaglądało z prawdziwą przyjemnością
Grażynko bardzo się cieszę, ze liliowce przywabiły Cię do mnie
U mnie wciąż zimno i szaro..... ranniki i ciemiernik, roślinki które zakwitły już jakiś czas temu nadal kwitną, a pozostałe roślinki nadal śpią i czekają na słoneczko i ciepełko..... mam nadzieję, ze wreszcie się doczekają.....
Kochani pozdrawiam Was wszystkich serdecznie
Za chwilę dalsze odpowiedzi , a teraz kilka letnich widoczków, dziś iryski w roli głównej