Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Witaj Agusiu ...w słoneczny - nawet ciepły dzionek ;:196 .
Soczystość traw , kompozycje i kolorystyka rabat Twojego Królestwa tak cieszą ,że już nie mogę się doczekać kolejnych , wiosennych odsłon Twego ogrodu .
Pozdrawiam bardzo serdecznie ;:167 ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, jak tam słoneczko dotarło? U mnie dzisiaj ponurzasto :wit Twoje zdjęcia pokrzepiają, już nie mogę doczekać się kolorów w ogrodzie :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepiękne kępy liliowców, bardzo lubię ich kwiaty, szkoda tylko że mają taki krótki czas kwitnienie, jeden dzień to za mało.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko nie wszyscy musimy mieć masę róż, przecież jest tyle pięknych kwiatów na które ni ma już miejsca w takim przypadku. Ty masz za to piękną kolekcję lilii, liliowców i wiele innych roślin. Twój ogród zawsze mnie zachwycał jak zaczęłaś wstawiać zdjęcia z pięknymi widokami swoich rabat. Mam dużo róż ale gdyby nie inne rośliny kwitnące między nimi, po mimo że uwielbiam róże, byłby ogród monotonny.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Aguś, masz takie cudne liliowce, o tak nasyconych kolorach, takie energetyzujące! Wspaniale, że wklejasz takie zdjęcia. Aż się nabiera rozpędu do życia. :) I floksy z "oczkiem" wyglądają rozkosznie. A ta biała hortensja w tym otoczeniu zyskuje odpowiednie tło. Widzę po sobie, że nie można przesadzać z nadmiarem bieli w ogrodzie, bo robi się nieco smutno i monotonnie.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Lilie mnie urzekły. Czytanie zostawię sobie na jutro. :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

A ja muszę się swoich liliowców pozbyć, przynajmniej na razie taki jest plan. Zobaczymy po wszystkich nasadzeniach ile zostanie miejsca na rabatach.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Gdzieś mi umknął twój watek, ale jak zawsze wpadam na liliowce. :;230
W tym przypadku węch mnie nie zawodzi.
Jak tam Aguś wiosna się budzi w twoim ogrodzie ?
Mam nadzieję, że coraz cieplej i u Ciebie.
;:3 i miłego dnia jutro życzę. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Agnieszko :wit cudownie :D aż brak słów...te kolory, ta soczysta zieleń i najpiękniejsze lilie na fo.
Napatrzeć się nie mogę ;:108 dziękuję Agnieszko ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aga, to był spacer po tajemniczym ogrodzie ;:196 .
Uwielbiam takie klimaty.
Jeszcze trochę i tak będzie znowu ;:173 .
Pozdrawiam optymistycznie ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnisiu to ja powinnam mieć potrojoną pomyślność bo wciągnęłam aż 3 pączki a teraz siedzę i sapię z przejedzenia ;:306
Każdy ogródek jest inny a Twój jest na dodatek bardzo kolorowy i dlatego lubię do Ciebie zaglądać ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Liliowce lubię, a szczególnie fakt, że niczego specjalnego nie potrzebują, tylko sobie rosną i cieszą oczy :D Nieważne czy to nowe, czy starsze odmiany.
Lilie nie ucierpiały jakoś szczególnie podczas pamiętnej zimy. Wypadło 16 róż, ale braków w liliach nie zauważyłam. Miałam niewiele orientalnych, ale wszystko ocalało. Potem łagodne zimy już tylko mnie rozbestwiały, więc zamówiłam znowu trochę orienpetów :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Trafiłam i ja. Liliowce faaantastyczne. Uwielbiam oglądać takie spektakle.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko ubierało mi się kilka liliowców i nasiona pozbierałam trochę na żywioł zapylane przez siebie (ale nie zapisane) i przypadkowo zapylone. Mam już parę siewek chociaż z trzech ubiegłorocznych dwie ślimaki zżarły i nie wiem czy coś wyjdzie? Poza tym mam jedną dostaną już trzy lata i nie kwitnie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Bożenko ;:196 donica nie musi być bardzo wysoka..... głębokość sadzenia powinna być równa 3 wysokościom cebuli, więc to nie jest dużo.... Ja w ogródku sadzę głębiej, ponieważ lilie z czasem rosną ogromne ( sporo odmian) są bardziej stabilne, jeśli rosną głębiej...

Milenko dziękuję ;:196
Sporą ilość zdjęć sasanek masz jak w banku 8-) Uwielbiam te kwiaty i nigdy nie mogę się oprzeć, żeby nie robić im sesji zdjęciowych w każdej fazie :lol:
Mam nadzieję, że motylkowi uda się przetrwać..... to faktycznie tylko owad, ale jakoś tak przykro jak pomyśli się, ze taka piękna istota zginie, gdy tylko rozpocznie życie.....

Krysiu cieszę się, że jesteś ;:196
Mam nadzieję, że kłopoty z łapką szybko miną, że to nie jest jakaś poważna kontuzja...
U mnie wciąż zimno i szaro..... słoneczko nie pokazuje się nawet na chwilę.... już nie mogę doczekać się takiego pięknego słońca jakie obserwuję w innych rejonach ...
Na kwitnienie różaneczników baaaardzo już czekam :D

Dorotko ależ się cieszę, ze Cię widzę ;:196 Fajnie, ze zaglądasz...
Za wiosną faktycznie bardzo sie już tęskni..... a u mnie wciąż szaro, ponuro, brak słoneczka......

Jagódko u mnie niestety słoneczka ,,ani widu, ani słychu,, Wciąż szaro, ponuro, zimno..... do ogródka nawet jeszcze nie wyszłam, a jak czytam, w większości forumowych ogródków już praca wre....

Małgosiu niestety.... nadal nie dotarło.... u mnie wciąż szarówa...... ale mam nadzieję, że już niedługo zrobi się cieplej.... aż zazdroszczę, gdy widzę takie piękne słoneczne forumowe ogródki.....

Dorotko faktycznie kwiat liliowca żyje tylko jeden dzień..... ale w momencie, gdy jest już spora kępa, to tego wcale się nie zauważa..... pięknie kwitną dobrze ponad miesiąc :D

Danusiu zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości :D Ja również najbardziej lubię ogrody mieszane, gdzie jest wiele rodzajów kwiecia .... jest podstawa- kilka gatunków roślin- ale są one dopełnione przeróżnymi innymi grupami :D
Tak jest najciekawiej i ciągle coś się dzieje, coś się zmienia i nie ma nudy :D
Miło mi bardzo, że podoba Ci się u mnie ;:196

Gosiu ja uwielbiam rośliny o intensywnych energetycznych kolorkach i głównie takie wybieram :D Jest ich całkiem sporo, ale dzięki temu, że są wtopione w ogrom zieleni nie rażą nadmiarem barw....są takie zespolone :D
Floksy, to kolejna grupa roślin, które baaaardzo lubię .....jeśli jeszcze znajdę miejsce, to na pewno posadzę choćby ze 2 nowe kolorki..... jest ich tak dużo pięknych odmian ...

Tosiu witaj , miło mi bardzo, że odwiedziłaś mój ogródek, serdecznie zapraszam ponownie :wit

Madziu Twój profesjonalny projekt na pewno nie pozwoli na powstanie ogródka, w którym nie każda roślina do siebie pasuje i burzy założenie całości :D .... Wszystko będzie bardzo elegancko i pięknie. Wiadomo, ze trzeba będzie zrezygnować z wielu roślin, żeby wszystko ze sobą grało..... liliowców nie będzie, ale będą inne piękne rośliny, które stworzą bajeczny ogród , do którego będzie się zaglądało z prawdziwą przyjemnością ;:196

Grażynko bardzo się cieszę, ze liliowce przywabiły Cię do mnie ;:196
U mnie wciąż zimno i szaro..... ranniki i ciemiernik, roślinki które zakwitły już jakiś czas temu nadal kwitną, a pozostałe roślinki nadal śpią i czekają na słoneczko i ciepełko..... mam nadzieję, ze wreszcie się doczekają.....

Kochani pozdrawiam Was wszystkich serdecznie ;:196
Za chwilę dalsze odpowiedzi , a teraz kilka letnich widoczków, dziś iryski w roli głównej :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek