Pomidorki koktajlowe - 3 cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Turtle
200p
200p
Od: 14 mar 2011, o 22:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.

Post »

w ikei za 3z groszem mozna kupic 14litrowe śmietniki - ładne no i całkiem pojemne jak za taką cenę.
Pabblo_Pl

Post »

U mnie w tym roku w pojemnikach będą:
1. słodki żółty n/n loginal - w tym roku dam 2 szt. jeden pojemnik i jeden palik ( w zeszłym roku na 4 pędy dawał rade)
2. sława Nadrenii też dam dwa na jeden zobaczę jak wyjdzie..
3. jabłonka Rosji/rosii - różnie piszą tą nazwę.
4. http://t.tatianastomatobase.com:88/wiki/Chyornyi_Mavr
Dwa ostatnie pojedynczo..

Sława Nadrenii i słodziak już przepikowane a dwa pozostałe dziś zasiane..

Również w tym roku zmajstruję podlewanie kropelkowe do pojemników bo w zeszłym roku ciężko było z utrzymaniem wilgotności odpowiedniej gdyż stoją pod ścianą z nawisem od wschodniej strony i słonko ładnie piecze do 14 - 15ej..

P.S

Ja używam wiader z Castoramy, tych większych.. Mają plus są białe..
Awatar użytkownika
tomate
200p
200p
Od: 27 kwie 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z dużych do donic dobrze nadaje się Malachitowa Szkatułka bo się nie krzaczy, więc nie ma problemu z miejscem a i wilków prawie brak. Plon był dobry. Black from Tula też fajnie w donicy rośnie i nawet nie trzeba go ogławiać, bo sam tak koło 1,20 m przestaje rosnąć na wysokość. poza tym wszystkie samokończące do donic są super. Jak na razie wszystkie się u mnie udały. K 152 był bardzo plenny.
PS. Ale to temat o koktajlówkach... Jak na razie wszystkie się w donicy u mnie udały, oprócz Yellow Pear Shaped... Krzaczyska straszne.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Dziunia87
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2013, o 09:02

Post »

Kochani wspomóżcie...

Bardzo mi zależało, aby wyhodować w tym sezonie Indigo Blue (P-20 Blue/OSU Blue), ale niestety nie wykiełkowało mi ani jedno nasionko tej odmiany z Akcji.... ;:145 Inne odmiany pomidorków kiełkowało i kiełkują jak szalone, a ta nic..

Zwracam się do Was z ogromną prośbą o kilka tych nasion, na prawdę chętnie je odkupię ;:180

Z góry dziękuję i bardzo czekam na info na PW ;:196
msk83
500p
500p
Od: 20 paź 2013, o 12:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niestety już nie mam już Indigo Rose, posiałam, wyrosła większość jak na razie. Nasiona kupiłam na allegro. Wyślę Ci link do aukcji na pw. Jest sporo aukcji :wink:

Ja mam dylemat, jakie najlepsze na balkon:
Vilma,Radana czy Pokusa ? Które najlepsze w smaku i uprawie?
Nie mogę mieć 3 donic, mam mały balkon :roll: Najwyżej resztę wysadzę na działkę.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Moje Indygo Rose z all.... okazały się dużymi pomidorami z typu czarnych, a z tego co widzę w necie powinny być niewielkie.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

A ja mam jeszcze pytanie odnośnie tych pojemników. Jako że wykończanie domu i siebie w trakcie ;) zawsze coś tam zostaje i np. wiadra 20 litrowe po gruntach (chyba farba gruntowa biała). Czy od razu je wyrzucić, czy spróbować doprowadzić je do porządku?
kaLo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2013, o 12:13

Post »

Jak zaschniętą farbę polejesz wrzątkiem to mięknie i daje się oderwać ;:333
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

cyganka77 pisze: np. wiadra 20 litrowe po gruntach (chyba farba gruntowa biała). Czy od razu je wyrzucić, czy spróbować doprowadzić je do porządk
Ja mam wiadra np. po tynku akrylowym 20 l. Domyte zawczasu. Podstawki dokupione.

Obrazek

Nie zapomnij o otworach w dnie.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

I o to mi chodziło, tynk też będzie, ale we wrześniu, więc dobrze wiedzieć. Otworki robię zawsze. Wiaderka się doszoruje i będzie ok. Taras będzie duży - głównie od południa i zachodu.
Dzięki bardzo!
tysonka
500p
500p
Od: 20 lut 2012, o 13:17

Post »

msk83 napisała:

Nie mogę mieć 3 donic, mam mały balkon :roll: Najwyżej resztę wysadzę na działkę.[/quote]

Vilma to malutki krzak, Pokusa tak do 1 m max, a Radana to normalny krzak. Biorąc to pod uwagę i smak, posadziłabym Pokusę :wink:
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

Skoro jest mało miejsca trzeba znaleźć odmiany o smukłym pokroju i wysokie, a nie rozłożyste.
Awatar użytkownika
Ika2008
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2013, o 08:59

Post »

tysonka pisze:msk83 napisała:

Nie mogę mieć 3 donic, mam mały balkon :roll: Najwyżej resztę wysadzę na działkę.
Vilma to malutki krzak, Pokusa tak do 1 m max, a Radana to normalny krzak. Biorąc to pod uwagę i smak, posadziłabym Pokusę :wink:[/quote]

Jak malutki?
Pozdrawiam, Marta.
Awatar użytkownika
tomate
200p
200p
Od: 27 kwie 2012, o 19:29

Post »

20-30 cm max. I krępe są. Gdzieś na forum są zdjęcia moich. Jak je znajdę to wstawię tu link.

PS. Mam link.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... a#p3132473
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
annika
50p
50p
Od: 28 sty 2013, o 21:28

Post »

BobejGS pisze:A Ja byłbym wdzięczny za informacje, jakie odmiany macie zamiar mieć w waszej uprawie balkonowej :wit Przydałoby mi się to w wyborze własnych :) Ja z resztki florovitu, który mi pozostał z zeszłego roku, zrobiłem pierwszą partie pożywki i już czeka na pomidory :D Wiadra również kompletuje :) Wybór odmian mi pozostaje :D

Ja hodowałam maliniaka karłowego, choć koktajlówka to nie jest. Doszedł do około metra wysokości, zawiązał ładne grona z małymi błyszczącymi owockami wielkości zbliżonej do piłeczki golfowej (mam jeszcze nasiona, jakby co), ale plennością nie powalił.
Hitem okazał się betalux, choć to też nie koktajlówka: samokończący, sztywny, zwarty, niski (niecały metr), baardzo plenny. Pyszne małe, orągłe pomidorki. Bardzo szybko wykazał brak magnezu, ale czytałam, że ta odmiana tak ma. Osobiście polecam na balkon.

Natomiast nie udały mi się creme sausage, balkoni red i maskotka. Tzn. były, ale bardzo mało.

W tym roku z całą pewnością zostaje tylko betalux. Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”