Kolejny rok......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejny rok......

Post »

Oj Ewcia

już myślałam że to z tego roku te zdjęcia

i gul mi urósł :;230 :;230

ale naprawdę w zbliżeniu to cudnie wyglądało,

gratulacje dla Twoich pomysłów ;:138 ogrodowych :heja
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu , Aniu- w zeszłym roku pojawiłam się po prostu o odpowiedniej porze na działce - wszystkie zrzucały skórkę :wink:
Ewuniu wyczytałam o tej gnojówce u Bożenki 2 lata temu a wiesz że Ona badziewia swoim hortkom nie da ;:306
Ewuś proporcji to ja Tobie kochana nie dam ;:185 . Ja mam beczkę 120 litrów - do połowy wrzucam trawę oraz liście rabarbaru ( W zależnosci ile ich dostanę od sąsiadów) i zalewam do pełna wodą. Podlewam w rozcieńczeniu 1:10
Ula Ale to przyjemny ból :wink: bo pierwszy w tym sezonie i po pracy w ogrodzie ;:196
Aniu Sasanki będą u Ciebie pięknie rosły a pasują do Twoich rabat i otoczenia jak najkbardziej. mam sporo siewek jak chcesz to przerzucę do doniczek i jesienią jak się przyjmą to podeśle. Nie lubią przesadzania .Powinny w przyszłym roczku zakwitnąć( Fajnie by wyglądaly na Twojej rabatce którą tworzyłaś jesienią :wink: Sa jeszcze piekne sasanki papageno- miałam w zeszłym roku zaklepane nasionka ale jakoś nie doszło do skutku ;:306 ;:306
Są bezproblemowe- piękne jak kwitną oraz gdy przekwitają, tylko w pore trzeba usunąć nasionka bo wysiewają się jak glupie ;:306
Olku - naprawdę byłabym wdzięczna u mnie tylko chwaściory więc strach z tego robić gnojówkę . W zeszłym roku w jednym miejscu wy ściółkowałam tym pomidorki i to była najgłupsza rzecz jaką zrobiłam. Kiedy u Ciebie orientacyjnie jest pierwsze koszenie ?,Zgadamy się bo ja muszę wtedy w weekend na działkę jechać i byłoby dobrze żeby koszenie wypadło pod koniec tygodnia ;:196 ;:196
Agatko Cieszę się że się Tobie podobają ;:196
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fantastyczna ;:138 A co ona ma w okolicach ogona? Wygląda jakby gubiła skórę.. U mojej sąsiadki kwitną pierwsze żółte krokusy, u mnie jednak od lasu chłodniej, jeszcze trochę poczekam. Obcięłam już 3 hortensje, mam nadzieję, że nie za szybko...
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Ewo to zależy od słoneczka i opadów ,trawnik jesienią nie paprany tylko trochę wapna na mech .Jako człowiek ciężko pracujący skoszę w tygodniu -dogadamy się . :wit
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Ewcia a moje sasanki pogineły gdzieś ,jak się rododendrony porozrastały ,same mi się nigdy nie powysiewały jak będziesz plewiła to jestem chętna :D
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Milenko dobrze dojrzałaś że to skóra.
Olku bardzo ale to bardzo Tobie dziękuje ;:196 .
Elu sasanek w tym roczku wydałam bratowej bo u niej na glinie coś nie chcą rosnąć . jak tylko zaczną wyłazic siewki to wysadzę do doniczek - oczywiscie za kolorki nie ręczę bo mogą być wszystkie takie same

Chodzę po Waszych ogrodach i podczytuję że wszyscy bez wyjątku już działają w ogrodach , działkach i tak Wam pozazdrościłam że zdecydowałam się w tym tygodniu wyskoczyć do siebie. ma być ok 15 stopni ( moze Emka przekonam na nocleg bo dużo pracy się szykuje)
Zostawiam Wam na szczęście koniczynkę

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ewciu, ja też już dziś trochę poporządkowałam, na razie tylko przed domem i ten maleńki ogródek, ale sezon uważam za otwarty :tan
Sasanki przepiękne ;:138 muszą u mnie koniecznie zamieszkać ;:172
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Jeżeli nie zależy Ci na szybkim Kwitnieniu to mogę tak jak Eli popikować do doniczek , a za rok powinny zakwitnąć
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ewuniu, dzięki ;:196 ale ja niecierpliwa jestem i kupię gotowce ;:306
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Ewuś - jakie piękne fotki ;:138 wiosna w pełnej krasie.
A ujęcie wylinki ;:138 ,chociaż ich nie lubie :D

Czekam na więcej :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ewuniu koniczynka na szczęście zawsze się przyda :) Ciekawa jestem czy uda Ci się małża namówić na nocowanie :)
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zapisuję się żeby śledzić te hortensjowe cudeńka w ogrodzie.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ja kocham ;:167 sasanki od lat i mam ich kilka (na jesieni zakupiłam sobie nawet papageno), ale z samodzielnymi wysiewami to ciężko u mnie bywa (przez tyle lat ledwo kilka). Też mam gliniastą ziemię, a właściwie ilasto-gliniastą ponoć! Wysiałam dość skutecznie w zeszłym roku, ale sporo straciłam gdy wylądowałam w szpitalu. W tym roku znów sieję! ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Wiem Tereniu że Ty z tych prędkich ;:306 ;:306 podobnie jak ja :;230
Jadziu ciesze się ogromnie że spowodowalam przyjazne spojrzenie na jaszczureczki ;:196
Madziu - no wlaśnie chyba nie za bardzo - may zakręconą wodę i emek boi się że jeszcze będa mrozy ;:124 . Ale jeszcze będę namawiać na baniaki 5 litrowe . Zapowiadają takie ciepełko że muszę pojechać . mam hortensje do przycięcia i trawska ;:167
Mloda niedługo takie cudeńka będą w Twoim ogrodzie :uszy

Reniu Ty koniecznie kilka nasionek z papageno podeślij do mnie ;:196 .
ja mam żółtą ale czy ona zakwitnie na żółto to Tylko ten na gorze wie . miejmy nadzieję że tak to za dwa latka będzie kwitła u Ciebie ;:304
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ewcia, namów M. na survival... niech młodnieje :;230 Człowiek się strasznie szybko przyzwyczaja do wygód... mój M. jak jedziemy na działkę, to w ogóle nie chce pamiętać, że całymi latami korzystaliśmy tylko z wody studziennej, myliśmy się w miskach, wieczory spędzaliśmy przy świeczkach (bo prąd wyłączali nagminnie), a "za potrzebą" latało się na podwórko... ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”