Mój jest Ten kawałek podłogi...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój jest Ten kawałek podłogi...

Post »

Marginetka pisze:Renatko, Beata się odzywała, miałam przyjemność gościć Ją przez za krótką chwilę
Martuś i nam było przyjemnie... mi na 100% ;:333
Marginetka pisze: przyszła z masakrycznie przystojnym, wysokim mężczyzną
o ile można tak powiedzieć o niespełna 16 letnim podlotku
Marginetka pisze: na którego patrzyła maślanym wzrokiem
...maślanym?Marta ja zawsze patrzę na mojego syna pod kątem... o pryszcz mu się nowy usadził... maść muszę kupić, kołtun mu się na głowie zrobił... trzeba mu będzie rozczesać... :roll:
Marginetka pisze: i który Ją obejmował a na koniec wizyty nawet wręcz obłapiał w pół ;:224 ;:224
...obejmował, obłapiał... tak to napisałaś że nawet Renzal tego nie skomentowała :lol: . Obłapianie polegało na wyciąganiu matki własnej za "schaby" z biura Martuni po tym jak przez 45 minut młody biedak słuchał tylko o kwiatkach, bratkach i warzywkach. Nie powiem. Stawiałam opór, łapałam się futryny... ponieważ temat sadzonek warzywnych do końca z Martą nie był ustalony.
Marginetka pisze:O! odezwała się :lol: :lol: Dobra, przyznam Ci rację! Masz zaspę gigant! :wink:
Ha. Mówiłam! Wczorajszą, zaspową akcję przypłaciłam zdrowiem. Rano wstać nie mogłam bo całą lewą stronę złapał mi skurcz i nie chcił puścić. Powypadkowy uraz się odezwał :roll: . Przyleciały sąsiadki... nasmarowały... proszki dały i troche przeszło. W tej chwili zaspę rozmrażam wzrokiem.
Marginetka pisze:Aniu, Beatka na luzie zmieściłaby się do tej michy ;:306
Zmieściłaby się kilka miesięcy temu. A teraz mam oponę zimowo/antynikotynową i nie da rady ;:224
Marginetka pisze:Obrazek
Ucałuj tego fafluna ode mnie i wymyziaj tak jak lubi.
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Skomentowałam! Tyle, że post mi zeżarło, ale może to i lepiej, bo mój ulubieniec w pychę nie wpadnie, a Beatce nie będzie przykro, ze tak szybko się domyśliłam Kto jest Jej Przystojniakiem! :;230

Martuś! Przy Twoich cebulkach mieczyków moje kupne to psiunki! ;:306 ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

renzal pisze:Skomentowałam! Tyle, że post mi zeżarło, ale może to i lepiej, bo mój ulubieniec w pychę nie wpadnie, a Beatce nie będzie przykro, ze tak szybko się domyśliłam Kto jest Jej Przystojniakiem! :;230

Martuś! Przy Twoich cebulkach mieczyków moje kupne to psiunki! ;:306 ;:306
Ha! Beatka, było się nie odzywać :wink: Jeszcze jakiś czas nikt by nie wiedział kto to taki :;230
A tak poza tym, to może pokażesz swoją kupę sierścia :D
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p

Post »

Aż by sie eM doczytał i miałabym z czego się spowiadać.

Sałata mi wzeszła. Chcesz rozsadę?
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

;:oj piesio wyluzowany...
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

tomaszkowa pisze:Aż by sie eM doczytał i miałabym z czego się spowiadać.
Mąż jak mąż co tam może da się udobruchać ,ale jak teraz się zwiedzą nastoletnie forumki to dopiero będzie. :;230

Pies szczęśliwy i jak każdy kocha nasze sypialnie.Psiak słodki proszę wymiziaj.

No i zapomniałam mieczyki pochwalić że bardzo ładne.Czyżby następne chciejstwo :;230
Marginetka
500p
500p

Post »

Witam sennie z drugą kawą :roll:
Bea :D Sałatę mam, sieję zwykle mix odmian bo lubimy różną ;:196
Aniu :wink:
Joasiu, mieczyków sadzić już nie będę, te na zdjęciu oddałam. Piękne ale mam trudności z przechowywaniem. Psisko wyściskane... jak zawsze :wink:

Za mną pracowity weekend. Zamówiłam w sobotę potrzebne materiały do ogrodzenia części podwórza. M. przyjechał w niedzielę i zabrał się od razu do pracy. Zespawał i zabetonował już frontowe słupki i furtkę. Wszystkie psiaki robiły za kierownikóf budowy :lol: :lol: a jeden delikwent podkradał nawet materiał :lol:
Ogród puchnie, musiałam zabezpieczyć wychodzące lilie. Obawiam się jeszcze zimy.
Posadziłam w gruncie wszystkie 27 prymulek, one dadzą sobie radę.
Zasiałam kapustne, po wykiełkowaniu pójdą do nieogrzewanego ganku.
Moje wysiewy wprost kipią. Popikowałam szałwie, liatry, żeniszki. Zostały mi heliotropy i petunie.
Kupiłam w Jaworze multipalety rozsadowe i to był strzał w 10. Mam dwie po 160 okienek każda. Zajmują mało miejsca a pozwalają na duże pikowanie. Nie wyobrażam sobie obsługiwać tyle kubeczków, zwłaszcza, że roślinki na razie maleńkie.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Martuś! Ja sałaty nie siałam jeszcze, a na kapuście to się w ogóle nie znam! ;:306 Innych wysiewów za to sporo i nawet część juz pokazuje łebki to i zdjęcia będę mogła cyknąć! Tego ganku to zazdraszczam! ;:204
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Martuś Jutro te malutkie bulwki wsadzę w skrzynkę, niech stoją cały sezon , będą miały więcej czasu, żeby urosły do jesieni to może za rok będą już kwitły? Tyle co w tym roku kwiatków wykopywanych na zimę będę sadzić to jeszcze nigdy nie miałem, już jeden trawnik dla nich zlikwidowany :D
Marginetka
500p
500p

Post »

Michałku to dobry pomysł :uszy
Dlatego mój M. broni trawnika własną piersią ;:306
Za rok to Ty będziesz szukał chętnego aby się cebulek szybko pozbyć :lol: "szybko" aby się obdarowany nie zdążył rozmyślić :lol:
A na poważnie, skoro Masz miejsce, chęci i cierpliwość do przechowywania to super :D Dalie masz?
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Tak, dalii dostałem jesienią chyba z 10 kg i jeszcze swoje miałem 3. Mam jeszcze dziwaczki, galtonie, cantedeskie, montbrecje, mieczyk abisyński...chyba tyle i to musi się wszystko zmieścić na połówce trawnika bo na drugiej będą inne kwiatki :D A trawnika staram się mieć jak najmniej bo to taka strata ogrodu jak nic tam nie można wsadzić :wink:
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Ja tez zamierzam zmniejszać etapami powierzchnie trawnika na rzecz rabatek.Mój eM się nie przeciwstawia :;230 Chyba jest nawet zadowolony bo będzie miała mniej do koszenia.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Martuś trafiły mi się z akcji melony od ciebie :D podpowiesz coś w sprawie uprawy,bo będę je siała po raz pierwszy :D
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p

Post »

[quote="Marginetka"]Bea :D Sałatę mam, sieję zwykle mix odmian bo lubimy różną ;:196 [quote]

A kiedy najlepiej sałatę pikować? Długa się jakaś zrobiła i 3 listek puszcza :roll:
A mam roszponkę i taką inną... może jednak chcesz?
Pozdrawiam. Beata.
Marginetka
500p
500p

Post »

Michale, niezła kolekcja :D
Joasiu, mój eM jest gupio uparty ;:14 Grozi, że jak na trawniku nasadzę kwitnących chabazi to sama sobie będę kosić... :? :wink:
Beatko nasiona melona wysiewam w kwietniu. Najpierw kiełkują na wacikach, następnie rosną w domu do maja. W maju hartuję je na dworze, do gruntu wsadzam w połowie maja. Polecam Ci wątek melonowy w dziale warzywniczym.
Beatka, trochę za wcześnie ją posiałaś :wink:
Sałatę będę siała w połowie marca, potem popikuję a do gruntu w kwietniu, nie wcześniej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”