Mój Raj część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ela z NW
50p
50p
Od: 28 sty 2014, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj część III

Post »

Zazdroszczę Ci już tej ogrodowej roboty. Ja jeszcze nic nie ruszam choć też mnie korci, ale wstrzymuję się bo na tym moim Podlasiu noce są jeszcze z przymrozkami (do - 5) więc boję się żeby nie zniszczyć i tak słabo zimującej u mnie lawendy. Tak tylko pochodzę po ogródku pooglądam, powzdycham i czekam na cieplejsze dni.
Pozdrawiam - Ela z NW
Zapraszam na: Wiejskie podwórko w siedlisku
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko,a co to wysiałaś?
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wpadam z rewizytą, na razie przejrzałam pobieżnie Twój ogródek, ale już mi się podoba :) W wolnej chwili zajrzę na dłużej :)
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dzięki, moja lawenda była odrobine przycinana na jesień, ale nadal wygląda zbyt mizernie. Muszę jej zafundować konkretne cięcie, aby się zakrzaczyła ;:108
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Grażynko co tak cudnie Ci wzeszło?
A wiesz w sobotę chcę się wybrać na działkę, zapowiadają ładną pogodę, może już da radę oczyścić rabaty :heja
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Grażynko-pytałaś u Marty, ale ja mam cały czas Ciebie na uwadze i Twoje orliki, a że za darmo to ja tak za bardzo nie umiem nic brać to świetnie się składa bo ja mam trytomę-mogę się podzielić :) Tzn, jeżeli mi się przyjęła bo sadziłam ją w styczniu, ale mam sporą kępę więc jeśli będzie ok to się z Tobą podzielę:) Może jeszcze coś znajdę, ale to bliżej kwietnia, bo muszę mieć pewność że się przyjęła :)
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Grażynko ja swoje kilka krzaczków lawendy za młodu bsypywałam ziemią na zimę,zawsze wiosną miałam ukorzenione jakieś gałązki-odcinałam i sadziłam na nowe miesjca,z patyczków dopiero zamierzam spróbować.Masz rację-tak łatwo terazo przeziębienie-ja bardzo pilnuję zasłoniętych pleców-obowiązkowo koszulka wpuszczona w spodnie,polar i kamizelka-bo kiedyś przez takie zawiane plecy wyłam z bólu.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Marzenko-Ty pilnujesz pleców, a ja uszu-tak sobie przewiałam, ze mój M sposobem swojej mamy pojechał po geranium do kwiaciarni i kazał mi listek włozyć sobie do ucha. Tym sposobem ból przeszedł, a kwiatek na parapecie został :;230 Żeby tak krzaczki róż coś leczyły ;:204
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Kasiu,Martusiu,Ewuniu to moja sałata wyszła po trzech dniach,byłam zszokowana że tak szybko,wiem że nie lubi zbyt mokro wiec z wodą ostrożnie , od jutra zacznę ją hartować na balkonie ale też nie od razu na słoneczku,jak podrośnie po pikuję do namiotu :wit
Elu ja na działce też jeszcze za wiele nie robię ,popołudnia jeszcze krótkie,może jak będę miała wolny dzień to więcej popracuję,myślę Elu że jest jeszcze tak wczesne przedwiośnie że nie trzeba aż tak się spieszyć,zdążymy wszystko zrobić, gałązek iglakowych jeszcze nie pozdejmowałam z roślin :wit
Sabinko nie ma za co dziękować , może z tym konkretnym cięciem to lepiej jeszcze się wstrzymaj aż będzie kwitła forsycja, tak słyszałam :wit
Rudominko witam Cię ,jeśli choć troszkę podoba Ci się u mnie to zapraszam częściej :wit
Andziu choruję na te piękne pochodnie lecz ty jak dopiero wsadziłaś swoje to szkoda żebyś je rozrywała ale to od Ciebie zależy,najpierw musimy poczekać jak to nam wszystko powychodzi ,dzięki za dobre ;:167 orliczki dla Ciebie zapisane :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Marzeniu uczę się jak postępować z różnymi roślinkami żeby im krzywdy nie zrobić a raczej poprawić ich kondycję dlatego za wszelki rady jestem bardzo wdzięczna ;:196
ja też staram się ubierać odpowiednio na pole żeby mnie nie przewiało bo inaczej to kaplica ;:306
Andziu jaka świetna rada na bolące uszy , zaraz zapiszę nazwę i muszę postarać się o taki kwiatek bo mojego eMa często łapie taka przypadłość...
Różyczki kochana też leczą,np.moje nerwy :D
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Też byłam ciekawa co tam rośnie, ale już wiem że sałata. Ja wsadziłam patyczki hortensji do wody, to co mówisz że lepiej do ziemi?
A o lawendzie Twojej przeczytałam i niektóre bardziej wybujałe też przycięłam, ale tą zasadniczą przytnę w kwietniu jak zwykle. Odcięte końce wylądowały w ziemi :lol:
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Grażynko, to ja Ci razem z trytomą (o ile przetrwa) wyślę geranium. Mam w domu już dużego kwiatka-tak czy inaczej przyda mu się zdecydowanie przesadzanie więc i szczepkę spokojnie Ci mogę dołożyć. To taki dosyć popularny kwiatek-pięknie pachnie cytrynką-melisą ;:173 i rzeczywiście działa na przewiane uszY :)
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Marysiu nie wiem jak lepiej robię to pierwszy raz ale widzę na moich patykach zgrubiałe już pączki listkowe :!:
dwa krzaczki dość spore lawendy muszę w tym roku przesadzić ,pójdą do nowych róż,szkoda że nie wiedziałam wcześniej o ukorzenianiu obciętych gałązek ale na drugi rok już będę mądrzejsza :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Andziu już wiem , wujek gogle mi powiedział ;:306 to jest popularna anginka,kiedyś pamiętam zawsze stała na parapecie u mojej mamy, mama kazała nam wąchać jak byliśmy przeziębieni,zapomniałam o niej a teraz pragnę ją mieć w swoim domu, przeczytałam o jej wielu właściwościach leczniczych,bardzo dobrze jak stoi w sypialni, była bym ci bardzo wdzięczna jak byś mi przesłała szczepkę ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

No właśnie-anginka-tak mi się wydawało, że jest popularniejsza nazwa :) Zaraz kawałek wstawię do wody, powinna się łatwo ukorzenić :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”