W moim ogródeczku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W moim ogródeczku

Post »

Witaj Renatko :wit , dziękuję widoczki zapierają dech w piersiach. Bardzo lubię w ogrodzie kamień i drewno wiec Twój kącik bardzo mi się podoba. Widoczek zimowy rewelacja. ;:215
W takim razie nie widzę innego wyjścia jak tylko sie spotakć. Daj znaż kiedy będizesz w Siedlcach i będziesz miec czas wolny to co Ty na to żeby sie spotkać :)
Pozdrawiam słonecznie ;:3 i miłego wieczoru życzę .
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p
Od: 28 sie 2013, o 14:16

Post »

Małgosiu, niestety nie wiem jak nazywa się ta róża. Kwitła pięknie, ale niestety tylko ten jeden raz. Przez kolejne lata miała piękne mocne pędy, ale niestety bez kwiatów. Dlatego też została przeze mnie wyeksmitowana.
Róże pienne próbowałam przechowywać na nieogrzewanym strychu w donicach, ale zbyt wcześnie zaczynały wegetację, wyciągały się i traciły pokrój. Teraz wkładam im czapeczki z włókniny na zimę. Niestety jeżeli zima jest bardzo mroźna, to przemarzają. Mam jednak do nich ogromną słabość i jak mi któraś przemarznie, to kupuję nową ;:130 . Ot taka malutka fanaberia ;:306
Sylwio, z ogromną przyjemnością się z Tobą spotkam. Będę w Siedlcach 8 marca.
Właśnie wróciłam z Twojego wątku. Jestem zauroczona futrzastymi maluchami.
Pozdrawiam ;:3 !!!
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Renatko, to, co pokazałaś budzi zachwyt, a jednocześnie uruchamia wyobraźnię, co tam jeszcze masz w zanadrzu i czym nas zaskoczysz, bo wydaje mi się, że to dość "dojrzały ogród", patrząc na wielkość niektórych nasadzeń. Myślę, że większość z nas oglądając inny ogród, który nas zachwyca czuje niedosyt i wciąż by coś zmieniał, ale taki właśnie wpływ ma to forum, jak dla mnie super, bo przez to, że kiedyś tu trafiłam, mój ogród wciąż zyskuje, gdyż dążę do doskonałości, do której mu jeszcze bardzo, bardzo daleko. Pergola zrobiona prze eMa bombowa, lilie, róże, clematisy super, a Rafi jejku przepiękny piesunio, wymizgaj go ode mnie, no i pokaż nam więcej widoczków ze swojego ogródka.
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p

Post »

Ilonko, dziękuję za miłe słowa. Rafiego wymizgam z samego rana. Będzie zachwycony ;:11 , bo chociaż to duże psisko, to spragnione czułości jak mało które. Dla mnie Twój ogród jest idealny. Tak wyobrażam sobie raj ;:cm
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p

Post »

Dalsza część wiosny w moim ogrodzie. Wrzośce już cieszą oczy.
Białe
Obrazek RóżoweObrazek

I moi pomocnicy-kociaki z sąsiedztwa. A że ogrodzenie jest nieszczelne, zawsze towarzyszą mi w pracach ogrodowych, wymuszając wszelkiego rodzaju pieszczoty. Są niezwykle sympatyczne i uwielbiają psoty.

Obrazek

Moja faworytka. Czyż nie wygląda jak modelka? Zgrabne nóżki, odpowiednia poza... Na zdjęciu tego nie widać, ale ma błękitne oczy. Jest urocza.

Obrazek

A to nasza ukochana Niunia. 3 lata temu córcia przyprowadziła to małe czarne nieszczęście ze sobą do domu. Ktoś ją wyrzucił pod koniec listopada. Była głodna, wystraszona i miała złamany ogonek, w który wdało się zakażenie. Od początku była dobrze ułożona i taka kochana. Przez kilka miesięcy byliśmy stałymi bywalcami u weterynarza. Groziła jej amputacja ogonka, ale na szczęście obyło się bez tego.
Tak wyglądała kiedy z nami zamieszkała:

Obrazek

A tak wygląda teraz:

Obrazek
Jest niezawodnym psem obronnym i zazdrośnicą jakich mało. Ma też niezwykły dar podkradania jedzenia Rafiemu i Stefanowi (to nasz kot). Ale każdy to wie, że z cudzej miski wszystko smakuje lepiej :;230 .
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p

Post »

I trochę wiosny w domu:

Obrazek Obrazek

Moje ostatnie zakupy. Właściwie to chyba niestety nie ostatnie, a najnowsze:
Obrazek
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Wiosna na całego ;:oj
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj :wit . Piękną masz azalię! Bardzo mi się spodobała. Lilie też bardzo ładne. Ogólnie wszystko prezentuje się ciekawie. Kotki masz fajne ale że ze mnie psiara to Ci "powiem" że piesek mnie oczarował :) Widzę że też nie możesz się doczekać prawdziwej wiosny i szalejesz zakupowo :) Pozdrawiam!
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Ładnie sie Twój wątek zaczyna :wit
Będę zaglądał ;:108
Pozdrowienia,
Sławek
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p

Post »

Patrycjo, oj tak. Widać ;:3 , słychać ;:224 i czuć ;:108 .
Madziu, rzeczywiście nie mogę się doczekać. Słoneczko dogrzewa, ale ziemia jeszcze zmarznięta. Odwiedziłam Twój wątek i widzę, że dużo się u Ciebie dzieje. Masz piękną, dużą działeczkę i nawet własny staw. Jestem pod wrażeniem. Będę u Ciebie częstym gościem.
Sławku, dziękuję za odwiedziny i oczywiście zapraszam. Odwiedzaj mnie. Ja do Ciebie też będę zaglądać.
Ach , te Twoje irysy. Zburzyły mój spokój. Teraz myślę tylko o nich ;:300 .
Miałam już nic nie kupować. Powinnam ;:14 , ale nie wiem, czy się powstrzymam. ;:7 .
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p

Post »

Teraz trochę wiosny z minionych lat. Na początek RH i azalie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A to założony niedawno zakątek w stylu japońskim.

W trakcie prac wyglądał tak:

ObrazekObrazek

To fotki z ubiegłej wiosny:

Obrazek Obrazek

I c.d. moich RH i azalii. Tak kwitły w zeszłym roku.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tego muszę przesadzić, bo jest zduszony przez jałowce.

Obrazek

Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam tymi wspominkami? Wytrzymajcie jeszcze trochę. Pokażę tylko moje piwonie i zmykam na dwór, bo piękna pogoda u mnie dzisiaj ;:108 .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam wszystkich i ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 życzę ;:196 :wit .
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Same śliczności pokazujesz. Zakątek japoński fajny. Widzę że lubisz te rh i azalie. Ja je uwielbiam podziwiać u kogoś. U mnie jeszcze ich nie ma. Planuję nabyć ze dwa na próbę rh w tym roku. Nawozisz je czymś?
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj :wit

Trafiłam do Ciebie przypadkiem i na pewno będę zaglądać częściej. Masz na prawdę urodziwe rodki i piwonie. Jak długo masz żółtą?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Renatko :wit Ślicznie u Ciebie-i moje ukochane puste piwonie :) Cudowne są-podobnie jak azalie, które ubóstwiam, ale na razie mam tylko jedną i to się pod śniegiem połamała ;:145 To już z Sylwią jesteśmy we trzy z pn-wsch rejonów Warszawy. Ja jestem z okolic Jadowa :) A koty masz słodkie-tzn przybłędaski masz słodkie. Do mnie żaden nie chce wejść na podwórko ze względu na psa, a coś by się przydało, bo na razie mam psa właśnie i nornice wrrr :D
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit A może by tak teraz kupić sobie piwonie ;:224 Śliczne im zrobiłaś ujęcia , cz ta żółta to drzewiasta?
Małgoś
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”