Kwiecisty ogród Doroty cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty cz. 7

Post »

Dorotko :wit
Ale ta skrzydlinka obsypana pąkami fajnie wyglada :D
Już sobie wyobrażam ,jak w poełni rozkwitnie,jak musi pięknie wygladać,przyjdę potem i zobaczę ,pokażesz prawda??
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dorotko,ja cały czas zastanawiam się czy sprzątać z rabat,bo to jednak jakaś okrywa jest dla roślinek.Dziś zapowiada się słoneczny dzionek,coś trzeba robić,a nie siedzieć w domu.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko!...działasz na całego. Skrzydlina wygląda uroczo...nie znałam jej ...a urzeka. Muszę poszukać ... ;:108
Pozdrawiam serdecznie i zyczę dużo ;:3 ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Reniu zapraszam, w każdej wolnej chwili, spaceruj.

Doroto masz rację, teraz zaskoczyłam przecież tam mam posadzone tulipany. Muszę spróbować cebulkę uratować, wykopię, odwrócę tak jak powinna rosnąć i wkopię ponownie.
Z mężami jest różnie, często mają przebłyski dobroci, ale to nie jest takie bezinteresownie. U mnie gałązki leżą na kupce czekają na rozdrobnienie, a później rozsypuję je na rabatkach.
Przez moje wysiewy parapety mam zastawione, wczoraj wstawiłam dodatkowy stolik do pokoju, już powoli swobody w poruszaniu brakuje.

Kasiu chciałoby się już tak na całego popracować, plany na dzisiejszy dzień były, ale chyba pójdą w odstawkę, jest taki zimny wiatr, wolę nie ryzykować, może w południe coś się uda.

Krystianie u nas też dziś nieciekawie, zachmurzone niebo, wiatr wieje. Zeszły tydzień był cieplejszy.

Marysiu tak dostałaś ją ode mnie. Dobrze, że cebulka rozpoznana, pewno gdybym miała na nosie okulary też ją rozpoznałabym, ale ja nadal uparcie przekonuję siebie, że z moim wzrokiem wszystko ok ;:222

Aniu skrzydlinka ma takie malutkie fioletowo- lawendowe kwiatuszki, jak rozkwita równocześnie wiele pąków pięknie wygląda, oczywiście zdjęcie pokażę.

Małgosiu mnie już tak nosi, że popracować muszę, trochę przez zimę nabrało się ciała, chodzę sapię, więc tak dla regeneracji ruch wskazany. To może i u nas słońce za chwilkę zza chmur wyjrzy.

Bogusiu skrzydlinka naprzeciwlistna taka jest pełna nazwa tej cudownej roślinki skalniakowej. Kilka lat rosła u mnie, a ja nie wiedziałam co zacz, dopiero tu na forum ją rozpoznano.

Wszystkim życzę miłego dnia, może uda nam się dziś trochę podziałać w ogrodzie. Każda chwilka prac, to zawsze jest już jakiś krok do przodu, bliżej do nadejścia wiosny.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko piękna kolorowa wiosna pojawiła się w Twoim ogródku :D Moje krokusiki dopiero noski wystawiają spod ziemi,..... takie leniuchy :lol:
Czytam, że już intensywnie działasz w ogrodzie, faktycznie po zimie zawsze jest mnóstwo pracy, ja na razie jakoś się zebrać nie mogę....ale może pod koniec tygodnia coś podziałam :D
Z gwiazdnicą i ja mam problem.... jest jej coraz więcej.... wygląda jakby rosła pod śniegiem :roll: .... wydawało się, że jesienią wszystko było oplewione, a gdy śnieg stopniał to jest jej pełno :?
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko moja gwiazdnica już obsypana kwiatami,chyba tego dziadostwa nigdy się nie pozbędę. Jeszcze ją w grudniu wyrywałam, uparta diablica. A teraz wszędzie jej mi narosło.
Pozdrawiam Dorota
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

korzo_m pisze: a ta roślinka mnie intryguje, zastanawiam się co zacz
Obrazek
Dorotko chodzi ci o tę cebulkę ? Wygląda mi na cebulkę tulipana.
Pewnie przesadzałaś, albo nieumyślnie wykopałaś i teraz wypuszcza korzonki, aby ukorzenić się :D
Gwiazdnicę też mam i wystarczy chwila nieuwagi i muszę ściągać z grządek "sieci" zagłuszające niskie rośliny.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Dorotko u Ciebie wiosna już na całego! ;:224
Żonkile prawie gotowe do kwitnienia,u Mnie dopiero niektóre wychodzą ... ;:173
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj nie dało się nic, a nic popracować w ogrodzie cały dzień ziąb niemiłosierny termometr pokazywał tylko 2 st.
Dziś zapowiada się piękna słoneczna pogoda, chociaż o 7 rano było -5 st. A ja znowu nic nie podziałam, muszę coś ważnego pozałatwiać.

Iwonko masz rację, już trzecia osoba mi potwierdza, coś czerwonego co mnie intrygowało to cebulka tulipana. Jeszcze jej nie wkopałam, może dziś po południu znajdę chwilkę czasu.
Ta cholerna gwiazdnica już kwitnie więc na pewno będzie jej za chwilę więcej.

Reniu nie za bardzo wiosnę, dzisiaj wszystko oszronione, mam nadzieję że to już ostatni tak duży mróz zawitał w moje strony.
Pozdrawiam Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Dorotko, pokazujesz swój ogród zapewne cudnej urody a mnie się żadna fotka nie otwiera. Dlaczego?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

U mnie wir zdarzeń skutecznie mnie wyautował, zaległości nie nadrobię ale postaram się być już na bieżąco i podglądać twoją wiosnę.
Uściski i ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wando ostatnio coś ten serwer nawala, nie wiem dlaczego, zdjęcia i mnie dziś się nie otwierają.

Agnieszko i z moim czasem ostatnio krucho, ciągle też na mojej drodze jakieś kłody znajduję.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Nie mów mi o sapaniu,ja się w nic nie mieszczę.Chodziło się w geterkach , luznych spodniach,a spódnice trzeszczą w szwach.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Dorotko,nie widzę Twoich zdjęć nie otwierają się ,ja robię nowe rabaty pod piwonie ,które mają przyjechać ,a ogrodu jeszcze bardzo nie sprzątam bo boję sie mrozów,i niespodzianek,pozdrawiam ,dzisiaj wreszcie słoneczko :wit ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko u mnie cały czas tak zimno jak u Ciebie wczoraj..... a na jutro zapowiadają deszcze.... już tak bardzo chciałaby słoneczka i ciepełka.... mam wielką ochotę zacząć prace w grodzie, ale niestety.... wciąż zbyt zimo...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”