Miejsce na ziemi - Ave /2013-2014/cz.7
Re: Miejsce na ziemi - Ave /2013/cz.7
Cudowny ogródek , częściej muszę do tutaj wpadać na odwiedzinki 

- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szkoła tańca wiele tłumaczy. No i pasja. Ta jest zawsze ważna. cokolwiek się robi. U Ciebie też widać pasję w tworzeniu ogrodu.
Piękne zdjęcia. Na nich każda roślinka wygląda cudnie i zachęcająco. Mam kilka miodunek, ale nie kwitną mi tak obficie. Chyba nie najlepsze miejsca im wybrałam
Piękne zdjęcia. Na nich każda roślinka wygląda cudnie i zachęcająco. Mam kilka miodunek, ale nie kwitną mi tak obficie. Chyba nie najlepsze miejsca im wybrałam

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Izulek, ja mam miodunki w różnych miescach, i cienistych i słonecznych... a moze te Twoje sa jeszcze młode i dlatego takie nieśmiałe w kwitnieniu 
Byłam dzisiaj na działce - na razie pączki kwiatowe mają trzy krzaczki miodunkowe, a inne jeszcze śpią
O sorry - spore pąki kwiatowe mają ciemierniki, a lisciorkami mogą pochwalić się sasanki i orliki... żeby jeszcze w nocy nie było tych minusów i szronu rano...

Byłam dzisiaj na działce - na razie pączki kwiatowe mają trzy krzaczki miodunkowe, a inne jeszcze śpią

O sorry - spore pąki kwiatowe mają ciemierniki, a lisciorkami mogą pochwalić się sasanki i orliki... żeby jeszcze w nocy nie było tych minusów i szronu rano...

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu jak fajnie znaleźć pierwsze wiosenne zwiastuny, prawda???
Nie mogę się napatrzeć na tę fotkę z tulipankami..... tak cudownie, wiosennie ..... na szczęście już niedługo tak będzie

Nie mogę się napatrzeć na tę fotkę z tulipankami..... tak cudownie, wiosennie ..... na szczęście już niedługo tak będzie

Ewuniu, przepiękne te Twoje wiosenne impresje! Jeszcze chwila i będziemy się cieszyć tegorocznymi kwiatami 
Pozdrawiam życząc udanego tygodnia!

Pozdrawiam życząc udanego tygodnia!
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Zachwyciła mnie miodunka
Może zbierzesz nasionka
Jak mówisz że to taka terminatorka ............uwielbiam takie roślinki

- Ave
Romciu, a po co ci nasionka, nie lepiej dostać sadzoneczkę ;) wiesz... z odbiorem osobistym, może w końcu się zobaczymy naocznie 
Ponieważ spora część Forumków ma ponoć już wiosnę i zabrała się ochoczo do sprzątania swoich zielonych włości, w ten weekend i ja postanowiłam "coś" zrobić dla swojej zieleniny. Zaprzęgłam więc Połówka do strzyżenia żywopłotu tujowego... w sobotę... pogoda wymarzona, i choć Połówek coś tam marudził... że się nie da... to groźba braku wyżywienia podziałała.
Tak mnie ta robota rozkręciła, że postanowiłam w niedzielę też popracować, wiem wiem, nie godzi sie, ale ja zapitalam 5 dni w tygodniu to kiedy mam obrobić ogródek ?.
Do przesadzenia był
- klon (który wylazł z donicy i zaczął budować sobie domek na rabacie z kwiatkami
i
- dwie brzozy (bo jednak za bardzo wysuszają teren, a ja mam w pobliżu warzywnik) i
- odkład z leszczyny (ma takie wielkie orzechy, mniam).
No więc wyszłam rano na taras i... jak szybko wyszłam tak szybko wróciłam... brrrr jak zimno było. Co za pokopana pogoda... w sobotę można było chodzić bez kurtki, a następnego dnia... czapka, szalik i rękawice
Zawzięłam się, opatuliłam jak na Syberię i ... przesadziłam, co było do przesadzenia. A potem kurcgalopkiem do chałupki, gorąca herbatka z malinami ... i jest gites
Dochodzę jednak do wniosku, że poczekam jednak na tę prawdziwa wiosnę (i ciepełko) i wtedy będę szalała ogrodniczo.
Fotek nie ma, bo zamiast aparatu trzymałam drabinę z Połówkiem na szczycie.

Ponieważ spora część Forumków ma ponoć już wiosnę i zabrała się ochoczo do sprzątania swoich zielonych włości, w ten weekend i ja postanowiłam "coś" zrobić dla swojej zieleniny. Zaprzęgłam więc Połówka do strzyżenia żywopłotu tujowego... w sobotę... pogoda wymarzona, i choć Połówek coś tam marudził... że się nie da... to groźba braku wyżywienia podziałała.
Tak mnie ta robota rozkręciła, że postanowiłam w niedzielę też popracować, wiem wiem, nie godzi sie, ale ja zapitalam 5 dni w tygodniu to kiedy mam obrobić ogródek ?.
Do przesadzenia był
- klon (który wylazł z donicy i zaczął budować sobie domek na rabacie z kwiatkami

- dwie brzozy (bo jednak za bardzo wysuszają teren, a ja mam w pobliżu warzywnik) i
- odkład z leszczyny (ma takie wielkie orzechy, mniam).
No więc wyszłam rano na taras i... jak szybko wyszłam tak szybko wróciłam... brrrr jak zimno było. Co za pokopana pogoda... w sobotę można było chodzić bez kurtki, a następnego dnia... czapka, szalik i rękawice

Zawzięłam się, opatuliłam jak na Syberię i ... przesadziłam, co było do przesadzenia. A potem kurcgalopkiem do chałupki, gorąca herbatka z malinami ... i jest gites

Dochodzę jednak do wniosku, że poczekam jednak na tę prawdziwa wiosnę (i ciepełko) i wtedy będę szalała ogrodniczo.
Fotek nie ma, bo zamiast aparatu trzymałam drabinę z Połówkiem na szczycie.

- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Wszyscy tak tańce chwalą a ja ich znaleźć nie mogę 

- Ave
No coś podobnego...

Ave pisze: Miruś-Miriam - to był taki "krótkotrwały linkusunęłam, żeby mnie nie pogoniono za offtopa w ogródku
![]()
ale jak chcesz to... moje dwa Walente http://vimeo.com/82621016
- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Chyba czas po okulary ...
Dziękuję już będę oglądać
U nas też w sobotę pogoda była wymarzona za to w niedzielę nic nie wyszło z kawki w ogrodzie brr.
edit:
Taniec faktycznie fantastyczny!!
Dziękuję już będę oglądać

edit:
Taniec faktycznie fantastyczny!!

- RomciaW
Jeszcze raz z przyjemnością obejrzałam Tę cudowną dziewczynę z eM
Ewa świetny pomysł tylko ...........ja jestem czasowa ,gorzej z Tobą , 1 maj wyjeżdżam na działkę

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewa, jednak prace ogrodowe ruszyły
Ja w tym tygoniu odpoczywam, a raczej się leczę, więc do ogrodu nie wychodzę. też czekam na ocieplenie.
Piszesz, że w sobotę ciepło było. Ja raczej tego nie odczułam. Zmarzłam. Może dlatego się rozchorowałam

Ja w tym tygoniu odpoczywam, a raczej się leczę, więc do ogrodu nie wychodzę. też czekam na ocieplenie.
Piszesz, że w sobotę ciepło było. Ja raczej tego nie odczułam. Zmarzłam. Może dlatego się rozchorowałam
- Ave
Gosiu- Margo, w sobotę u nas było nieźle, za to w niedzielę mnie zamrażało, normalnie. Trzymaj się cieplutko, Kochana i dbaj o siebie. Choróbska trzeba wyleżeć i nie kozakować
Romciu, wykopać miodunkę mogę ci nawet w tę niedzielę, bo będę na działce. Albo przed samym Twoim wyjazdem na działkę - jak ci wygodnie
Ja nie mam problemu, na działkę mogę pojechać zawsze 
Aniu - Czar-na na kawkę w ogródku może będzie szansa w niedzielę, jak się te optymistyczne prognozy sprawdzą... te 12-15 stC

Romciu, wykopać miodunkę mogę ci nawet w tę niedzielę, bo będę na działce. Albo przed samym Twoim wyjazdem na działkę - jak ci wygodnie

Aniu - Czar-na na kawkę w ogródku może będzie szansa w niedzielę, jak się te optymistyczne prognozy sprawdzą... te 12-15 stC

- RomciaW
To może przed 1szym. maja
Ubieraj się cieplutko ,nie wiem jaką pogodę zapowiadają na niedzielę