Ogród - hal1959 /r.2008/
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Witam Halinko
Bardzo się Ciesze ,że chcesz dalie
jak tylko przekwitną od razu Ci wyślę, może uda mi się dziś zrobić jeszcze inne kolory to w jak jeszcze coś w padnie Ci w oko to razem wyślę .
Miłego dnia
Oj a papryczka wygląda smakowicie ,kochanie a możesz napisać przepis w pysznościach ,bo ja bardzo lubię a nie mam dobrego przepisu
Rże cudne ,a ta bordowa piękna

Bardzo się Ciesze ,że chcesz dalie

Miłego dnia

Oj a papryczka wygląda smakowicie ,kochanie a możesz napisać przepis w pysznościach ,bo ja bardzo lubię a nie mam dobrego przepisu

Rże cudne ,a ta bordowa piękna

- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Jadziu,jak wypatrzę dam znać
,przepis na paprykę
Zalewa -5 l wody,1l+szkl octu,2 szkl cukru,pół szkl soli.przyprawy to gorczyca,liść laurowy i ziele angielskie.My wolimy mniej kwaśną więc octu daję mniej czyli tej dodatkowej szklanki pół,a nie cała,ale to rzecz gustu i smaku
.Pasteryzuję ok 15min od zagotowania.

Zalewa -5 l wody,1l+szkl octu,2 szkl cukru,pół szkl soli.przyprawy to gorczyca,liść laurowy i ziele angielskie.My wolimy mniej kwaśną więc octu daję mniej czyli tej dodatkowej szklanki pół,a nie cała,ale to rzecz gustu i smaku

- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Halinko, a skąd Ty masz deszcz?
Ja, już powoli zapomniałam jak to-to wygląda.
Nad rzeką wysokie, suche trawy, ziemia w ogródku sypie się przez ręce,
a wydobywane podczas kopania kawałki gliny, po rozkruszeniu - jak pył.
W/g prognoz, miały być wczoraj ulewy, a ani kropla nie spadła...
Za to poranek, powitał nas upałem!

Ja, już powoli zapomniałam jak to-to wygląda.
Nad rzeką wysokie, suche trawy, ziemia w ogródku sypie się przez ręce,
a wydobywane podczas kopania kawałki gliny, po rozkruszeniu - jak pył.
W/g prognoz, miały być wczoraj ulewy, a ani kropla nie spadła...
Za to poranek, powitał nas upałem!

- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu u nas śliwek nie uwidzisz,to się ciesz,że możesz z nimi walczyć.W tym roku raczej nie mam szans na powidła śliwkowe,dobrze,że mi ich zostało z poprzedniego sezonu.
,co do róż to mam nową od Gosi (Deirde) zaraz pokażę
Haniu u nas raczej jego pod dostatkiem,ale i słońca też nie brak ,ale chciałoby się trochę Twoich upałów,może zamienimy się miejscami?
Iwonko taka papryka jest pyszna i teraz w sezonie gdy jest tania można sobie pozwolić na większą ilość i zawekować ,zimą jak znalazł
.
Tesko ja też tęsknię do upałów należę do ciepłolubnych,chyba przyjdzie nam czekać trochę dłużej....do następnego lata
Róża,którą przysłała mi Gosia (Deirde)

Moje róże

Stokrotki się bujnęły trochę

Haniu u nas raczej jego pod dostatkiem,ale i słońca też nie brak ,ale chciałoby się trochę Twoich upałów,może zamienimy się miejscami?

Iwonko taka papryka jest pyszna i teraz w sezonie gdy jest tania można sobie pozwolić na większą ilość i zawekować ,zimą jak znalazł

Tesko ja też tęsknię do upałów należę do ciepłolubnych,chyba przyjdzie nam czekać trochę dłużej....do następnego lata

Róża,którą przysłała mi Gosia (Deirde)

Moje róże

Stokrotki się bujnęły trochę