Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Post »

Co ja słyszę! Dobre wieści! Bardzo się cieszę, bo kibicowałam Ci szczerze! Dobre i 9 miesięcy. Idac za Twoją radą też podciełąm winogron i muszę przyznać, że mimo jesiennego przesadzania jest w bardzo dobrej formie. Oby rzeczywiście żadne zimno nam nie zaszkodziło.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O, o winogronie mowa. Można teraz ciąć? Zapomniałam jesienią.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Tadziu, dobre i 9 miesięcy pracy. A może uda się przedłużyć umowę na kolejne lata. Tego ci życzę.
Melduję, że wzeszły mi cztery liliowce ;:224 Reszta moich wysiewów coś kiepsko wychodzi.
Pozdrawiam Hala
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Tadziu opijamy sprawę ;:136 Gratauluję Ci chłopaku :) tadziu ja dziś zaliczyłam 2 i 3 dzień pracy na działce-sporo już zrobione...tyle,że gnaty mnie bolą...
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Tadziu witaj wiosennie ;:196, u mnie też widać już pierwsze oznaki wiosny.... tylko czy to aby nie za wcześnie..... jakoś tak z dystansem podchodzę do tej naszej wiosny i z jednej strony bym już coś porobiła a z drugiej to troszkę się boje ruszać żeby nie zaszkodzić jak by zima wróciła Cieszę się razem z Tobą z rozpoczęcia pracy i życzę powodzenia.... ja tak cichutko się pochwalę że ja też po ośmiu latach wróciłam do pracy, też na dziewięć miesięcy na razie.... ale po pierwszym tygodniu mam już dosyć...... ;:223 ;:223 ;:223
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tadziu gratuluję pracy, cudowne wieści przyszły razem z wiosną ;:138
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tadziu,gratulacje z najcieplejszego zakątka kraju ;:138 Jestem przekonana,że będziesz zadowolony,bo to praca,jaką lubisz i dostęp do cudnych roślinek.W Legnicy mamy prężną zieleń miejską,podziwiam dywany i kompozycje kwiatowe w całym mieście.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Ewuś , przyznam się ,że mam obawy co do pogody , ale już się nie cofnę przed wiosną. No bo co by nie mówić już jest , wczesna , po bardzo krótkiej , symbolicznej zimie. Jakby jej nie było, rośliny przezimowały wyśmienicie. Jak nigdy dotąd . Szkoda by było , jakby powrót zimy wszystko zniszczył.
Jutro do pracy ;:333 Dzięki ;:180
Beatko , na jesieni można też , ale trzeba zostawić mały zapas ''na wszelki wypadek'' .Teraz cięcie dokładne. Chyba pora dobra na cięcie. ;:333
Halinko , każdy miesiąc jest dobry , liczę że później coś się załatwi :wink:
Co do wysiewów , liliowce różnie wzeszły. Z mojego nasienia połowa , z kolegi tylko jeden wyskoczył ;:oj ;:oj Żałuję , że wysiałem nasiona w ziemię uniwersalną. ;:223 Kupiłem specjalną do wysiewów i na próbę posiałem trawę , wynik o niebo lepszy, trawa z tej samej paczki.
Marzenko ;:136 Dzięki :D Też mam zakwasy ;:7 ;:7 To żaden problem, co wiosnę tak mam. :wink:
Sylwuś witaj , dawno Cię nie było. przykro ,że w pracy ''niewypał'' ;:202 Myślę , że u mnie nie będzie źle , kierowniczka w porządku , znam ją . Połowę pracowników także. Mam dobre przeczucia. Co do wczesnej wiosny też mam jeszcze obawy. Zanikają z dnia na dzień. Choć jeszcze nie jestem całkiem pewien , czy pogoda nie zepsuje się. Zimy już pewnie nie będzie. ;:185
Aguś dzięki. :D Oby i wiosna taka była ;:215
Lodziu dzięki :D U nas skromnie , małe miasteczko. Każda robota dobra , byle płacili. ;:7 ;:7
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

:wit Tadziu
Widzę że z wiosną do Ciebie przyszły i dobre wieści, gratuluję pracy. Masz rację że pieniądze szczęscia nie dają ale ułatwiają to nasze życie , szczególnie nas ogrodników, którzy yto często mamy jakieś nowe chciejstwa i "choroby".
Ja jakoś jeszcze nie zdecydowałam się na ściągnięcie osłon ale jak w tym tygodniu dalej będzie tak ciepło to i ja zdejmę. Wiosna musi już być bo widziałam już pierwszą pszczółkę.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko , dziękuję. :D Mamy chciejstw , oj mamy . Dużo by kasy potrzeba , by zaspokoić ;:7 ;:7 Na szczęście brak miejsca hamuje zachcianki ale coś zawsze się jeszcze zmieści. :wink: Nie chcę brać odpowiedzialności za namawianie do odkrycia roślin , ale trzymanie na rosnących roślinach też nie jest dobre. Wiosny nie zatrzymasz. ;:185
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Tadziu ale ja jej wcale nie chcę zatrzymywać niech przychodzi jak najprędzej, więc żeby jej nie straszyć to pewnie jutro odkryję roślinki i niech się dzieje co chce...
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Tadziu życzę powodzenia w nowej pracy ;:215
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko , odkrywaj , coś o deszczu mówią . Będą miały darmowy prysznic , zmyje z nich zimowy rud, ;:138
Liduś ;:180 dzięki :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Tadziu super że masz pracę i to związaną z tym co lubisz robić.
Ja w sobotę zastanawiałam się nad zdjęciem okryć ale nie bardzo miałam czas, przycinaliśmy drzewa i żywopłot świerkowy.
Zakwitły mi przebiśniegi i krokusy.
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

No tak czasem Tadziu bywa z tą pracą... z jednej strony cieszą się że udało mi się po tak długiej przerwie załapać do pracy i to w papierkach, no ale tego czego się nauczę raczej nie będę mogła wykorzystać poza tą firmą.... więc kiedyś w przyszłości chcąc zmienić pracę na inną wraz będę zielona.... po prostu obowiązków mam sporo, odpowiedzialność duża, a płace sam wiesz jakie są..... no ale dam radę.... muszę jakoś dać, a jak nie to dobrze że mamy siebie tu na forum.... tu zawszę ktoś humor poprawi..... i pocieszające jest to że w końcu co by nie mówić to na pewno wiosna przyjdzie......
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”