Mój ogród - moja pasja
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród - moja pasja
DziękujęMLODA1 pisze:Sylwio kupiłam w carrefurze.

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu wschody papryczkowe wspaniałe - dobre nasiona miałaś. Ja w tym roku pierwszy raz podejmuje temat uprawy papryki - nasiona zasiane i czekam.
Narobiłyście mi chęci na uprawę batatów - chyba jutro skoczę do carrefoura - mam obok i może uda sie kupić.
Narobiłyście mi chęci na uprawę batatów - chyba jutro skoczę do carrefoura - mam obok i może uda sie kupić.
Sylwio
niestety nowy tydzień zaczął się chłodną aurą.W poniedziałek było u mnie dodatkowo wietrznie,a dzisiaj rano duży przymrozek i wtorek też okazał się zimnym dniem.Co z tą wiosną?
Krysiu
witam cię w moim wątku.Bardzo się cieszę,że do mnie zajrzałaś,zapraszam częściej.Papryczka rzeczywiście ładnie powschodziła.Lubię własne wysiewy mimo,że jest z tym trochę pracy ale bardziej doceniam roślinkę wyhodowaną osobiście 

Krysiu

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Aniu , u mnie wiosennie , podsyłam Ci troszkę
. Moje papryki nie chcą kiełkować . Bakłażany wykiełkowały po kilku dniach , dziś będę pikowała ,a papryka się zacięła .

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu witam
ale i wietrznie. Co u Ciebie?

Witajcie dziewczyny
Danusiu,moja papryka wykiełkowała bardzo szybko,nie zamartwiaj się i twoja powschodzi
Madziu,u mnie nic się nie dzieje,przymrozki w dzień, pochmurno nic nie można działać na ogródku
Siedzę na forum i cieszę oczy pięknymi roślinami.Tulipany zaczęły wychodzić z ziemi,jest jeszcze mokro nie można grabić trawnika ani nic robić na rabatach bo pogoda niepewna.Może w marcu pogoda będzie bardziej sprzyjająca na ogródkowe szaleństwa 

Danusiu,moja papryka wykiełkowała bardzo szybko,nie zamartwiaj się i twoja powschodzi

Madziu,u mnie nic się nie dzieje,przymrozki w dzień, pochmurno nic nie można działać na ogródku

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,widzę wysiewy kiełkują ,ja w tym roku też posieję papryczkę i pomidorki ,nigdy nie siałam,bo nie mam czasu,ale jak patrzę na Wasze wysiewy to też mnie wzięło,pozdrawiam i miłego dnia życzę,u mnie dzisiaj słonko wyjrzało,bo ostatnie dni były okropnie ponure

-
Oj Aniu, to u Ciebie jeszcze gorzej niż u mnie. U mnie też przymrozki, ale np dzisiaj jest piękny, ciepły i
dzionek. Choć na działce też przyroda pewnie jeszcze smacznie śpi. Kupiłam dzisiaj bub. Czytałam że wsadza się go już od połowy marca. Ciekawa jestem czy zdążę ziemię przygotować. Zadzwonić muszę do Taty zeby mi dzisiaj ziemię zwapnował.

Marto,siej paprykę i pomidorki,zawsze własne warzywa będą zdrowsze od tych kupnych.Sporo przy tym pracy ale i satysfakcja jest niemała a jakie smaczne są warzywa wyhodowane samodzielnie.Marto zazdroszczę ci tego słoneczka ,u mnie ponuro już kilka dni.
Madziu,u mnie pogoda fatalna,chłodno i ponuro zupełny brak słoneczka.Ja nie sieję bobu,bo go po prostu nie lubię i strasznie jest podatny na mszyce co dodatkowo mnie zniechęca do jego uprawy.
Madziu,u mnie pogoda fatalna,chłodno i ponuro zupełny brak słoneczka.Ja nie sieję bobu,bo go po prostu nie lubię i strasznie jest podatny na mszyce co dodatkowo mnie zniechęca do jego uprawy.
-
Oj to będę musiała na te mszyce szczególnie uważać. Aniu w takim razie dmucham na
żeby i do Ciebie dotarło.

Och,Madziu bardzo potrzebuję słoneczka,tak się za nim stęskniłam.
Witaj Aniu.Całe popołudnie dzisiejsze spędziłam w Twoim ogrodzie.Moja droga ,ja byłam taka dumna z mojej juki ,ale Twoja mnie zauroczyła.
Piękne lilie ,piękny dom i świetne widoki .Pozdrawiam.
Piękne lilie ,piękny dom i świetne widoki .Pozdrawiam.
-
Aniu więc dmucham na nie ze zdwojoną siłą.
Może wreszcie do Ciebie dotrze. a propos nasadzeń, przypomniało mi się że kupiłam w zeszłym roku brokuły. Masz może odnośnie ich jakieś wiadomości?

Janinko,cieszę się z wizyty w moim ogródku
Dziękuję za miłe słowa.
Madziu
Z warzyw kapustnych uprawiam tylko kapustę lipcówkę,bo tylko ona mi się w miarę udaje.Nie sadzę brokułów,kalafiorów i późnych kapust ze względu na to,że ich uprawa jest trochę skomplikowana.Mówię o nawożeniu,opryskach przed szkodnikami itd.

Madziu