Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz.17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz.17

Post »

Marysiu Twój kotek to Maciek??? ;:oj ..... moje wszystkie koty od zarania dziejów to Maćki..... czy rodzaju męskiego, czy żeńskiego ;:224 :;230
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Marysiu główki czosnku sporych rozmiarów.Ja wczoraj sprawdzałam jak mój czosnek posadzony w październiku się miewa, ale nie znalazłam ząbków ;:145 Nie rozkopywałam całości ale jutro muszę sprawdzić dokładniej.W ubiegłym roku było podobnie jakby zniknął.Czy coś go zjadło?Maksa w tym przypadku nie podejrzewam :;230
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Moje dwa koty też były Maćki :D .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu nie wiem takie coś mi się wysiało w dwóch miejscach. Nawet pomyślałam że może to werbena?
Fajne rzeczy można robić z atkinidii ;:173
Iwonko dziękuję to jest bardzo ciekawe przekopiuje do cennych wiadomości ;:333
Asiu dziękuję! Lola ma szczęście bo robi z młodymi wiele kilometrów z synem nawet biegiem! To imię pasuje do kota lubiącego jeść i pieszczoty :;230
Zuziu Kasia bardzo lubi zwierzęta i Lolą zajmuje się bardzo troskliwie, nagradzając jej oddalenie w wolierze.
Bardzo ucieszył mnie stan delosperm, są co prawda okryte ale stan jest dobry ;:333 Czosnek niedźwiedzi mam w dwóch miejscach. jeden kupiony na Al, a drugi dostałam od Lidzi i mam nadzieję, że w tym roku będę go intensywniej użytkować. Mam zamrożone listki do jajecznicy ;:215
Agnieszko kotek przyniósł sobie imię z azylu, a syn nie miał nic przeciwko temu żeby były dwa Maćki (trzeci to M na drugie ;:306 ).
Do naszego to imię pasuje jak ulał :;230
Joasiu a był to na pewno czosnek polski do sadzenia zimowego? bo jeżeli nie to zgnił. Ja kiedyś kupiłam czosnek w sklepie i nieświadoma posadziłam ....nie było z tego nic. Jeszcze nie rozpaczaj poczekaj do wiosny może wyjdzie ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu, nie wiem co powiedzieć patrząc na te kamienie,dziękuję, to nie możliwe jak marzenia się spełniają,nawet nie wiesz jaką mam miłą niespodziankę, :tan wschód słońca piękny i taki piękny był dzisiaj dzień,pozdrawiam :wit ;:196 :
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Wiosna ;:oj pięknie u Ciebie :) No a Maciek cudny :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu jaki piękny zachód słońca obfociłaś ;:138 U mnie nie ma takich ładnych ;:185 . Piesa masz ładnego, a kot Maciej to dostojny gościu. Wiosna u Ciebie na całego ;:3 Nie znam werbeny hastaty...muszę poczytać, bo ładnie wygląda nawet w wieku przedwiosennym. A biżuteria ogrodowa, no wiesz....to moje klimaty :wink: , ale Twoja jakaś wypasiona, taka apartowsko - krukowa. :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu będzie pani zadowolona ja już wpadłam w obsesję i wyszukuję kamienie wszędzie ;:306
Nie wiem ;:185 ale niespodzianka i miła to to co każdy lubi najbardziej ;:196

Natalko a jaki pieszczoch i gaduła :D

Małgosiu do biżuterii TY mnie zainspirowałaś i w każdej gałązce widzę możliwość kręcenia :;230 W. hastata to bylina :lol:
Piesa mam podobnego do Twojego ino większy szkodnik, a koty mam dwa ;:173
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masko, część Twoich malw już poszłą w obieg.

Ponieważ teraz postanowiłam siać zgodnie z kalendarzem biodynamicznym, za jakiś czas wezmę się do wysiewania nasion, ale już od razu do "szklarenek". Mam nadzieję, że jakoś mi to wyjdzie. A może cichaczem (prawie cichaczem, bo ich uprzedzę) zrobię sąsiadom malwowy płot. Niezmiernie ciekawa jestem werbeny i dalii.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu u mnie dalie rosną w różnych miejscach wyskakują jak wysocy ludzie w tłumie :D w tym roku dostałam jeszcze parę kolorów to będzie ślicznie!, a dalie podobały Ci się więc mam nadzieję że ładnie wykiełkują i spiszą się. Werbena jest naprawdę urocza i bezproblemowa, kwitnie do przymrozków, a w tym roku nawet po przymrozkach się zebrała i zaczęła na nowo kwitnąć. Powodzenia :wit
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, witaj w kolejnym tygodniu... ;:196
Jeszcze kilka minut posiedzę na FO, i zmykam. Już tam coś wypatrzyłam, zdaje się Delosperma się nazywa. Jak Ci zimuje, okrywasz ją jakoś, czy daje sobie radę?
Buziaki i miłego dnia... ;:168
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Marysiu czosnek był na pewno polski ale czy zimowy tego nikt nie wie.Ja kupiłam go trzy lata temu i w pierwszym roku było ok .Z tego czosnku sadziłam w następnych latach .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Dorotko, ;:196
Jedną mam dwa lata, a kolejne dwie dokupiłam rok temu. Wszystkie żyją a przezimowały pod okryciem, bo delosperma nie boi się mrozu tylko wilgoci. Zalegający śnieg dobija delospermę. Więc albo szybką albo w inny sposób trzeba okryć, ja rozciętą butelką plastikową okrywam.
;:196 Miłego dnia :wit
Joasiu a to zmienia postać rzeczy ;:131 Nie miałam do tej pory takiego przypadku ....wszystko przede mną. Tym bardziej, że mój właśnie trzeci rok jest sadzony jesienią i możenie wylezie ;:oj
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,co porabiasz ,u nas mgły ale potem ma być słoneczko ,dziś mam dzień załatwieniowy ,muszę pojechać do miasta ,ale może potem uda się iść do ogrodu ,bo ogrom pracy mnie przeraża ,żeby tylko ze wszystkim zdążyć ,mają przyjechać nowe rośliny i to jest problem z nowymi rabatami ,czy Ty masz już przygotowane miejsca na kwiatuszki ode mnie,a mam ich tu trochę zebranych
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu siedzę w domu i nie mogę się oderwać od klawiatury :;230 coś mnie głowa zaczyna boleć (zmiana ciśnienia :?: ) Dzisiaj jadę do K. na spotkanie z koleżankami a w ogrodzie brzydko mgła i szaroburo. Nie mam miejsca przygotowanego ;:oj bo wiesz teraz to szykuję się na wyjazd trzytygodniowy i bardzo mi to psuje szyki. A zdradzisz rąbka tajemnicy z niespodzianką? bo mnie ciekawość zżera ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”