Mój zielony świat cz.2
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony świat cz.2
Aniu nie boisz się jeszcze mrozów ?u mnie w nocy spada do -5 boje się jeszcze Hortensji odkrywać.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aguś pracy w ogrodzie cała masa ale wiosenne porządki są tak przez nas wyczekiwane, że to ogromna przyjemność. Człowiek nawet zmęczony czuje się szczęśliwy, przebywanie na powietrzu wśród budzących się roślin to ogromna frajda.
Gosiu pięknie powschodziła szałwia omączona, werbena patagońska bardzo rzadziutka ale ponoć tak ma, że wschodzi nierównomiernie. Tytoń, celomę, kłosowiec i monardę cytrynową posiałam kilka dni temu i na razie czekam.
Asiu ja okryłam tylko nie które wrażliwe krzewy i drzewa i jutro zostaną pozbawione otuliny. Hortensji ogrodowych nie posiadam a róże oczywiście jeszcze pod kopczykami
Gosiu pięknie powschodziła szałwia omączona, werbena patagońska bardzo rzadziutka ale ponoć tak ma, że wschodzi nierównomiernie. Tytoń, celomę, kłosowiec i monardę cytrynową posiałam kilka dni temu i na razie czekam.
Asiu ja okryłam tylko nie które wrażliwe krzewy i drzewa i jutro zostaną pozbawione otuliny. Hortensji ogrodowych nie posiadam a róże oczywiście jeszcze pod kopczykami
- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ania długo masz tę himalajkę, bo ja cuś uhodować jej nie mogę, a taka pieknę jest luzaczka - ideał nonszalancji
. I co, gdzie lilie, w ziemi czy w donicy? Buziaki dla Ciebie 

Pozdrawiam, Iwona.
- anym
Iwuś ta luzaczka jest trochę wrażliwa bo 2011 przemarzła.
Lelije już posadzone...buziloki
Lelije już posadzone...buziloki

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Aniu
, ja jeszcze nie dokrywałam. Boję się troszke że to różnie moze być z pogoda. Choćby chciało sie już wiosne to pogoda potrafi spłatać figla i śniegiem nas przywitać i mrozem.
Jak byłam w ogrodzie w sobote to też słyszałam gęganie i klucze. Oj ale fajnie byłoby żeby taka pogoda była już i sło już ku lepszemu.
Aniu na nowy tydzień życzę słoneczka
na niebie i w serduszki. Wiele radości z budzącej sie wiosny 

Jak byłam w ogrodzie w sobote to też słyszałam gęganie i klucze. Oj ale fajnie byłoby żeby taka pogoda była już i sło już ku lepszemu.
Aniu na nowy tydzień życzę słoneczka

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Zawsze tak jest, że nie wiem jak by się jesienią posprzatało wiosną jest tyle samo roboty. Dlatego ja już od kilku sezonów nie sprzątam po sezonie. Ja nawet lubię jak badylki wystają z ziemi, ze sniegu. Zawsze coś się dzieje w ogrodzie.
- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
To prawda roboty w ogrodzie
ale w tym roku już można po malutku zaczynać ,a w zeszłym roku zima była na całego a w dodatku jak długa i sezon tez był udany !!! Więc na pewno zdążymy 

- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03

Piękne widoczki pokazałaś na rozpoczęcie weekendu

Sosna himalajska śliczna
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Czytam,że Ty już pracujesz na całego w ogrodzie,,siejesz też,kupujesz,żywioł wiosenny już Cie dopadł

Ja w sobotę będę na działce to poszukam wiosny,popracuję ostro,zastanawiam się czy powojniki już przyciąć?
Lili troche też już kupiłam,a dużo zamówiłam

WYjeżdżam dziś do pracy trochę wcześniej - jeżdżę przez most i mam zamiar skręcic na kozi rynek
Może udzieli mi się twoje szczęście 

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Witaj Aniu
, ja jeszcze palcem w ogrodzie nie kiwnęłam, może dziś mi się uda bo strasznie mnie nosi
lilie pierwsza klasa
miłego dnia

lilie pierwsza klasa

miłego dnia
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Przyszłam zobaczyć twoje przedwiośnie a może już wiosnę
Pierwsze koty za płoty?

Pierwsze koty za płoty?
Bratki kupiłam
Przez ciebie ;) Trzy, prawie białe - już są na białej rabatce - będą zasłaniac nogi mieczykom
Ciekawe, jak sobie poradzą z przymrozkami (nic to, że wysiałam sama pełno bratków, jak już były kwiaty, to coś musiałam wziąc)

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,dzisiaj nakupiłam nasionek warzyw i dalie ,a wczoraj zamówiłam lilie,bo jak zobaczyłam ,,że już sadzisz to też mnie wzięło,jakie to jest zaraźliwe,pozdrawiam,nie wiem czy wysyłać jutro, bo nie miałam czasu wcześniej ,czy w poniedziałek ,bo gdyby nie doszło na piątek to zostanie gdzieś przez weekend,ale myślę że spokojnie wystarczy w poniedziałek,miałam tyle spraw nie ogrodowych że się nie wyrobiłam,dzisiaj dopiero od popołudnia poszłam do ogrodu,pozdrawiam

- anym
Sylwuś słonko ty moje
dziękuję za piękne życzenia, odwzajemniam się i również życzę samego słoneczka na niebie i w serduszku. Wiosenka coraz bliżej
MarGosiu ja też po sezonie nie sprzątam, liście i suche łodygi zostawiam na rabatach . Dopiero wiosną grabię, wycinam i palę, a popiół rozsypuje pod krzewy.
Gosiaczku mam nadzieję, że zima już nie wróci i wiosna zrekompensuje nam się za zeszłoroczne spóźnienie
Paulinko dziękuję
Aniu ja już od kilku dni powolutku sprzątam w ogrodzie, nawet poszerzyłam jedną z rabat, nawiozłam kompostu pod krzewy jednym słowem- sezon rozpoczęty
Agnieszko-athshe i bardzo dobrze zrobiłaś
ja na Twoim miejscu też bym nie wróciła z pustymi rękami. Napisz proszę ile wołają za sadzonkę, może i ja kupię do donic przed domem.
Małgolinko spokojnie zdążysz, przecież jeszcze mamy luty, cały marzec przed nami. Oby tylko pogoda się utrzymała to będziemy buszował,grabić, ryc w ziemi i tp i td.
Aguniu u mnie raczej przedwiośnie, nocne przymrozki spowalniają jej nadejście i bardzo się z tego cieszę. Zbyt wcześnie też nie dobrze
Martuniu kochana wyślij w przyszłym tygodniu, na spokojnie mi się nie spieszy. Jeszcze raz przesyłam buziolki za pamieć
Moje przedwiośnie

kropliki przezimowały

i prośba do Was
co to jest? Myślałam, że to dziewanna ale coś mi się wydaje że to jakiś chwast...

MarGosiu ja też po sezonie nie sprzątam, liście i suche łodygi zostawiam na rabatach . Dopiero wiosną grabię, wycinam i palę, a popiół rozsypuje pod krzewy.
Gosiaczku mam nadzieję, że zima już nie wróci i wiosna zrekompensuje nam się za zeszłoroczne spóźnienie
Paulinko dziękuję

Aniu ja już od kilku dni powolutku sprzątam w ogrodzie, nawet poszerzyłam jedną z rabat, nawiozłam kompostu pod krzewy jednym słowem- sezon rozpoczęty

Agnieszko-athshe i bardzo dobrze zrobiłaś

Małgolinko spokojnie zdążysz, przecież jeszcze mamy luty, cały marzec przed nami. Oby tylko pogoda się utrzymała to będziemy buszował,grabić, ryc w ziemi i tp i td.

Aguniu u mnie raczej przedwiośnie, nocne przymrozki spowalniają jej nadejście i bardzo się z tego cieszę. Zbyt wcześnie też nie dobrze
Martuniu kochana wyślij w przyszłym tygodniu, na spokojnie mi się nie spieszy. Jeszcze raz przesyłam buziolki za pamieć

Moje przedwiośnie

kropliki przezimowały

i prośba do Was