Hej, hej , odpoczywasz troszkę po sezonie? Pozdrowienia i uściski, może jakieś zapomniane zdjęcia z sezonu?
Ja zekam na chłodniejsze wieczory, kiedy dzieci będą szybciej szły spać, to wstawię więcej zdjęć.
Witam po dłuższej nieobecności u mnie sezon 2014 właśnie się rozpoczyna....świeże zakupy, część już wysiana Trochę się ociągałam ze wstawieniem zdjęć bo Igrzyska mnie tak wciągnęły, że zapomniałam, że to wiosna za oknem Pozdrawiam Wszystkich gorąco i do dzieła Kochani
a to moje tykwy-już wysuszone Niestety część nie przetrwała.....te największe z odmiany kobra popękały ....nie były dojrzałe-tak mi się wydaje....ale cieszę się, że mam chociaż tyle ......niestety nic jeszcze z nich nie stworzyłam, muszę mieć wenę
edit: ahh przepraszam....zrobiłam z jednej tykwy karmik dla ptaków....zimą gdy był śnieg i mróz zlatywały się do niego i wyjadały orzeszki i słoninkę ....miło było na nie popatrzeć jak odlatywały z pełnymi brzuszkami
Niesiu moja droga witaj po długiej przerwie
Nasionkowe szaleństwo wspaniałe, pochwal się co już posiałaś ? W szklarence już palisz?
Buziole na rozpoczęcie sezonu
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
welkam trochę na skalniak pójdzie, reszte sprzedam
anym na razie wysiałam wszystkie wieloletnie, motylka, petunie i lobelie. Cynie, astry... itp wysiewam dopiero pod koniec marca bądź na początku kwietnia.....nie będe siać tak wcześnie bo później wszystkie rośliny wyłażą mi z palet a żeby je na działkę wysadzić to przecież dopiero pod koniec maja....szklarnia jeszcze nieczynna ale pomału zaczynam w niej działać
Ale kolekcja tykw Widziałam abażury tykwowe, zjawiskowo wyglądają! Z nasionami zaszalałaś No, ale masz warunki, więc wcale się nie dziwię. Ja wysiałam tylko kobeę i kupiłam nasionka ostnicy, ale posieję je do gruntu. Czy siałaś już ostnicę?
Zakupy nasionkowe imponujące...ale zbiór tykw mnie zszokował .
Piękne . Śliczne . Urocze .
Napaliłam się na tykwy po ubiegłym sezonie, kiedy to udało mi się zrobić lampę z jednej, jedynej którą sama wyhodowałam i wysuszyłam. W tym roku będzie ich więcej, z całą stanowczością. Zdjęcia tej lampy są w moim drugim wątku.
Gdybyś miała nadmiar nasionek i dobre serce do podzielenia się, to puszczam oczko i ustawiam się w kolejce...
Zależy mi na tych długich, to chyba cobra...te mniejsze butelkowe mam .
Już się nie mogę doczekać Twoich pierwszych wschodów. Bardzo mobilizują. Ostnicę widziałam , piękny dodatek do roślin we wszelkie dziury. Ja planuję powiększyć jedna rabatę i porozsadzac floksy, a ostnice między nie. Myślisz, że dobry pomysł?
Pozdrawiam Cie gorąco .
Udanego sezonu Kochana.