Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Dzien dobry wszystkim w niedzielne przedpoludnie, wlasnie Iwona i to jest to, w takich chwilach jestesmy szczegolnie szczesliwi, zycie jest piekne.
Dzis takze piekny dzien u nas, w sloncu 16° C i blekitne niebo :wink:

W naszym malym ogrodku mamy az ;:oj 5 hortensji :D i tez sa juz przyciete. Ale tak jak piszesz te 3 nie pozostana dlugo osamotnione :D
Wlasnie hortensje z uwagi na dlugo utrzymujace sie na nich kwiaty obok roz naleza do szczegolnych ozdob ogrodow.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Niedzielne dzień dobry! :wit

Muszę powiedzieć, że nie pamiętam tak cudnego dnia o tej porze roku... wróciłam właśnie z obchodu po ogrodzie z kawą w dłoni i różowym szlafroczku-kożuszku - wcale nie zmarzłam, wręcz przeciwnie! Słonko przepięknie przygrzewa, ptaki śpiewają ochoczo, ryby zaczęły swoją aktywność pod wodą (leciusieńko jeszcze zamarzniętą), a na roślinach widać coraz więcej oznak wiosny. Dojrzałam je na leszczynie, wierzbach, bzach, irdze błyszczącej, tawułach szarych, klonach Atropurpureum, hortensjach ogrodowych oraz modrzewiach... nieśmiało wychodzą brunnery, floksy, rozchodniki i inne byliny... cebulowe w większości siedzą jeszcze cicho... w ogóle, panuje taka czysta, poranna, niedzielna cisza... to był piękny spacer!

Januszu, witam! Widzę, że pogoda wszędzie sprzyja dobremu nastrojowi :) U nas co prawda dopiero 7 stopni, ale jest cudownie...
Pięć hortensji to dobry początek - w mojej opinii to jedne z najpiękniej kwitnących krzewów i nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich właśnie...
Dobrego dnia!
Iwonko, przychylam się w 100% do Twoich spostrzeżeń... ja także wygrzałam twarz na słońcu, powolnie popijając kawę i napawając się urokami budzącej się do życia przyrody... jest wspaniale!
Moniko, ja także nie byłabym przeciw, gdybyśmy co roku mieli lekką zimę i w lutym mogli się cieszyć przedwiośniem... taki scenariusz bardzo mi odpowiada! U mojej mamy dla odmiany wciąż trzyma zima - mam nadzieję, że dziś na skypie usłyszę coś bardziej optymistycznego.
Trudno mi powiedzieć, czy dziś będę pracować... może przez chwilę... zamierzam napawać się przyrodą, więc pójdę na kije - może PanaM uda mi się wyciągnąć na spacer :)
Miłego i owocnego działania w ogrodzie i na parapecie!
Eda, jeśli pogoda pozwoli, czemu nie? :) Ziemia ładnie obsycha, powinno być dobrze... pierwsze koszenie i tak zrobię nie wcześniej niż za dwa tygodnie, jak już trawa ruszy, a ruszy szybciej, gdy stare źdźbła nie będą jej blokować.
Tnij, już jest czas! ;:333

Pierwsze zdjęcia przedwiosenne z mojego ogrodu... wybaczcie ich jakość - zupełnie odwykłam od obcowania z moim ukochanym aparatem fotograficznym :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Coraz cieplej ;:3 ;:3 ;:3 idziemy na spacer.

Obrazek
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
x-ag-a
---

Post »

Wow, ale temperatura! :)
My też idziemy - do napisania wieczorem!
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aż przetarłam oczy, bo myślałam, że u Ciebie taka temperatura :shock: Dopiero za moment skojrzyłam, że to termometr Janusza :wink: Piękne pączusie! Jak ja to kocham! U nas też dzisiaj cudna pogoda, chociaż trochę chłodniej niż wczoraj. Martwią mnie jednak noce, pookrywałam na noc hortensje i powojniki, bo był lekki przymrozek ;:131
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, dzięki za porcję wiosny!
Piękne pączusie ;:170 Tutaj hortensje już całe w liściach, kwitną osteospermum i kosmosy, a ostrogowce wprost szaleją!
Pozdrawiam z kieliszkiem porto :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aguś niedzielnie.Ja mam obcięte wszystkie wierzby i tamaryszka,obu im nie zaszkodziło.Zastanawiam się czy sprzątać już rabaty,bo to jednak zawsze jakaś okrywa dla roslinek.
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, Małgosiu, Bozuniu - dziś jest przecudowny dzień! Moim zdaniem, o zimie już nie ma mowy. Rabaty sprzątać, Małgosiu ;-)
Pozdrawiam Was serdecznie!

Byliśmy na spacerze z Sarą, ja dodatkowo z kijami... jest pięknie, ciepło, pachnie wiosną... ptaki śpiewają wokół, tylko patrzeć jak pojawią się pierwsze pszczoły :)

Dla Was muffiny piernikowe z jabłkami:

Obrazek
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Można przepis na mufinki ;:196
Małgoś
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Dziś zrobiliśmy obchód ogrodu razem z eM-em. Zaplanowaliśmy korektę kształtu rabaty z jodłami (dla wygodniejszego koszenia). Zastanawiamy się nad sukcesywnym zamontowywaniem ekoborderów. Trawa strasznie wrasta w kostkę, choć co roku ją przycinamy. Popatrzyłam co można przyciąć i od jutra zaczynam strzyżenie.
Piękne te Twoje pączusie, bardzo lubię rozchodniki za ich całoroczną dekoracyjność.
Miłego popołudnia :wit
x-ag-a
---

Post »

Małgoś, dzień dobry!
Bardzo proszę przepis na muffiny. Pozdrowienia!
Eda, witam niedzielnie! Wydaje mi się, że jest to dobry czas na wykonanie cięcia krzewów, nawet w Twoim rejonie. Niewielkie przymrozki szkody nie narobią, a w prognozach w ciągu dnia same optymistyczne wieści :) Zima już nie wróci, mowy nie ma!
Z ekobordów u siebie jestem bardzo zadowolona - sukcesywnie założyliśmy je wszędzie. To rewelacyjne rozwiązanie, w mojej opinii.
Ciekawam zmian u Ciebie!
Ja też uwielbiam rozchodniki ;:167
Serdecznie pozdrawiam :)
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

To nie będzie duża zmiana, jedynie delikatne spłycenie "fali" w dwóch miejscach oraz małe poszerzenie w miejscu, gdzie jodły wystają za obrzeże (są zawsze trącane przez kosiarkę). Nie będzie to się nawet wiązać z dosadzaniem roślin. I właśnie przy tej rabacie mogłabym już zastosować ekobordy.
Muffinki wyglądają apetycznie :D .
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Widzę, że nadal szalejesz z pracami. Nijak się z Tobą mierzyć, ale też mobilizujesz nieziemsko. W sobotę do południa u mnie lało, dopadało lenistwo, ale myslę sobie: "Agnieszka już tyle zrobiła, a ty co? Lenić się będziesz?" No i udało się wyczyścić cały żwirek, a jest tego u mnie dość sporo. Obcięłam trawy i zrobiłam porządek na rabatkach. Sporo roboty jeszcze przed nami, ale co tam - w końcu to nasze szczęście.
Dziś też piłam kawusię w ogrodzie, a niedzielne poranki wręcz uwielbiam. Wszyscy śpią, a na dworze ptaszory urządzają swój koncert. Zyć nie umierać! Pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Witaj Agnieszko niedzielnie :D Wspaniała pogoda, prawda ?
Pokazałaś piękne, nabrzmiałe sokami pąki, wkrótce wszystko wokół się zazieleni !
Nadchodzący tydzień ma być podobno równie ciepły i słoneczny :heja
Pozdrawiam, pijana wiosennym, leniwym dniem ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu czytam, że miło spędziliście niedzielę..... na rodzinnym spacerku.... na pewno było bardzo przyjemnie..... pogoda dopisała :D
Muffiny wyglądają przepysznie.... my objadamy się tortem z mnóstwem owoców 8-) :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”