Kasiu jest taki sprytny sposób jak ogławianie dwa liście nad którymś gronem, no niestety coś za cośKasienkar pisze:
Ja mam mały tunelik, który ma właśnie 2m wysokości i go nie polecam, ponieważ większość pomidorów zawijała mi się na "dachu" tunelu. Nie polecam też ze względu na to, że tunel jest półkolowy a więc pomidory rosnące blisko bocznych ścian nie mają nad sobą 2m tylko jeszcze mniej i też mi się krzaki zawijały w kładły się na te środkowe, ponieważ miały za nisko. Oczywiście można uciąć końcówki żeby się nie zawijały na "dachu" ale widać było że spokojnie krzak by na 3 metry wysokości urósł a nie mógł bo go ograniczała wysokość tunelu.
Ja wiem, że jest ogławianie ale mi szkoda to robić, bo tam na górze robi się najwiecej kwiatków na moich pomidorkach_fox_ pisze:Kasiu jest taki sprytny sposób jak ogławianie dwa liście nad którymś gronem, no niestety coś za cośKasienkar pisze:
Ja mam mały tunelik, który ma właśnie 2m wysokości i go nie polecam, ponieważ większość pomidorów zawijała mi się na "dachu" tunelu. Nie polecam też ze względu na to, że tunel jest półkolowy a więc pomidory rosnące blisko bocznych ścian nie mają nad sobą 2m tylko jeszcze mniej i też mi się krzaki zawijały w kładły się na te środkowe, ponieważ miały za nisko. Oczywiście można uciąć końcówki żeby się nie zawijały na "dachu" ale widać było że spokojnie krzak by na 3 metry wysokości urósł a nie mógł bo go ograniczała wysokość tunelu.masz wcześniejsze, ładniejsze ale mniej. Ale na bokach tunelu można sobie pozwolić na takie szaleństwo. No i wybierać odpowiednie odmiany, krótkie międzywęźla, grona co 2 liście.
Mam nadzieję, że nie bedziesz mnie przeklinać po najbliższym sezonieewikk77 pisze:Dziękuję Kasiu za komentarz, przeważył ostatecznie szalę choć i tak wahałam się nad nabyciem niższego tunelu.
Ja kupiłam na all...halinowska pisze: Kupiłam cały stelaż razem z elementami poprzecznymi, trzeba tylko dorobić drzwi i pomalować no i zakupić folię. Stelaż jest mocny z 3cm rurek 3mm grubość i składa się go dosłownie 5 minut. Ja jestem bardzo zadowolona. Jak zobaczyłam co sprzedają na all za 800 zł i to z pcv to od razu zamówiłam ten.
A gdzie takie cudo można kupić?