Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

Och, jak pięknie, jaki cudny kolor drewna! A ściany widzę, też nabrały rożnych odcieni. Wiem, jak bardzo musicie być już zmęczeni remontem w końcu sama siedzę w takim już dwa lata, ale efekt jaki się wyłania, musi Was mocno motywować do wytrzymania :wink:
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko ten sufit to jeszcze mój tatko wymyślił, bo nad nim jest przestrzeń, która służyła za pawlacz. Teraz nic tam nie trzymamy, ale sufit odtworzyliśmy, bo ładnie wygląda w tym wydaniu.
Martuś ładnie zrobili, W. który z nimi siedzi opowiadał, jak to jeden młodzieniec z ekipy stolarskiej, o dźwięcznej ksywie "Owca", wygładzał te elementy pół dnia jakimś takim specjalnym "miziakiem" :) U mnie też meble w kolorze ciemnym, choć część teraz wygląda nieszczególnie po szorowaniu z sadzy, ale grunt, że przetrwały. Mój ukochany stojak na kwiaty trzeba będzie sklejać, ale też "żyje" :)
Pat tak, zmieniliśmy kolor ścian w pokoju i teraz mamy tricolor: biały, zielony i coś a la kawa z mlekiem :) Ja całe życie żyłam albo w ruderalnych prowizorkach albo w raczkujących remontach, które usiłowałam robić moimi skromnymi środkami i gdy już w zasadzie udało się zrobić to, co sobie zaplanowałam...trzeba było zacząć od początku.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Ależ piękna robota !! Aż mną zazdrość szarpnęła :wink: :oops:
Czym dokładnie malowałaś pokazany fragment ? Szukam ładnych odcieni a niekoniecznie chciałabym wykupić na próbę pół sklepu a ten jest super!
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

czar_na pisze:Ależ piękna robota !! Aż mną zazdrość szarpnęła :wink: :oops:
Czym dokładnie malowałaś pokazany fragment ? Szukam ładnych odcieni a niekoniecznie chciałabym wykupić na próbę pół sklepu a ten jest super!
Aniu cyknę fotkę wieczorem i wstawię, bo jakkolwiek głupio to zabrzmi, ale tyle czasu przestawiłam różne puszki na półkach w LM, wybierałam, zmieniałam, że w końcu nie pamiętam co kupiłam :lol:
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

A nie głupio brzmi pytanie od osoby, która większość architektury ogrodowej i mieszkalnej ma w pomalowanym drewnie ?
Niestety nauczyłam się już ,że to co pokazują na próbnikach nijak się ma do rzeczywistego koloru.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Aniu, preparaty zmieniają się, czasem producent tego samego w jednej partii pod tą samą nazwą ma jeden odcień a za jakiś czas minimalnie, ale jednak inny. Nie ma szans, żeby to ogarnąć.

A my użyliśmy takiego: kolor to dębowy kwarc

Obrazek Obrazek

Panowie już musieli dziś sobie przerwę zrobić :evil:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kolor lakierobejcy bardzo mi się podoba :D I używałam wyrobów tej firmy.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu znowu nie było powiadomień ;:134 chyba w ogóle wyłączę tą opcję. Jak cieszy wygląd pomieszczeń już nic nie przypomina niedawnej ......
Czy nasiona kupowałaś w LM ...jak mi się spodobały te nazwy czeskie czy słowackie (albo jedne i drugie). Jak dobrze, że kwietnik przeżył ;:215
Przygody z ekipami remontowymi ...cóż do tej pory za dobrze szło :;230
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Aniu sweety ja wcześniej nie korzystałam, ale jestem zadowolona z wyboru.
Marysiu no, brakowało mi Ciebie tu, ale focha nie mam, bo przecież się widzimy na Wyspie i w innych wątkach :) Dobrze, że jesteś. Tak, nasionka z LM i ze Stokrotki (nie wiem, czy macie tę sieć sklepów, to takie coś, jak Biedr...) Ciągle nie mam czasu posiać choć części, w weekend już się zawezmę.

Trzeba się wziąć za porządki, bo cebulowce wyłażą na potęgę, za tydzień czy dwa już strach będzie grabiami machnąć, żeby nie połamać. Na razie wyskrobałam trawniki. Dziś lekki szron rano, ale słonce prześliczne!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wiem Kochanie, że dobry człek z Cię wyrozumiały ;:4
Te nasionka to głównie nazwy mi się podobają, ale weszłam na strony różnych producentów nasion, to czego ludzie nie wymyślą ;:185
Asortyment rośnie !szczególnie w jednorocznych. Ale trzeba się pogodzić że wszystkiego nie posiejemy :) Buziaki przesyłam.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Eee, ja się po prostu bardzo cieszę Marysiu, że mnie odwiedzasz kiedy masz chwilkę i broń Boże się nie obrażam czy co, bo jak to mówi pani Czubaszek: "Obraża się tylko służba" ;:306
A propos służby, W. ma służbę w weekend, więc dziś siedzi w domu, gotuje i pilnuje panów stolarzy (taki nasz rodzinny gender :wink: ). Jak mi doniósł, zaczął roboty porządkowe na rabatach, wyciął trawy i inne badyle, no i dzielnie robi coś, co niestety po zimie z Kredką jest nieodzowne... a zatem już wkrótce zawiśnie na płocie tablica MIN NIET! ;:306

Obrazek

Obrazek
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Zuziu Jej Tygrysowatość doprawdy imponująca :D
Co do W... to, ech, Dziewczyno, gdzie się takie egzemplarze rodzą, mój posprząta, owszem ale nie wzniesie się ponad poziom wody na herbatę :lol: a i to z biegiem czasu słabiej mu wychodzi. Czy Wy długo jesteście ze sobą?
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Mały lew domowy :D Martuś, ideału nie ma, zapomnij. Gdyby nie to, że W. uwielbia gotować, to guzik by z tego było. Gdybyś Ty kuchnię zobaczyła po takim gotowaniu ;:202 W ogóle tworzenie nieładu wokół siebie to jego specjalność. Ale tak się jakoś składa, że żyć bez niego nie umiem...piąty rok licząc od czasu uzyskania przez niego niepodległości :) A patrząc na te pychoty Twojego autorstwa, to w ogóle się Twojemu eMowi nie dziwię, że do kuchni się nie pcha, chyba, że w celach konsumpcyjnych :D
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Phhhhiiii, 5 lat :lol: :lol: To Wy sobie jeszcze z dzióbków spijacie jak mówi moja Babcia 8-) , życzę następnych 50 w takiej harmonii :D
Taaa, Zuziu mój jest po prostu leniwie zaangażowany, trzeba patrzeć prawdzie w oczy :lol: :lol:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marginetka pisze:Phhhhiiii, 5 lat :lol: :lol: To Wy sobie jeszcze z dzióbków spijacie jak mówi moja Babcia 8-) , życzę następnych 50 w takiej harmonii :D
Taaa, Zuziu mój jest po prostu leniwie zaangażowany, trzeba patrzeć prawdzie w oczy :lol: :lol:
eeee...nie, myśmy się po 5 latach małżeństwa już całkiem ładnie żarli :) to jest po prostu małżeństwo idealne, podobno takie naprawdę istnieją i oto mamy dowód :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”