Nareszcie otworzyłaś furtkę do swego ogródka. Cieszę się bardzo!
 Nareszcie otworzyłaś furtkę do swego ogródka. Cieszę się bardzo!Liliami dałaś po oczach
 Faktycznie masz wypasione lilijki.
 Faktycznie masz wypasione lilijki. Koniecznie jednak pokaż tego swojego pierwszego kwiatka

Nareszcie otworzyłaś furtkę do swego ogródka. Cieszę się bardzo!
 Nareszcie otworzyłaś furtkę do swego ogródka. Cieszę się bardzo! Faktycznie masz wypasione lilijki.
 Faktycznie masz wypasione lilijki. 

na szczęście zakwitły już pierwsze kwiatuszki, więc mogłam bez falstartu
  na szczęście zakwitły już pierwsze kwiatuszki, więc mogłam bez falstartu   dotrzymać słowa, że nowy wątek wraz z pierwszym wiosennym kwiatuszkiem
  dotrzymać słowa, że nowy wątek wraz z pierwszym wiosennym kwiatuszkiem   

..... naprawdę trudno mi było wytrzymać
  ..... naprawdę trudno mi było wytrzymać   

.... liczyłam na to, że po 3 latach będzie już piękna , obfita kępka.... a tu dalej malizna....
 .... liczyłam na to, że po 3 latach będzie już piękna , obfita kępka.... a tu dalej malizna.... Bardzo się cieszę z Twojej wizyty i miło mi będzie, jeśli zostaniesz w moim ogródku
  Bardzo się cieszę z Twojej wizyty i miło mi będzie, jeśli zostaniesz w moim ogródku   

Piękne zdjęcia na powitanie! Dobrze, że tak szybko odkryłam Twój ogrodowy wątek- będę mogła przesiadywać w Twoim ogrodzie na bieżąco, a czuję, że to będą upojne chwile.. chociażby w zapachu lilii.. Piękne cuda u Ciebie rosną- będę wpadać i zerkać z serdeczna zazdrością
 Piękne zdjęcia na powitanie! Dobrze, że tak szybko odkryłam Twój ogrodowy wątek- będę mogła przesiadywać w Twoim ogrodzie na bieżąco, a czuję, że to będą upojne chwile.. chociażby w zapachu lilii.. Piękne cuda u Ciebie rosną- będę wpadać i zerkać z serdeczna zazdrością 

Liliowy wstęp rewelacyjny
 Liliowy wstęp rewelacyjny   Ja już przebieram nóżkami, czy moje przezimowały i czy coś z nich wyrośnie
 Ja już przebieram nóżkami, czy moje przezimowały i czy coś z nich wyrośnie 
 Upojona zapachem lilii i pięknymi zdjęciami. Co za kolekcja
  Upojona zapachem lilii i pięknymi zdjęciami. Co za kolekcja  !
 !

Cieszę się bardzo, że podobają Ci się moje lilijki, to moje ukochane kwiaty
 Cieszę się bardzo, że podobają Ci się moje lilijki, to moje ukochane kwiaty   A zapach..... naprawdę mają niesamowity..... w zeszłym sezonie był taki okres, że na tarasie nie można było przebywać, tak bardzo pachniało. Muszę koniecznie przesadzić Garden Affaire w inne miejsce, bo to niesamowita perfumeria , a rośnie przy samym tarasie
  A zapach..... naprawdę mają niesamowity..... w zeszłym sezonie był taki okres, że na tarasie nie można było przebywać, tak bardzo pachniało. Muszę koniecznie przesadzić Garden Affaire w inne miejsce, bo to niesamowita perfumeria , a rośnie przy samym tarasie  
  jestem pewna, że lilie przezimowały bez najmniejszych problemów, nic im nie jest..... Kłopot może się pojawić dopiero, jeśli teraz, po tym cieple pojawiłyby się ostre mrozy..... lilie na pewno już zaczęły wegetację, jeśli teraz przyszedłby duży mróz, mogłyby być poważne problemy..... Takich normalnych zimowych mrozów, nawet naprawdę dużych lilie się nie boją....
 jestem pewna, że lilie przezimowały bez najmniejszych problemów, nic im nie jest..... Kłopot może się pojawić dopiero, jeśli teraz, po tym cieple pojawiłyby się ostre mrozy..... lilie na pewno już zaczęły wegetację, jeśli teraz przyszedłby duży mróz, mogłyby być poważne problemy..... Takich normalnych zimowych mrozów, nawet naprawdę dużych lilie się nie boją.... Lilie to moje ukochane kwiaty, niestety kolekcja nie może się rozrastać z powodu braku miejsca..... musi pozostać tyle co jest, a przy mojej miłości do nich wcale ta ilość mnie nie zadowala..... sadziłabym wciąż nowe odmiany....są takie piękne i co dla mnie bardzo istotne.....całkowicie niekłopotliwe.... rosną sobie same
 Lilie to moje ukochane kwiaty, niestety kolekcja nie może się rozrastać z powodu braku miejsca..... musi pozostać tyle co jest, a przy mojej miłości do nich wcale ta ilość mnie nie zadowala..... sadziłabym wciąż nowe odmiany....są takie piękne i co dla mnie bardzo istotne.....całkowicie niekłopotliwe.... rosną sobie same   

tak naprawdę to ja mam bardzo niewiele..... ogródek niewielki to i dużo nie pomieści..... a ile jeszcze bym chciała
 tak naprawdę to ja mam bardzo niewiele..... ogródek niewielki to i dużo nie pomieści..... a ile jeszcze bym chciała   

Piękny wstęp z jeszcze piękniejszymi liliami. Zakochałam się w nich na maxa i w tym roku kupie ich dużo, już sobie obiecałam. Buziaczki przesyłam
  Piękny wstęp z jeszcze piękniejszymi liliami. Zakochałam się w nich na maxa i w tym roku kupie ich dużo, już sobie obiecałam. Buziaczki przesyłam