Ogród Biedronki 641 2013r.
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 2013r.
Alu,spróbuj tinypic, można wstawiać większe zdjęcia, jest prosty i darmowy.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Witaj Alu, dużo w tym prawdy, co napisałaś, a tak w ogóle, to przybiegłam zobaczyć wiosnę w Twoim ogrodzie i co widzę kwitnący Miłek amurski i oczarBiedronka641 pisze:
Mirko miło,że wpadłaś. Dziękuje i ponownie zapraszam. Masz rację forum sprzyja większemu zapotrzebowaniu na roślinki.
Ja też mam dużą listę chciejstw.Czasami słyszę,że to już choroba,że to bzik. Pocieszam się ,ze jeśli choroba to uleczalna. Jeśli to ''bzik'' to nie szkodliwy dla otoczenia. Jeśli wszyscy mieli by takiego bzika to świat był by kolorowy.![]()

- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Alu, oczar pięknie ci kwitnie, ale miłek jest cudowny.
Moim zdaniem żółto kwitnące kwiaty są najbardziej optymistyczne i najbardziej pożądane na wiosnę.

Moim zdaniem żółto kwitnące kwiaty są najbardziej optymistyczne i najbardziej pożądane na wiosnę.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Alu śliczny Oczar zawsze mi się podobał .Pozdrawiam 

Pozdrawiam Alicja
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam moi drodzy .
Dziś pomimo,że ciepła nie było troszkę w południe do słoneczka popracowałam w ogrodzie. Pousuwałam zaschnięte badylki kwiatów i pozbierałam ręcznie zalegające na rabatach liście.
Co raz więcej roślin budzi się do życia, ale już zauważyłam pierwszą stratę. Wypadła mi lewizja i to zwykła liścieniowa, która u mnie kwitła już ładnych parę lat.
Jadziu ja na razie testuję Fotosika, ale rozważam też zapłacenie Image , bo mam go opanowanego i do tej pory byłam zadowolona.
Małgosiu dziękuję za podpowiedz, temu hostingowi też się przyglądnę.
Ilonko piszesz ,że jeździsz do Chrzypska . O ile dobrze pamiętam to coś tam kupowałam, ale dawno temu.
Studnia w tym roku musi przejść dwukrotne bejcowanie , bo planuję wokół niej nową rabatę zupełnie z nowymi roślinami.
Najpierw muszę poprzesadzać rośliny, które tam rosły. Może tam powstanie mały skalniak, ale bardziej płaski. Bardzo mi się marzy, ale wszędzie mam coś posadzone, a wszystko przesadzać to już nie na moje siły
.
Grażynko oczar kwitnie na swojej połówce. Druga jest bez kwiatów. Z kwiatów zakwitły mi jeszcze krokusy żółte, paskowane, ale nie jest to jeszcze ich pełne kwitnienie.
Alu oczary zawsze mi się podobały, Marzy mi się jeszcze jeden w innym kolorze. Na razie muszę
Dziś pomimo,że ciepła nie było troszkę w południe do słoneczka popracowałam w ogrodzie. Pousuwałam zaschnięte badylki kwiatów i pozbierałam ręcznie zalegające na rabatach liście.
Co raz więcej roślin budzi się do życia, ale już zauważyłam pierwszą stratę. Wypadła mi lewizja i to zwykła liścieniowa, która u mnie kwitła już ładnych parę lat.

Jadziu ja na razie testuję Fotosika, ale rozważam też zapłacenie Image , bo mam go opanowanego i do tej pory byłam zadowolona.

Małgosiu dziękuję za podpowiedz, temu hostingowi też się przyglądnę.

Ilonko piszesz ,że jeździsz do Chrzypska . O ile dobrze pamiętam to coś tam kupowałam, ale dawno temu.
Studnia w tym roku musi przejść dwukrotne bejcowanie , bo planuję wokół niej nową rabatę zupełnie z nowymi roślinami.
Najpierw muszę poprzesadzać rośliny, które tam rosły. Może tam powstanie mały skalniak, ale bardziej płaski. Bardzo mi się marzy, ale wszędzie mam coś posadzone, a wszystko przesadzać to już nie na moje siły

Grażynko oczar kwitnie na swojej połówce. Druga jest bez kwiatów. Z kwiatów zakwitły mi jeszcze krokusy żółte, paskowane, ale nie jest to jeszcze ich pełne kwitnienie.

Alu oczary zawsze mi się podobały, Marzy mi się jeszcze jeden w innym kolorze. Na razie muszę

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 2 paź 2011, o 06:05
Alu
Życzę powodzenia w urządzaniu planowanego skalniaka. Masz mnóstwo pięknych roślin w swoim przeogromnym ogrodzie i dlatego mam nadzieję łatwiej Ci będzie go obsadzić. Ja zaczynałem od zera, od malutkich sadzonek. Jeśli będziesz zainteresowana jakimiś moimi roślinami, a będę się mógł podzielić to możemy coś wymienić.
Pozdrawiam
Życzę powodzenia w urządzaniu planowanego skalniaka. Masz mnóstwo pięknych roślin w swoim przeogromnym ogrodzie i dlatego mam nadzieję łatwiej Ci będzie go obsadzić. Ja zaczynałem od zera, od malutkich sadzonek. Jeśli będziesz zainteresowana jakimiś moimi roślinami, a będę się mógł podzielić to możemy coś wymienić.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Janusz100
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
Najpiękniejsze rośliny ogrodów skalnych-Mój ogród skalny-Mój ogród skalny cz.2-Moja książka
- Biedronka641
Janusz dziękuję. Myślę,że przy Twojej pomocy uda mi się go wreszcie stworzyć. Podczytuję to , w co włożyłeś dużo pracy opisując rośliny skalne . Jest to dla mnie bardzo pomocne. Miałam kiedyś niby skalniak, ale nie nie był on z prawdziwego zdarzenia. W tym roku planuję zapewnić moim roślinom maksymalnie optymalne warunki do ich wzrostu.Trzymaj kciuki za moje plany.
Tak to prawda mam już trochę roślin skalnych, które nawet sobie dobrze rosną w zwykłej ogrodowej glebie.
Wiele roślin jeszcze by się przydało, dlatego jestem chętna do wymiany. Na pewno w moim ogrodzie jest coś co i Ciebie może zainteresować, Ja też nie mam wszystkiego co rośnie u Ciebie na skalniaku. Już się cieszę.Niech tylko przyjdzie już prawdziwa wiosna. Pozdrawiam i jeszcze się odezwę.

Tak to prawda mam już trochę roślin skalnych, które nawet sobie dobrze rosną w zwykłej ogrodowej glebie.
Wiele roślin jeszcze by się przydało, dlatego jestem chętna do wymiany. Na pewno w moim ogrodzie jest coś co i Ciebie może zainteresować, Ja też nie mam wszystkiego co rośnie u Ciebie na skalniaku. Już się cieszę.Niech tylko przyjdzie już prawdziwa wiosna. Pozdrawiam i jeszcze się odezwę.
Witaj Alu dzisiaj byłam w sklepie ogrodniczym i dostrzegłam nasiona jednorocznego pełnego kosmosu.Na torebce jest piękny czy znasz ?????? oczywiście kupiłam. 

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu u Ciebie kwitną ślicznie kwiatki wiosenne u mnie nie ma jeszcze kwitnących , trochę się zmartwiłam bo nawet krokusy są jakieś późniejsze 

- Biedronka641
Marysiu znam go, bo kiedyś go miałam w ogrodzie. Miałam też z marnym skutkiem kosmos czekoladowy( bylina). Nie jestem pewna czy chcę ich ponownie gościć w ogrodzie. Ty zrobisz co zechcesz . Wszystko zależy od Ciebie. Jak już masz nasiona to wysiej.
Grażynko u mnie wiosna też do tyłu. Jeszcze nie wiele co kwitnie. Nie ma się też co dziwić, bo to jeszcze luty.
Troszkę się dziwię, bo jak wchodzę w wątki z Twoich stron, to już u niektórych wiosna jakby do nich szybciej przyszła.

Grażynko u mnie wiosna też do tyłu. Jeszcze nie wiele co kwitnie. Nie ma się też co dziwić, bo to jeszcze luty.
Troszkę się dziwię, bo jak wchodzę w wątki z Twoich stron, to już u niektórych wiosna jakby do nich szybciej przyszła.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,widzę wiosna u Ciebie ,mój oczar jeszcze nie kwitnie,,czytam ,że planujesz skalniak ,ja też nie mam i moje małe rośliny ciągle czekają w ogrodzie ,żeby je przesadzić właśnie na skalniak,ale potrzebuję pięknych kamieni ,bo takie mi się wymarzyły, a one bardzo drogie ,więc skalniak poczeka,pozdrawiam i pięknego dnia życzę

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Alu u Ciebie cieplej czy co???Już wiosnę widać,a u mnie szaro i buro...jeszcze nic nie chce zakwitnąć 

- Biedronka641
Marto bardzo mi się marzy skalniak, bo troszkę roślin skalnych już mam. Kamienie są faktycznie bardzo drogie, bo już część kupiłam i sporo mnie kosztowały, ale jest to kropla w morzu potrzeb.
Grażynko cieszę się,że powróciłaś po nieobecności na forum. Co porabiałaś ?
Wiosny nie mam szybciej, W niektórych ogrodach jest więcej pokazywanych kwiatów wiosennych już w pełni kwitnienia.
Oczar i miłek kwitną, bo jest ich pora. Wczoraj zakwitły pierwsze krokusy. Inne mają listki. Wychodzą żonkile , iryski, już niedługo powinny zakwitnąć przylaszczki.
Grażynko cieszę się,że powróciłaś po nieobecności na forum. Co porabiałaś ?
Wiosny nie mam szybciej, W niektórych ogrodach jest więcej pokazywanych kwiatów wiosennych już w pełni kwitnienia.
Oczar i miłek kwitną, bo jest ich pora. Wczoraj zakwitły pierwsze krokusy. Inne mają listki. Wychodzą żonkile , iryski, już niedługo powinny zakwitnąć przylaszczki.

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Powróciłam...a co porabiałam.......hmmmmmmm....dobre pytanie
Moje krokusy mają tylko listki,pączków nie widać....ale u mamy w ogrodzie kilkanaście kroków odemnie też kwitną krokusy i przebiśniegi no i wawrzynek oczywiście....ale jej ogród bardziej zaciszny i słoneczny jest....

Moje krokusy mają tylko listki,pączków nie widać....ale u mamy w ogrodzie kilkanaście kroków odemnie też kwitną krokusy i przebiśniegi no i wawrzynek oczywiście....ale jej ogród bardziej zaciszny i słoneczny jest....
- Biedronka641
Grażynko już wiem co porabiałaś, bo rozminęłyśmy się w wątkach.
Obserwuję przebiśniegi i od dwoch tygodni stoją w miejscu. Rannika nie widzę ani jednego. Dziwny teń przednówek.
Obserwuję przebiśniegi i od dwoch tygodni stoją w miejscu. Rannika nie widzę ani jednego. Dziwny teń przednówek.