Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Agnieszko- ;:196 bardzo to miłe, co napisałaś :oops: dziękuję..
Klamka zapadła- kopiemy w sobotę :heja Teściową pozdrawiam i też zazdroszczę tego, co będzie miała zrobione :wink:
Aga789
200p
200p
Od: 21 lut 2013, o 13:07
Kontakt:

Post »

aguniada pisze: Myślę, że zima nie wróci... jeśli wierzyć w prognozy Amerykanów, czeka nas piękny marzec :)
Tego się trzymam!
cześć Aguś :) czyli mogę zacząć się cieszyć tymi maluchami, które powschodziły?:) na razie widzę "trawki" krokusów, nowe zawiązki listków Twoich orlików, które posiałam rok temu, pąki liści hortensji i nawet pąki kwiatowe hiacynta :).. o prymulku nie wspominam, bo on kwitnie nawet i pod śniegiem taki twardziej :)
Pozdrawiam Agnieszka
Niewielki ogródek wielu barw
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moniko, super :)
Spokojnej nocy!

Alano, ja juz starsza kobitka jestem, a Depechow slucham niemal od poczatkow ich istnienia, kiedy to klimaty New Wave pojawily sie w naszych rozglosniach. Pamietam jak na lezaku w ogrodzie tlumaczylam ze slownikiem w reku Shake the Disease ;-)
Ultra ma szczegolne znaczenie... Tak jak mowisz, muzycznie najbardziej depeszowa, ale jeszcze te teksty... Mozna sluchac bez konca... Ciesze sie, ze tak bardzo sie zgadzamy! :)
Ogrodowo musi byc w tym roku dobrze... Choc raz miejmy prawdziwie ciepla wiosne nawet przed czasem!
Dobrej nocy...

Agus, alez u Ciebie mnostwo symptomow wiosny! Kochana, jasne ze sie nimi ciesz... Amerykanie zapowiadaja przemila pogode :)
Dobranoc!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś cały dom charla jak gruźlicy, czasami aż przykro to słuchać, jakiś taki dobijający ten wirus, a wnukom poszło w powikłania i wylądowali na antybiotykach. Jutro już czwartek a mnie niewiele lepiej a do tego łepeta mnie zaczyna boleć, czyżby jakiś front się zbliżał od zachodu ;:222
x-ag-a
---

Post »

Oj, Majutku, to bardzo niedobrze... Martwie sie ta Wasza choroba, paskudne wirusisko...
Zycze, by zaczelo sie poprawiac, a leki zadzialaly... Kochana, podlacz sie moze jutro pod prady, zeby sie nie rozkrecilo...
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fytoftoroza, podstępne choróbsko :evil: . Mam przez nią na rekonwalescencji 3 jarzębiny. Była też czwarta, ale nie dało się jej uratować. Jeśli, wypadłyby i te, to znów będę musiała posadzić młode drzewka i czekać aż urosną :roll: .
Pozdrawiam serdecznie :wit .
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Aguniu, u mnie dziś pochmurno i chłodno, także prace odkładam, nie chcę się znowu pochorować.
Wczoraj byłam w ogrodniczym i kupiłam sobie coś nie coś :tan
miłego dnia :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Hej Starsza Kobitko :D
Można wierzyć Amerykanom :?: Jak do tej pory to ich prognozy w miarę dokładne, może tak będzie nadal. Jeszcze powoli , ale roślinki budzą się. Ponuro , wieczorem deszcz siąpił . Jednak w miarę przyjemnie , nie wieje.
Miłego dzionka :D
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Aguniu to ty tak jak mój M zamiłowanie do dobrej muzyki macie ;:333 ja tak na trochę jak stary piernik a czasami coś z nowości
ale i jak matka polka szanuję wybory dzieci i słucham z nimi :roll: ostatnio na tapecie jest One Direction :shock: czekam tylko kiedy się młodej znudzi zamiłowanie do zespołu

Ściskam mocno :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Dzień dobry Aga :wit
chciałam Cię zapytać jakiego narzędzia używasz do wycinania suchych traw? Pytam o te duże kępy o dość twardych łodygach, jak np miskanty. Właśnie próbuję, ale chyba przyjdzie mi piłę uruchomić ;:306 . Sekator się nie nadaje :roll:
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Masz rację Iwonko :)

Czytałam, że dziewczyny piłą ścinają ;:173
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
x-ag-a
---

Post »

Witajcie! Trochę dziś pochmurno, ale fajnie, ciepło... prawie 9-10st.

Wstawiam zaraz na barszcz ukraiński i lecę do ogrodu!

Iwonko, Daisy - swoje miskanty ścinałam sekatorem, ale nabawiłam się niezłych odcisków na dłoniach.... twarde bestie były i oczywiście najlepiej byłoby je potraktować jednym porządnym cięciem piły. Mój nowy sekator jest ostry, więc dałam radę, ale istna męka to była...
Ula, to prawda - muzyka towarzyszy mi od dzieciństwa... żeby nie było, z wiekiem się rozwijam i słucham coraz bardziej zaawansowane kompozycje :) Odkrywam nowe dźwięki i obszary zainteresowań - to jest super :)
One Direction znam, ale to kategoria muzyki łatwej i przyjemnej, więc w radio jest ok, ale płyty już bym nie zakupiła ;-)
Pozdrowienia!
Tadziu, :D
Amerykanie jak dotąd nie pomylili się w przewidywaniach... wszystko się sprawdza, więc trzeba im wierzyć :) Marzec zanosi się pięknie!
Małgolinko, co tam sobie zakupiłaś? Pochwal się :)
Eda, fytoftoroza to rzeczywiście okropna choroba... w dodatku trzeba odkazić glebę po chorej roślinie, więc nawet jeśli coś wypada, trzeba odczekać z sadzeniem... najlepszy chyba Previcur do zlania gleby...
Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Czytałam, że do ścinania traw najlepszym narzędziem jest...sierp ;:108
W związku z zamówionymi przeze mnie właśnie w tym tygodniu kilkoma setkami sadzonek traw, mam zamiar ten sprzęt zakupić lub jeszcze lepiej "odkopać" u dziadków w stodole. Na pewno za rok będzie niezbędny.
Pozdrawiam mało słonecznie, ale i tak wiosennie :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Aga, a jak dbasz o trawnik? Chciałabym abyś napisała po kolei co robisz i kiedy.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Sierp to może i niegłupi pomysł, ale jeszcze można gdzieś kupić sierp? ;:218
Dałam radę w końcu nożycami i sekatorem, ale powiem Ci jestem wykończona, zostały mi jeszcze dwie rozplenice, ale już nie dziś, pot mi się leje po plecach. A jaka jestem zadowolona :tan Aga, pomęczę Cię jeszcze pytaniami:
Ile Promanalu wiosną zużywasz na swój ogród?
Czy tniesz swoją kłosówkę miękką?

Chętnie bym wpadła na barszcz ukraiński, bardzo lubię i często robię (z fasolką?)
:wit
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”