a potem już zacząłem kasować krzaki (nadal zielone)

W zeszłym roku 07.11 był koniec (przymrozki) teraz aura łaskawsza

Ale u mnie cieplej bo szklarenka jednym bokiem oparta o południową scianę domu.
Oprysk MW tuż przed zbiorem znacznie ogranicza straty przy przechowaniu.Najważniejszymi chorobami grzybowymi zagrażającymi pomidorom w przechowalni są zgnilizny powodowane przez Alternaria alternata oraz Rhizopus stolonifer, szara pleśń, której sprawcą jest Botrytis cinerea i gorzka zgnilizna wywołana obecnością Geotrichum candidum. Porażenie przez bakterie z rodzaju Erwinia wywołuje bakteryjną miękką zgniliznę.
Przekonałam się o tym na własnym namiocieforumowicz pisze:W otwartym gruncie nie stanowi większego zagrożenia ale w domu czy pod osłoną to ho,ho...
tzn. czym pryskaćforumowicz pisze:Oprysk MW tuż przed zbiorem znacznie ogranicza straty przy przechowaniu.Najważniejszymi chorobami grzybowymi zagrażającymi pomidorom w przechowalni są zgnilizny powodowane przez Alternaria alternata oraz Rhizopus stolonifer, szara pleśń, której sprawcą jest Botrytis cinerea i gorzka zgnilizna wywołana obecnością Geotrichum candidum. Porażenie przez bakterie z rodzaju Erwinia wywołuje bakteryjną miękką zgniliznę.