Witaj Joaskiu ale się ubawiłam ż tego co napisała Grażynka
Piękny wierszyk na Dzień Zakochanych.
A co u Ciebie? Jakie plany weekendowe i plany na najbliższe dni. Pozdrawiam serdecznie
Joasiu dobrze, że wpadłaś do mnie bo nie miałam powiadomień, a tu tyle ciekawostek. Kicia to Maciek bez skarpetek i równie ciekawski jak nasz, a Gucio oj dobrze, że nie musisz rozdzielać bo się lubią i tolerują Przekopywacz grządek ewidentnie ma coś na sumieniu (przepraszam! na nosie ). Joasiu ciekawa historia św. Walentego. Ja z tych ignorujących, ale pewnie jakbym była zakochana to kto wie, wtedy każdy gest ma inny wymiar
Joasiu, a u Ciebie też wiosna pokazuje swoje kiełki. Pozdrawiam serdecznie!
Joasiu gratuluję efektów twojej pracy ,lubię zdjęcia przed i po ,bo pamięć jest zawodna ,a na fotkach widać jak wiele już udało ci się zrobić Plany na ten rok imponujące
Kochani witajcie brak czasu wpływa na to że, bywam częściej w Waszych ogrodach jak u siebie.Jak to w życiu bywa trzeba wybierać a pamięć o Was jest dla mnie ważniejsza .Korzystając z chwilki przed pracą chciałabym na[pisać kilka słów.Pogoda dziś paskudna będzie padać i jest chłodno.Czytając niektóre wpisy że prace ogrodowe już rozpoczęte pełną parą u mnie jeszcze polegają na sprzątaniu gałęzi z ściętych drzew ale obawiam się zbyt wiele robić gdyż, boje się powtórki z ubiegłego roku.nie zauważam wielkiego szału w wypuszczaniu nowych pędów w bylinach tak jak to się dzieje w niektórych ogrodach.Czy u mnie coś nie tak się dzieje?Cebulowe owszem pokazują kły.
Pozostały nam jeszcze dwa drzewa do ścięcia stara sucha śliwka i orzech laskowy.Szkoda mi orzecha ale zaczyna naruszać fundamenty i musimy go wyciąć i w to miejsce zostanie postawiony kurniczek.Jutro postaram się zrobić fotki tych miejsc a teraz zbieram się do pracy.Miłego i słonecznego dnia Wam życzę i sporo ogrodowych zadowoleń.
Fajnie jest poleżeć na trzykrotce i odpoczywać po zżartej kurce.
Joasiu naprawdę zeżarł kurkę Kicia słodzizna do wymiziania!
Szkoda, że sadząc nie pamiętamy o tym że w przyszłości to będzie coś zupełnie innego... mnie się to też zdarza
Masz śliczne rozchodniki ten biały szczególnie, bo ja też mam tylko młodego i czekam aż się rozrośnie. Róża to chyba Fresia i pięknie kwitnące hortensje Miłego dnia i szybko mijającego czasu w pracy