Eluniu! smakowała kiełbaska z surówkami na powietrzu
Sezon grillowy rozpoczęty znacznie wcześniej niż w ubiegłym roku.
Ilonko!2715...ja jestem w tej dobrej sytuacji ,ze nie pracuję już zawodowo.
Wcześniejsza emerytura ...to i zdrowie jeszcze sprzyja

...zatem mogę jeszcze poszaleć w ogrodzie i z ogrodowymi gadżetami.
Starca jakoś nigdy wcześniej nie próbowałam przetrzymać przez zimę w ogrodzie...zawsze miałam posadzone w donicach, więc jesienią porządkując ...lądował na ognisku...zamiast posadzić w ogrodzie. Teraz już zmądrzałam
Marysiu!...polecam ...zrób grilla...pogoda sprzyja, wnuczęta będą zadowoleni;:215 Wspaniale zrelaksowaliśmy się ...pięknie śpiewały ptaszki...u sąsiada gdakały kury...dosłownie "raj na ziemi". Miałam okazję swoją nową synową ...syna i męża wtajemniczyć w moje ogrodowe poczynania

Zgodnie stwierdzili,ze są pełni podziwu dla mojego "ogrodowego" zaangażowania

..i dziwią się,że chce mi się"chcieć"
Michale! o tak,bocian ma ...bocianicę. Dodawanie złotych akcentów było na razie próbą. Spodobały mi się takie refleksy. Wczoraj już nie miałam ochoty po południu bawić się...zresztą nie była jeszcze dokładnie wyschnięta zaprawa klejowa...a jeszcze muszę zaimpregnować. Zanim na dobre rozpocznie się sezon ogrodowy...wykończę swoje dzieła
Teraz w nocy budzę się i w myślach intensywnie szukam odpowiedniego lokum, scenerii dla swoich wytworów. Ot, masz "babo placek"..nawet w nocy spędzają sen z powiek .

Starcy/ mrozy/...dobrze mają się na razie w moim ogrodzie tej zimy/ której nie było/

Nie plewiłam jeszcze...choć jest co...jeszcze trochę poczekam . Pozdrawiam
-- 19 lut 2014, o 09:53 --
Kochani!...dopiero na zdjęciu dobrze widać...bocianicy muszę poprawić podbrzusze...coś jej tak zwisło/ za dużo zaprawy/