Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Post »

:wit
Bogusiu piękne gadżety, piękne kolorki, tylko same achy o ochy ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochane..dzięki ,ze jesteście!
Wczoraj byłam do 14 poza domem ...wojaże zakupowe w marketach/ ale nie tylko roślinek/...głównie materiały budowlane i akcesoria wyposażeniowe łazienek. Wprawdzie to młodzi wybierali, ale nie powiem ...miło mi było ...gdy "odciągali' mnie od działów ogrodniczych, aby zasięgnąć mojej opinii.
Do zakończenia remontu jeszcze ...bardzo daleko...totalna przebudowa , łącznie z przestawianiem ścian działowych, zmianą lokalizacji poszczególnych pomieszczeń . Wiecie jak to jest z takim generalnym remontem...najpierw trzeba zburzyć,rozebrać...oczyścić cegły,aby potem móc ponownie murować , tynkować itd...
Najważniejsze,ze jest ciepło i niemalże przez cały sezon zimowy prace trwają... ;:108

a jakimi zakupami ja zadowoliłam się?...jedynie hiacyntami na prośbę mojego męża :;230 ...i oczywiście kolejnymi nasionkami ,których miało już nie być.
Kosmos pełny/ kilka nasionek...przez opakowanie ledwie wyczuwalne/...6,90 zł...nie powiem trochę byłam zaskoczona ceną , a to z Tego powodu ,ze w ubiegłym roku wiele nasion nie wykiełkowało ...pomyślałam,ze może i te na straty.
Jadzieńko!...dzisiaj na pewno wykończę te mniejsze gadżety...większe/ fotel/ i 'koszowo-umywalkowy "kwietnik :;230 wymaga jeszcze pokrycia drugą warstwą zaprawy klejowej , musi wyschnąć, zaimpregnować...i musnąć ...albo nie....refleksami starego złota ;:306 ;:196
Tereniu!/TerDob/ ;:168 u mnie tez ziemia zamarznietą...dlatego mam czas na tworzenie... :;230
Czekam na Twoje prace... ;:108
Tereniu!/Tajka/ ja muszę być cały czas w ruchu... coś działać ...bezczynność mnie bardzo męczy. Tak u mnie cebulowe...wszystkie niemal na wierzchu...tak dużo posadziłam ich jesienią,zal byłoby gdyby zmarzły.Drzewa i krzewy mają sporo rozwinięte pąki liściowe. Niesamowite...czyżby naprawdę zima juz odpuściła? ;:168
Aneczko!....zaraz wpadnę.Zapowiada się super dzień...od rana dużo ;:3 Zaplanowaliśmy dzisiaj z synem i synową pierwszego grilla ;:215 ....myślę ,ze wypali. Teraz biegam miedzy...komputerem...kuchenką/ gotuję zupę ogórkową i galaretę wieprzową /Obiecałam tez synowej naleśniki z serem...bitą śmietaną i jagodami..a i jeszcze wywiesić pranie/ dobrze,ze pralka pierze/.
Około 11..wybywam do swojego ogrodowego raju...a właściwie kończyć gadżety ;:168
Ewuniu!...dziękuję ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O Bogusiu :wit
mówisz,zakupy ,remonty,wcale Ci tego nie zazdroszczę jeszcze pamiętam co to znaczy,chociaż już kilka lat tak robiłam.Miało być w 2 tygodnie a przeciągnęło się w 1,5 miesiąca ;:133
Kurzu co nie miara wszędzie,,ale potem jak pięknie.Także i Ty przeżyjesz i potem akurat będzie wiosna i czas na ogrodowe zajęcia,Ja już też po ogrodowych zaglądam,a to jakieś kapersy ,a to nasionka kupuję też " takie co miało nie być"..ale wymyśliłam,że moje liliowce jeszcze młode,pusto tam i muszę jakimiś jednorocznymi podosadzać aby coś się kolorowego działo ;:108
Miłego dzioneczka ;:3
U mnie wiosna,pięknie,słonecznie,żyć się chce :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

....to wczorajsze nasionkowe zakupy

Obrazek

-- 18 lut 2014, o 10:28 --

...i hiacyntowe zapachy...

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bogusiu, pomysłowa kobieto, pomysł z umywalką świetny, podoba mi się, chyba i ja powrócę do betonowania, bo jest trochę rzeczy, którym drugie życie by się zdało :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Ja foliak na zimę dementuję, ale za to buszuję po garażu, tam wyprawiam z doniczkami co chcę.
Nasionka nieraz ceną nas zaskakują, firma Villmorin w tym przoduje.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Chwilę mnie nie było a Ty już tyle piękności natworzyłaś ;:7 Miałam cudowne spotkanie forumkowe pod znakiem serduszka i też dostałam dużo nasionek i kwiatków ,jak zwykle wymiana kwiatowa ;:108 Miałam kiedyś laki w ogródku i wiosną jako pierwsze zakwitły oczywiście te z poprzedniego roku bardzo wdzięczne kwiatki ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No właśnie Bogusiu wybrałaś najdroższą firmę na onętki, ja mam za 2,50 ;:333 a jak wykiełkują zobaczymy :roll:
Hiacynty śliczne,a ja jakoś nie kupuję tej zimy i nie wiem dlaczego?
Nasionka będziesz siała do ziemi czy rozsady będą?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko!...u mnie wszystkie wyeksploatowane przedmioty....dostały nowe zycie :;230
...donice, skrzynki, gazony...umywalka, kosze... ;:306 ;:306 ;:306 Bierz się kochana za oklejanie...świetna zabawa ;:168
Dorotko!..my w foliaku uprawiamy warzywa / nowalijki/ i pomidory...od ponad 30 lat. wcześniej ściągaliśmy folię na zimę...niestety jej żywot wcale nie był dłuższy niż teraz kiedy pozostawiamy przez zimę. Wytrzymuje 4 sezony...a zimą mam gdzie przechować wszystkie gadżety i meble ogrodowe. Wczesna wiosną ...a w tym roku nawet zimą mogę posiać nasionka na nowalijki. Mamy tez tam winogron. ;:168
Eluniu!...super są takie spotkania. Ja w przyszłym tygodniu mam u siebie spotkanie z koleżankami z pracy/ ja emerytka , one czynne zawodowo/...już cieszę się. Laki ...wdzięczne kwiatki. ;:168
Marysiu! co roku wysiewam nasionka niektórych kwiatów w tunelu foliowym ...na początku maja sadzę okazałe sadzonki do gruntu i w związku z tym wcześniej kwitną. Bezpośrednio do gruntu raczej nie sieję...bo w swoim mega zdarza mi się je wyplewić ;:108 ;:306
Maryś!...wcale nie oznacza,ze moje droższe będą lepsze... onętki....a tak zarzekałam się,ze już nie kupuję więcej.
Niespodziewanie wypadł mi jutro znowu wyjazd do Zielonej Góry...zatem...nic nie wiadomo! :;230
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani!..oczywiście ,tak jak obiecałam ...wykańczałam gadżety ogrodowe. Niestety...łatwiej powiedzieć ...więcej czasu pochłania wykończenie. Udało mi się dzisiaj na tyle....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Bogusiu- godny pracownik swej zapłaty ;:138 postarałaś się na medal.

:wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu!/ anabuko/...wybacz,ze gdzieś Ciebie kochana przeoczyłam.
Kochana!remontu , kurzu...nie odczuwam...ponieważ to odbywa się w drugiej części domu , gdzie nikt nie mieszka..a dom ponad 400m 2...piętrowy. Takie remonty mi nie przeszkadzają...cieszymy się ,że nasi młodzi ...wyrazili chęć mieszkania z nami...zatem sporo zaoszczędzą. ;:168
Jadzieńko!...myslałam,ze duzo więcej zrobię...niestety czas tak szybko mija.
Był tez dzisiaj pierwszy grill w ogrodzie ;:215 ;:215 ;:215
dziękuję ;:167
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Bogusiu już gril ;:138 Ale Ci zazdroszczę ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Bogusiu, oryginalne, te Twoje kwietniki, och gdyby nie ten brak czasu, sama bym też spróbowała, jeszcze rano strasznie ciekawa byłam efektu końcowego, a tu proszę już jest, super ;:63. Starzec rzeczywiście jest niby jednoroczny, ale u mnie już kilka razy przezimował, teraz mam dwie sadzonki, które jak widzę przeżyły o dziwo już drugą zimę, jeśli dadzą radę, to przytnę je jak zrobi się troszkę cieplej. Zeszłej wiosny postąpiłam z nimi tak samo i bardzo ładnie się odrodziły.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj Bogusiu :wit jestem pod wrażeniem Twoich cudeniek ogrodowych są piękne ;:224 , a zakupy nasionkowe prawie takie same kupiłam oprócz warzywek ;:7 ,grila pewnie będę robiła jutro bo moje kochane wnuki już dziś mnie męczyły żeby im zrobić ale nie myślałam że dziś będzie taka piękna pogoda i pójdziemy na działkę i nic nie przyszykowałam ;:185 .
Pozdrawiam ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”