Ogródek u Edzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ifanka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 3 kwie 2008, o 10:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek u Edzi

Post »

Edytko- z przyjemnością przeszłam się po Twoim ogrodzie. Pozdrawiam serdecznie i oby do wiosny :D
Pozdrawiam bardzo serdecznie ;) ANKA
Ogród Ifanki
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Aga, liście naprawdę czekoladowe, a kolor kwiatu przyjemny dla oka róż koralowy :D .

Ania, to czeka nas walka z wiatrakami :evil: .

Anka :wit bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś. Nie mogę się już doczekać tego przyjemnego zmęczenia po tańcu z grabiami, sekatorem itp. - zapewne tak jak wszyscy na FO :D .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Eduś, ładne to zestawienie wrzosów. U mnie też bałagan po zimie, chociaż jesienią solidnie przyłożyłam się z porządkami. Śnieg odkryje wszystko :D Mój warzywniak w tym sezonie nie ma tego zielska o którym piszecie. Miałam pełno w zeszłym sezonie, i nie wiem, być może przypadek sprawił, ale w tym roku widziałam - nie mam ;:oj Po zakończeniu zbiorów w warzywniku posiałam facelię i takie jeszcze coś (? )zapomniałam, ale to były rośliny poplonowe. Potem je zakopałam przy przekopywaniu ziemi na jesień.
Eda_S
500p
500p

Post »

Małgosiu :wit to wrzośce. Wszystkie wrzosy niestety mi wypadły :roll: . Kupiłam nasiona facelii i też mam zamiar wysiać. W jakim miesiącu ją siałaś i po jakim czasie przekopywałaś?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Siałam po tych warzywach, które zebrałam. Ona ładnie i szybko rośnie, mi nawet zakwitła, ślicznie na niebiesko.A w listopadzie przekopałam.Mało miałam nasion facelii, więc dostałam od koleżanki ( chyba rzepik, ale ....głowy nie dam) i też posiałam. Ale gorzej się przekopywało, tylko że podobno lepsza dla ziemi. Mój warzywniak uprawiam ekologicznie, i cały czas się uczę, więc takie naturalne wspomagacze dla mojego ogródka chłonę i stosuję.
Eda_S
500p
500p

Post »

Małgosia, mam malutki warzywnik (ok. 20m2 :oops: ), a opakowanie 50-gramowe, więc powinno starczyć.
Twoja ekologiczna uprawa warzyw to wzór do naśladowania. Dziękuję za info ;:196 .
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Elu miło mi było spacerować po Twoim uporządkowanym ogrodzie jest piękny będę zaglądać w wolnych chwilach :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U siebie w warzywniku sieję żyto :D Zwykle robię to zaraz po zbiorach, ale w tym roku na połowie ogródka siałam dopiero w listopadzie. Nie przekopałam, rośnie sobie zielone i czeka na swoją kolej. Dużą zaletą jest właśnie to, że nie ma po takim siewie w warzywniku chwastów, ostatnie resztki wyjmę podczas kopania. I z roku na rok lżej kopać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Eda_S
500p
500p

Post »

Justyna :wit , witam u siebie w ogródku i zapraszam serdecznie na kolejne odwiedziny :) .

Ewa :wit , a to mnie zaskoczyłaś z tym żytem. Muszę następnym razem poprosić moją mamę, żeby przed zbiorami zostawiła mi trochę niełuskanych ziaren :D .
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Edytko :wit Piękny i ładny jest Twój ogród tak piękne zagospodarowany :D
Śliczne i piękne roślinki w nim zagościły :)
Liliowce piękne Hortensje śliczne
Przepiękne poduszeczki wrzośców ;:173
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Będę szukać tej odmiany ;:224
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Edytko , Twoje łany szałwi zrobiły na mnie wielkie wrażenie ;:oj swoją strasznie ograniczam , widzę , że nie potrzebnie . Od wiosny luzik i mam nadzieję doczekać się takich poletek i kwitnień jak u Ciebie . Cudnie cudnie ;:167
Pozdrawiam cieplutko ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Eda :wit
Co słychać w życiu i ogrodzie?
Piękną dziś mamy pogodę... jest naprawdę ciepło... ja się spracowałam do granic możliwości i teraz ledwie dycham na kanapie...
A Ty? :)
Eda_S
500p
500p

Post »

Paulii, witam i dziękuję za ogrom komplementów :oops:

Aga, naprawdę warto się pokusić o zakup :wink: .

Ula :wit ,szałwię nie tylko ja uwielbiam, ale i zgraja trzmieli, pszczół i motyli. Czasami przez te towarzystwo ciężko mi ją przyciąć na czas (podobnie jest z kocimiętką). Ale lubię ten tłum brzęczących gości w szałwiowej stołówce :D .

Agunia :wit , sprawdziłam co mogę zrobić w swoim ogrodzie i po pozostawieniu dzieciątek w szkole i małym co nieco, mając do dyspozycji 3 godzinki zaczęłam wstępnie działać.

Co zdąrzyłam dziś zrobić:
- powycinałam suche rozchodniki i kocimiętki,
- usunęłam stare liście liliowców,
- wysprzątałam część rabat z nawianych jesienią liści,
- uwolniłam młode drzewa owocowe i borówkę amerykańską z włókninowych ubranek.
I 3 godzinki minęły "jak z bicza trzasł".

Efekt końcowy:
- 3 duże wory odpadów organicznych,
- ból kolan - wytęskniony i przyjemny,
- mózg wywietrzony (wiało okrutnie), organizm dotleniony, a na policzkach zdrowe rumieńce.

Zostało mi jeszcze trochę rabat do wysprzątania głównie z suchych liści (na północnej stronie przymarzły do podłoża). Z innymi pracami np.: przycinanie krzewów (obawa przed mrozami), pielenie warzywnika (ziemia zmarznięta), uzupełnianie kory (brak towaru) muszę jeszcze cierpliwie poczekać.
Taki klimat :lol: .

To pisałam ja - Wasza Edka. Pozdrawiam cieplutko ;:196 .
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Edytko ;:138
Dręczycie tymi przyjemnościami ;:223 , ale będę grzeczna , nie będę zazdrościć, cieszę się bardzo udanego przedpołudnia ;:333
Wymęczyłam e-pita ;:65
Miłego zasłużonego realksu ! Może zamówisz sobie mały masażyk ;:170
Małgoś
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”