Ogród Marty cz. III
Re: Ogród Marty cz. III
Witaj Marto jak zwykle z przyjemnością spaceruję po twoim ogrodzie.Można się od ciebie wiele nauczyć np nawożenia ekologicznego roślin czy też rozmnażania hortensji z patyczków.Ja już niedługo będę też próbowała ukorzenić hortensje z patyczków (zamówiłam od koleżanki z forum).
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś jestem
spaceruję, podglądam i nie zawsze ślad po mnie zostaje 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Martusiu
Lubie tutaj do Ciebie zaglądać i poodziwiać a uwież mi jest co
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x48 ... /9n5m.jpg- cudny widok, zapiera dech w piersiach.
pokłony dla włascicielki tak pieknego ogrodu.
A Co u Ciebie? Jak mija poniedziałek i co najważniejsze czy juz wiosnę widac i czuć u Ciebie?
Pozdrawiam cieplutko i dużo słoneczka
życzę 
Lubie tutaj do Ciebie zaglądać i poodziwiać a uwież mi jest co

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x48 ... /9n5m.jpg- cudny widok, zapiera dech w piersiach.

A Co u Ciebie? Jak mija poniedziałek i co najważniejsze czy juz wiosnę widac i czuć u Ciebie?
Pozdrawiam cieplutko i dużo słoneczka

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Martuś...
Oczywiście, że o Jeżówki mi chodziło...
Poprawiłam i podkreśliłam, żeby było dobrze...
A ogród masz cudny, zawsze to piszę, ale zawsze to prawda...
Serdeczności zostawiam...

Oczywiście, że o Jeżówki mi chodziło...

A ogród masz cudny, zawsze to piszę, ale zawsze to prawda...

Serdeczności zostawiam...

-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś czy tobie już hortensje puściły korzonki ?....
ja ucięłam w ten dzień co u ciebie byłam i nic . mają już bardzo nabrzmiałe pączki , ale korzonków - NIET .
Też trzymam w wazonie z ukorzeniaczem .
A jak tam róże w gazecie -bo ja rozwinęłam w czwartek i nic . są zdrowe mokre gałązki całe w pąkach , ale korzonka też NIET .
więc dałam dalej do leżakowania do zimnego .....a może to trzeba do ciepłego dać ????
ja ucięłam w ten dzień co u ciebie byłam i nic . mają już bardzo nabrzmiałe pączki , ale korzonków - NIET .
Też trzymam w wazonie z ukorzeniaczem .
A jak tam róże w gazecie -bo ja rozwinęłam w czwartek i nic . są zdrowe mokre gałązki całe w pąkach , ale korzonka też NIET .
więc dałam dalej do leżakowania do zimnego .....a może to trzeba do ciepłego dać ????
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Marysiu,ja też zawsze się loguję,już się cieszę że się zobaczymy
Aniu,ja też Cię gorąco witam w nowym tygodniu,dzisiaj było piękne słoneczko,kupiłam sobie w tartaku obrzeża drewniane i pracowałam w ogrodzie,robię nowe rabaty na piwonie bo zadzwonili do mnie że za tydzień mogą być,i dopiero teraz mnie pogoni,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Ewuniu,ja też mam młode hortensje ,ale coś odcięłam dałam do wody do szklaneczki i dałam trochę ukorzeniacza i moje hortensje pięknie wypuściły korzenie,może jakąś gałązkę dasz rady uciąć i warto spróbować,pozdrawiam gorąco
Joasiu,ale hosty wcale nie muszą być na obrzeża wszędzie,bo byś miała za nudno,można dać inne rośliny tyko niższe i już będzie dobrze całuski dla Ciebie
Ulciu,ja mam 100 litrowe dwie beczki ,jedna się fermentuje ,druga gotowa i tak na zmianę,wpadnę do Ciebie po torcik,miłych snów
Iwonko ,witaj,pochorowałaś się kochana?życzę zdrówka i zapraszam do ogródka
Aniu,zawsze warto spróbować ,będą swoje sadzonki,a pieniążki przydadzą się na inne kwiatuszki,bardzo się cieszę że wpadłaś i zapraszam znowu
Marysiu,ładnie to tak, przychodzisz i znikasz,ale i tak Cię lubię
Sylwio,cieszę się ,ze wpadasz,spacerujesz,coś się podoba ,aż mnie zapeszasz pochwałami,dziękuję,dzisiaj, właśnie w poniedziałek zabrałam się do pracy w ogrodzie ,pierwsze pojechałam do tartaku po obrzeża ,potem robiłam nowe rabaty i pewnie cały tydzień będzie taki pracowity,z widokami wiosny to u mnie ciężko ,ledwo wychylają się z ziemi narcyzy i szafirki ,nie wszystko co prawda obeszłam w poszukiwaniu wiosny,bo bardzo zajęłam się nowymi rabatami,słodkich snów życzę i pogodnego pięknego poranka,pozdrawiam
Dorotko,nie przejmuj się ,każdy może się pomylić,zauważyłam ,ale domyśliłam się o co Ci chodzi,dziękuję za miłe słowa ,to daje taką pozytywną energię do dalszych działań w ogrodzie,pozdrawiam gorąco
Alinko,tak puściły ,miałam dzisiaj zadoniczkować,ale dopiero przyniosłam ziemię w doniczkach i była za zimna ,więc grzeję ziemię w kuchni i jutro wsadzę ,myślę że Twoje też wypuszczą do tygodnia,róże nie wiem jak wyglądają ,kiedyś zaglądałam i nic nie było ,chyba je jutro przyniosę do kuchni i dam do wody z ukorzeniaczem pozdrawiam

Aniu,ja też Cię gorąco witam w nowym tygodniu,dzisiaj było piękne słoneczko,kupiłam sobie w tartaku obrzeża drewniane i pracowałam w ogrodzie,robię nowe rabaty na piwonie bo zadzwonili do mnie że za tydzień mogą być,i dopiero teraz mnie pogoni,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie

Ewuniu,ja też mam młode hortensje ,ale coś odcięłam dałam do wody do szklaneczki i dałam trochę ukorzeniacza i moje hortensje pięknie wypuściły korzenie,może jakąś gałązkę dasz rady uciąć i warto spróbować,pozdrawiam gorąco

Joasiu,ale hosty wcale nie muszą być na obrzeża wszędzie,bo byś miała za nudno,można dać inne rośliny tyko niższe i już będzie dobrze całuski dla Ciebie

Ulciu,ja mam 100 litrowe dwie beczki ,jedna się fermentuje ,druga gotowa i tak na zmianę,wpadnę do Ciebie po torcik,miłych snów

Iwonko ,witaj,pochorowałaś się kochana?życzę zdrówka i zapraszam do ogródka

Aniu,zawsze warto spróbować ,będą swoje sadzonki,a pieniążki przydadzą się na inne kwiatuszki,bardzo się cieszę że wpadłaś i zapraszam znowu

Marysiu,ładnie to tak, przychodzisz i znikasz,ale i tak Cię lubię

Sylwio,cieszę się ,ze wpadasz,spacerujesz,coś się podoba ,aż mnie zapeszasz pochwałami,dziękuję,dzisiaj, właśnie w poniedziałek zabrałam się do pracy w ogrodzie ,pierwsze pojechałam do tartaku po obrzeża ,potem robiłam nowe rabaty i pewnie cały tydzień będzie taki pracowity,z widokami wiosny to u mnie ciężko ,ledwo wychylają się z ziemi narcyzy i szafirki ,nie wszystko co prawda obeszłam w poszukiwaniu wiosny,bo bardzo zajęłam się nowymi rabatami,słodkich snów życzę i pogodnego pięknego poranka,pozdrawiam

Dorotko,nie przejmuj się ,każdy może się pomylić,zauważyłam ,ale domyśliłam się o co Ci chodzi,dziękuję za miłe słowa ,to daje taką pozytywną energię do dalszych działań w ogrodzie,pozdrawiam gorąco

Alinko,tak puściły ,miałam dzisiaj zadoniczkować,ale dopiero przyniosłam ziemię w doniczkach i była za zimna ,więc grzeję ziemię w kuchni i jutro wsadzę ,myślę że Twoje też wypuszczą do tygodnia,róże nie wiem jak wyglądają ,kiedyś zaglądałam i nic nie było ,chyba je jutro przyniosę do kuchni i dam do wody z ukorzeniaczem pozdrawiam

-
-
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Martuś witaj o poranku!
Znudzić się u Ciebie?
obrazki z tak bogatego w rośliny ogrodu nie mogą się znudzić !!!
Masz co pokazywać i tak trzymaj! U Ciebie widoczki zmieniają się jak w kalejdoskopie
jak tu się nudzić!!!
Miłego dnia ! nie pracuj zbyt intensywnie i dbaj o siebie bo pogoda mimo wszystko - zdradliwa ! Wirusy szaleją!

Miłego dnia ! nie pracuj zbyt intensywnie i dbaj o siebie bo pogoda mimo wszystko - zdradliwa ! Wirusy szaleją!

- beatazg
- 1000p
- Od: 11 paź 2012, o 17:44
- Kontakt:
Marto ,
piękne ujęcia Twojego wspaniałego ogrodu ,rośliny wypasione . Kwiaty pięknie wkomponowane między drzewa liściaste i iglaste . Czy w lecie jak jest sucho te wszystkie byliny często podlewasz .? U mnie z górki i nawet jak podlewam to nic nie wsiąka .
Pozdrawiam
Beata

Pozdrawiam

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Martuś jak przyjemnie z samego rana pooglądać takie widoki,
od razu w duszy gra, serducho się śmieje
a do tego wiosna nadciąga dużymi krokami

Marto jak zwykle piękne fotki.Czy Twój świerk Iversa jest już stary? Mój ma 3 lata a takie chuchro
nie to co Twój

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Pięknie rozrosła ci się brunnera, ale pewnie masz tam kilka sadzonek obok siebie.
Ogród jak zwykle zachwyca
Ogród jak zwykle zachwyca

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Marto jak możesz pisać o nudzie, przecież to raj dla oczu i duszy.
Śliczne masz nasadzenia wszystko ze sobą współgra a wiosna nadejdzie już niebawem.
Pomału kroczy i zacznie się budzić przyroda
Śliczny eukomis, czy wysadzasz go bezpośrednio do gruntu czy pędzisz w donicy, mi nie kwitnie.
tylko mnoży.
U mnie wiosna już widoczna ale to zachód polski i tu cieplej więc poczekaj bo rozchodzi się już po całej Polsce
Życzę dużo słoneczka....

Śliczne masz nasadzenia wszystko ze sobą współgra a wiosna nadejdzie już niebawem.
Pomału kroczy i zacznie się budzić przyroda

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19

Budleja żółta śliczna ,no i ten powojnik białyperdii pisze:Marto jak zwykle piękne fotkinie to co Twój