Madziu, kupiłam ją właśnie ze względu na oryginalny kolor. Pisałam o niej kilkakrotnie, szału nie robi, ale to taki oryginalny dodatek na rabatę

Iwonko, tak właśnie podejrzewałam?nie chcę przesadnie zachwalać mojego kowala (bo jeszcze przeczyta i ceny podniesie

Nowe parasolki są w innym stylu - mają dłuższe ramiona i w kształcie kopuły. Miały służyć jako podpory pod pienne róże, ale będą miały inną rolę na rabacie. Jeszcze knuję jakie róże/powojniki przy nich posadzę

Gosiu, promanal/treol należy stosować na przedwiośniu od połowy lutego do połowy marca, gdy temp. wynosi od 5-10 stopni. Zgodne z zaleceniami producenta. U mnie takie temperatury panują od 2 tygodni, dlatego wykonałam już oprysk. Prawdopodobnie powtórzę w przyszłym tygodniu.
Majutku, u mnie podobny rozkład jazdy

Sawka, jeśli śpią, niech im się słodko śpi

Madziu, preparaty olejowe stosuje się na zimujące stadia szkodników. Ja miałam problem z przędziorkami na kilku bukszpanach i kilku różach, dlatego działam. To preparat w 100% ekologiczny więc nie zaszkodzi, ale jak uważasz, że nie ma potrzeby to szkoda pieniędzy i czasu. Miedzian stosuję prewencyjnie. W ogrodzie różanym to konieczność. Pozdrawiam!