Ogród Andzi cz.2
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Andzi cz.2
Wklejaj koniecznie, będę podglądać i jeśli chcesz mogę udzielać wskazówek 

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Witaj Aniu niedzielnie.U nas też przestało wiać i bardzo dobrze bo w rura w kominie strasznie się tłukła, była uszczelniona wełną mineralną a tą pewnie wiatr wywiał i przez ostanie kilka dni i nocy mieliśmy dodatkowe atrakcje.
Dobrze że Cię nie zawiewało, u nas też było spokojnie.
Moze znajdziesz chwilkę i kierowcę żeby mnie odwiedzić? ZAPRASZAM!!!!!!!
Dobrze że Cię nie zawiewało, u nas też było spokojnie.
Moze znajdziesz chwilkę i kierowcę żeby mnie odwiedzić? ZAPRASZAM!!!!!!!
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu
Od kilku dni pogoda słoneczna to i humor się poprawił. Ja z tych nudów to zaczęłam przeglądać, segregować nasionka. I znowu jest za dużo . Pocieszenie takie , nie wszystkie muszę siać do doniczek , mogę bezpośrednio na grządkę. Teraz wykorzystuje czas na cieszeniem się nowo narodzonym wnusiem. Planuję swój mały wodospad i przebudowę kącika z malinami tak aby zmieściły się warzywka. 

Jolka
dziękuję za zaproszenie, kiedyś zalecę na kawkę...to poplotkujemy
Ogród też z chęcią zobaczę
Mirko
wnusio na pewno rośnie jak na drożdżach, niedługo będzie pomagał babci w ogrodzie...szczepić i flancować roślinki
Nasion za dużo nie mam, dopiero się wybiorę na zakupy...z tamtego roku coś tam zostało...przejrzę pod koniec miesiąca...za wcześnie nie mam zamiaru nic wysiewać. Niech dzień zrobi się dłuższy, sadzonki wtedy będą lepiej doświetlone...szklarni nie mam, wszystko pójdzie od razu do gruntu. Jestem ciekawa Twojego kącika wodnego...a tak w ogóle dzisiaj odkopałam oczko...śniegu nawiało na pół metra, wymieszanego z ziemią z pola od sąsiada. Na wiosnę będzie trzeba wszystko czyścić. Pomidory, paprykę na pewno wysieję...z kwiatów to jeszcze nie wiem co wysiać...po zakupach napiszę jakie nasiona wpadły mi do rąk 

Mirko

-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wracając Aniu do Twojej nieszczęsnej hortensji poza sprawdzeniem pH podłoża zalecałbym zwiększone nawożenie potasem. Najlepiej dolistnie, bo jeżeli odczyn gleby jest nieodpowiedni to roślina nawet jeżeli K (potas) jest w glebie ma problemy z jego pobraniem. Ta chloroza liści wygląda na silny niedobór potasu.
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
To i ja skorzystam z podpowiedzi ...przemek1136 pisze:Wracając Aniu do Twojej nieszczęsnej hortensji poza sprawdzeniem pH podłoża zalecałbym zwiększone nawożenie potasem. Najlepiej dolistnie, bo jeżeli odczyn gleby jest nieodpowiedni to roślina nawet jeżeli K (potas) jest w glebie ma problemy z jego pobraniem. Ta chloroza liści wygląda na silny niedobór potasu.
Przemku
dziękuję. Zacznę od sprawdzenia pH gleby
wtedy będzie widać czy to niedobór potasu.
Z szuflady jesienne skalniaczki

Dzisiaj rozpoczęłam pierwszy wysiew...wysiałam 10 szt nasion Pelargoni rabatowych, mix kolorów...ciekawe czy skiełkują
Kupiłam też nasiona warzyw, kłącza trzech odmian floksów i jeden storczyk ogrodowy.

Z szuflady jesienne skalniaczki

Dzisiaj rozpoczęłam pierwszy wysiew...wysiałam 10 szt nasion Pelargoni rabatowych, mix kolorów...ciekawe czy skiełkują

Kupiłam też nasiona warzyw, kłącza trzech odmian floksów i jeden storczyk ogrodowy.
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Aniu, a co to za floksy ? może nazwy podasz? Zakupy masz poczynione, teraz rychła wiosna i będziemy podziwiać , zachwycać się kwiatami- nowościami. Pozdrawiam
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Aniu, storczyk ogrodowy
Czy to znaczy że będzie zimował w ogrodzie
Ja mam posianą gazanię 

Mirko
kłącza floksów pakowane były w woreczki z niewielką naklejką...podana była tylko nazwa sklepu internetowego. Kolory floksów -różowy, czerwony i płomyk SHERBET BLENDT ...nasiona warzyw też już kupiłam.
Kilka dni temu wysiałam pelargonie rabatowe, zaczynają schodzić...wczoraj pokazał się pierwszy kiełek...dzisiaj są już trzy.
Romko storczyk nie zimuje w ogrodzie, trzeba go na jesieni wykopać...a dokładnie cebulka musi być wyjęta z ziemi na okres zimy. Cebulkę sadzi się do ażurowego koszyczka i sadzi w wilgotnym miejscu w ogrodzie...takie wiadomości znalazłam w internecie, odnośnie uprawy.
Poza tym mam na laptopie jest jakiś wirus, trzeba instalować od nowa program...nie mogę wstawiać zdjęć

Kilka dni temu wysiałam pelargonie rabatowe, zaczynają schodzić...wczoraj pokazał się pierwszy kiełek...dzisiaj są już trzy.
Romko storczyk nie zimuje w ogrodzie, trzeba go na jesieni wykopać...a dokładnie cebulka musi być wyjęta z ziemi na okres zimy. Cebulkę sadzi się do ażurowego koszyczka i sadzi w wilgotnym miejscu w ogrodzie...takie wiadomości znalazłam w internecie, odnośnie uprawy.
Poza tym mam na laptopie jest jakiś wirus, trzeba instalować od nowa program...nie mogę wstawiać zdjęć

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Widzę sąsiadko że zakupy ogrodowe robisz. Ja wczoraj kupiłam lobelię ale była tylko granatowa a ja chcę więcej kolorów muszę się wybrać na jakieś większe zakupy do lepiej zaopatrzonego sklepu.
Na floksy w tym roku też mam ochotę i nawet przygotowałam już listę tylko zamówić.
Wirusy to podstępne i dokuczliwe bestie.
Na floksy w tym roku też mam ochotę i nawet przygotowałam już listę tylko zamówić.
Wirusy to podstępne i dokuczliwe bestie.
Jolka
klawiatura w laptopie jest do wymiany
w następnym tygodniu będzie dopiero wymieniona. Nasion kwiatów też chcę dokupić, ale na razie tradycyjnie aksamitek tylko wszędzie pełno. Z wysianych pelargoni zeszło sześć sztuk...dwie mają kiełki...pozostałych nie widać.

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
To Ci się zrobił kłopot z lapkiem
Słoneczko widać na fotkach i kiełki z ziemi wychodzą 

Romko
wszystko się po jakimś czasie psuje, dzisiaj powinna dojść klawiatura...dobrze że coś innego się nie popsuło. W ogrodzie ruszyła wegetacja, nawet róże mają pod okryciem listki. Cebulkowe wszędzie widać, nawet nie myślałam że tyle ich jest...przez kilka lat nadzieliło się drobnicy.

Pelargonie zeszły

Pelargonie zeszły