Ogród Gosi 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Gosi 12

Post »

Gosiu Powojnik godny podziwu ;:oj Jaka to odmiana z takimi dzwoneczkami, a może to nie powojnik? ;:131
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosia, piękne wspomnienia, ale naparstnice szczególnie rzucają się w oczy. ;:215 Masz je z nasionek czy sadzonek?
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu takiego powojnika to ja jeszcze u Ciebie nie widziałam ;:138 ....może źle patrzyłam :;230
Dziś właśnie powojniki chodziły mi po głowie, więc zrobiłam przegląd inentarza ;:306 ....sprawdziłam, który jak ciąć.
Kiedy zaczynasz ciąć powojniki :?:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Gosiu te naparstnice to stoją jak wartownicy na straży ogrodowej, wyglądają ślicznie ;:215 a do tego takie bezproblemowe.
Po ostatnim suchym roku stwierdziłam, że krwawnik to wcale nie jest taka wytrzymała roślinka na suche miejsca. Posadziłam sobie pod okapem kilka kępek i normalnie większość z nich wyschła :roll: podobnie krwawnik kichawiec pod baldachimem dębowych liści :roll: a takie wdzięczne te roślinki ;:173
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Gosiu Piękne zdjęcia Twojego ogrodu i piękne rabaty :D
Margo2 pisze:Paulinko, wszystkie Ci się podobają? ;:306
No to chyba mamy kolejną różomaniaczkę ;:173
Na to wygląda że mamy kolejną rożomaniaczkę :;230 :roll:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ranniki mówisz....wiosna idzie ;:138
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Gosiu :wit ,
piękne zestawienia i piękne rabatki Ci wyszły i sama chyba przyznasz, że one są dużo bardziej efektowniejsze od trawniczka ;:215
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Gosiu, czyli Eden ciągle w pełnym słońcu? To może i ja swojego podobnie umieszczę? ;:131
Przesadzanie faktycznie musi poczekać, bo szpadla wbić jeszcze nie można. Ale koniecznie muszę nim spróbować ;:173 zawalczyć o róże!
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Małgosiu, pogoda śliczna, temperatury w sam raz, tylko cieszyć się z nadchodzącej wiosny i życzyć sobie sił i zdrowia. Och , jak ja uwielbiam poranne wiosenne słoneczko :heja
Kupiłam sobie śliczną różyczkę do domu w Obi ;:173 na poprawę humoru. Pozdrawiam poniedziałowo :wit
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Margosiu :wit powojnik cudny, powiedz jak się zwie? Moim ogrodzie nie mam żadnego i najwyższa pora to zmienić. Jarzmianka to bardzo ciekawy kwiatek a o różach już nie wspomnę ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Małgosiu, nieodmiennie podobają mi się Twoje ukwiecone rabaty! Szkoda, że masz w domu takiego malkontenta :wink: , bo można by je było jeszcze powiększyć ;:306.
Zaczęłaś już wiosenne porządki?
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Gdzieś czytałam, że jak się wiosną posieje naparstnice to jeszcze mogą zdążyć zakwitnąć w tym samym sezonie. Dziękuje Gosiu ale to zbędne. W tym roku chce zrobić porządek na rabatach w końcu. Non stop latam z tymi roślinami, niech one mają w końcu swoje miejsca.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Edytko, na pewno to nie Marmalade, Kupowałam Rio, Ginger Peach i Amber Waves. To chyba, któraś z nich. Niestety jedeyne nazwy i miejscówki jakie zapamiętuję to róże. Żywopłot muszę skrócić o jakiś metr, może mniej. Za mało był cięty wcześniej. Zasłonił mi całe słońce na mojej grządce warzywnej

Mati, powojnik to Duchess of Albany. Bezproblemowy powojnik, który wycina się wiosną przy samej ziemi.

Helenko, pierwsze dostałam od forumek. Kolejne juz się same wysiewały.

Aniu, chyba źle patrzyłaś ;:306
Pokazywałam go w zeszłym sezonie. Ten jest rewelacyjny, bo tnie się go przy samej ziemi. Nie trzeba się martwić, że wymarznie.
Jeszcze poczekam na cieplejsze dni. Jestem zmarzlak. Wole przecować w komforcie :wink:

Maju, może i dlatego mój padł? Ja go w dodatku przesadziłam podczas największych upałów. Mam zamiar rozłożyć linię kroplującą. Może w końcu moje roslinki będą lepiej nawodnione. Chociaż nie zamierzam przesadzać. Do tek pory jakoś sobie radziły.

Paulinko, pilnuj się, to jest straszna choroba ;:306

Aga, oj idzie. Dzisiaj rano słyszałam spiew ptaków świadczący o tym. :tan

Asiu, rabaty na pewno bardziej efektowne od trawnika ;:306
Trawnik zdecydowanie idzie do wymiany.

Kasiu, wydaje mi się, że Eden stowrzony jest na takie słoneczne stanowisko. On jest ciepłolubny. Zdecydowanie poczekaj z kopaniem. Na razie pozostaje nam tylko sprzatanie

Iga, dla mnie za bardzo wieje :roll:
Jestem zmarzlak. Ale liczę na to, że w weekend wiatr trochę osłabnie i w końcu wyjdę do ogrodu.
Ty i różyczka? ;:173
Ale się dzieje :D

Aniu, powojnik to Duchess of Albany. Polecam Ci szczególnie powojniki z grupy teksańskich, włoskie i botaniczne. Te są najmniej wymagające. Wiosną tnie się je przy samej ziemi, i bardzo obficie kwitną. Wielkokwiatowe są imponujące, ale dużo trudniej je utrzymać, bo częsciej chorują na uwiąd, w dodatku często przemarzają i przeba nisko ciąć, a wtedy nie ma pierwszego kwitnienia.

Asiu, no trafił mi się taki osobnik :roll:
Ale i tak powoli zaczynam ograniczac trawnik. Wiosną znowu troche uszczknę :wink:
Porządki odkładam na cieplejsze dni. Jestem strasznym zmarzlakiem. Dlatego też nie sprzątam jesienią. Rabaty wyglądają może nieciekawie, ale ja lubię te uschnięte gałązki. Coś przynajmniej się dzieje na rabatach :D

Paulinko, jeśli się zdecydujesz daj znać. Ale chwali Ci się, że masz silne postanowienie uporządkowania rabat.
Ja robię to od 10 lat ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Hihi no daleko nie mam :) Na razie zamówiłam nasionka- właściwie teraz na spontanie przy okazji nasion nieszpułki i krwawnika.
No jesteś lepsza, ja na razie 3 lata porządek robię. I wychodzi tylko na tyle, że trawnik coraz szczuplejszy :roll:
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Gosiek, piękna ta Twoja Edenka. Naparstnice uzupełniasz, czy Ci się same rozsiewają?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”