Mam nadzieję, że to ta ) Kupiona w biedronce. Właśnie zaczęłam sięzastanawiać jak ona przezimuje w gruncie. A może ją po kwitnieniu jeszcze przed mrozami obciąć i wziąc do domu w doniczki??
Wczoraj przytargałam od koleżanki takie biedactwo. Kwiatek ten kwitnie z środka liścia od spodniej strony. Ma ktoś może takiego?? Wiecie jak się z nim obchodzić??
AnnaK pisze:Mam nadzieję, że to ta ) Kupiona w biedronce. Właśnie zaczęłam sięzastanawiać jak ona przezimuje w gruncie. A może ją po kwitnieniu jeszcze przed mrozami obciąć i wziąc do domu w doniczki??
moja passi z biedronki kwitnie od jakiegoś czasu
ostatnio odrobine listki żółkną, ale ja ją w doniczce trzymam na polu
O w mordkę jeża... kiedy moje będzie takie wyrośnięte? ;) Widzę, że u Ciebie też troszkę opadają listki, kiedyś strasznie się tym martwiłam, ale wszędzie piszą, że to normalne
Kari listki odpadają te od spodu ale z wierzchu zawsze jest rozeta. Taka natura eonium. Pokażę Wam pokrój tego eonium jak wyglądało zanim musiałam je pociąć. To było piękne dzrzewko ale fotka pochodzi już z kresu życia. Jakoś nigdy nie potrzebowałam robić fotek kwiatkom:) dlatego nie mam tej najpiękniejszej fazy.
Kari Ty chyba przesadzasz! Masz takie piękne kwiaty. Zadbane bardziej niż moje. Pewnie całe dnie siedzisz i tylko podlewasz, czyścisz i mówisz do nich )) ja nie mam tyle czasu bo mam zajęcie przy takich ludkach jak niżej.