Ogródek u Edzi
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek u Edzi
Po tych zdjęciach ciężko mi uwierzyć że jesteś niedoświadczonym ogrodnikiem. Twoje roślinki mówią mi absolutnie coś innego
Albo po prostu masz tak dobrą rękę do nich.

Madzia, moje rośliny są głównie z tych niewiele wymagających. Przez te kilka sezonów tworzenia mojego ogródka "uśmierciłam" wiele roślin
. Ale małymi krokami zdobywam doświadczenie i mam nadzieję, że ofiar więcej nie będzie
.
Miłego dnia!

Miłego dnia!
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ja też już miałam kilka szkód. Za każdym razem było mi bardzo przykro no ale tak to czasem bywa. Mam nadzieję że więcej roślin nie ukatrupię.
- merymg
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Próbuj, próbuj, wszystko z czasem nabiera mocy urzędowej i zadziała
, jak za PRL-u, jeszcze tylko poczekam na "załączniki" potrzebne do rozpatrzenia podania 

Małgoś
Edyto, zabawna sytuacja, ale powiem Ci, że tej lekko ciekawskiej pani w ogóle się nie dziwię! Twoje plamy fioletu i niebieskości w postaci szałwii i kocimiętki naprawdę przyciągają wzrok. Sama bardzo lubię te rośliny... kocimiętka wymarzła mi co prawda zimą 2012, ale szałwia omszona ma się bardzo dobrze. Jesienią trochę poprzesadzałam liatry, szałwie i przetaczniki i będą towarzyszyć różom.
Pozdrawiam olimpijsko i życzę udanego weekendu
Pozdrawiam olimpijsko i życzę udanego weekendu

Madzia, bądźmy zatem dobrej myśli
.
Małgoś, na pewno wiesz, że jestem wielbicielką ogrodu Aguni (Aguniady) i częstym jej gościem. Moim argumentem są przede wszystkim dwa tajemnicze zdjęcia Twojego ogrodu w jej wątku i informacja o hektarach, lasku, grządkach, boisku, sadzie, górkach i domyśnie o rabatkach. Aha, jeszcze zioła. Moja droga, rozbudziłaś ciekawość, na pewno nie tylko moją
.
Aguniu, liatry, szałwie i przetaczniki to wyśmienite towarzystwo dla róż. Udanego weekendu
.

Małgoś, na pewno wiesz, że jestem wielbicielką ogrodu Aguni (Aguniady) i częstym jej gościem. Moim argumentem są przede wszystkim dwa tajemnicze zdjęcia Twojego ogrodu w jej wątku i informacja o hektarach, lasku, grządkach, boisku, sadzie, górkach i domyśnie o rabatkach. Aha, jeszcze zioła. Moja droga, rozbudziłaś ciekawość, na pewno nie tylko moją

Aguniu, liatry, szałwie i przetaczniki to wyśmienite towarzystwo dla róż. Udanego weekendu

- merymg
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 14:22
Ubawiłaś mnie po pachy swoją wyliczanką
, zapomniałaś o cudzysłowie
Poczekamy, zobaczymy
cierpliwość jest cnotą
Skoro wiesz, że ja wiem/
/, że jesteś fanką ogrodu Agi , a Twojemu do Jej nie brakuje nic /poza wiekiem i dojrzałością/to naprawdę nie ma się z czym śpieszyć
Jesteś

Poczekamy, zobaczymy

Skoro wiesz, że ja wiem/

Jesteś

Małgoś
Małgoś, wiedziałam że o czymś zapomniałam - cudzysłów
. Miłego wieczoru 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pytałaś o begonię stale kwitnącą-gdzie ją posadzisz, tam będzie rosła i kwitła
Wolę rośliny w gruncie, bo nie trzeba biegać po kilka razy dziennie z konewką, więc i pelargonie zdarzyło mi się uprawiać na rabatach
Jednak siew begonii to zajęcia dla desperatów-maleńka jest. Nie mam wyjścia, bo moje rabaty są trochę długie, kupno sadzonek nie wchodzi w grę. W zeszłym sezonie posadziłam 120 siewek jako obwódkę, a prawie nie było tego widać. Za mało
Pogoda na tyle paskudna, że koty wybrały pobyt w domu na parapecie. Wcześniej ochoczo spędzały po kilka godzin na podwórku, dziś jakoś się nie rwą

Pogoda na tyle paskudna, że koty wybrały pobyt w domu na parapecie. Wcześniej ochoczo spędzały po kilka godzin na podwórku, dziś jakoś się nie rwą

Ewa, dobrze Cię rozumiem - przy zakupie takiej ilości gotowych sadzonek możnaby pójść z torbami. Czy Twoje rozsady mieszczą się na parapetach?
Oj, nie lubię podlewania konewką.
Moja Kićka jak zobaczyła dzisiaj słońce, to wystrzeliła z domu jak torpeda. Ale jak zaczęło wiać, to cała wieś usłyszała, że chce do domu na kanapę
.
Oj, nie lubię podlewania konewką.
Moja Kićka jak zobaczyła dzisiaj słońce, to wystrzeliła z domu jak torpeda. Ale jak zaczęło wiać, to cała wieś usłyszała, że chce do domu na kanapę

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Edytko, a ja się dziwię tej pani, co Cię zaczepiła. Rozumiem, że zainteresowała się co to za roslinka, ale dlaczego dziwiła się po Ci tyle to już ona dziwna.
Z Tobą wszystko w porządku
Z Tobą wszystko w porządku

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
He, he,
większość ludzi myśli w sposób schematyczny, posługując się różnymi stereotypami ukształtowanymi w realiach, które dla większości z nas odeszły w niebyt. A może wręcz wciąż żyją w tych czasach?
Np. ja większą część pracy zawodowej wykonuje przy kompie, w domu. Dlatego - jak się okazuje - na wsi panuje przekonanie: ,,ona nic nie robi, tylko w domu siedzi i ma pieniądze".
Pani, co się dziwiła, po co tyle szałwii wciąż żyje w czasach, kiedy nic nie było. Dlatego w gródku miejsce poświęcało się prawie wyłącznie roślinom użytecznym. W takim układzie:po co tyle szałwii?
większość ludzi myśli w sposób schematyczny, posługując się różnymi stereotypami ukształtowanymi w realiach, które dla większości z nas odeszły w niebyt. A może wręcz wciąż żyją w tych czasach?
Np. ja większą część pracy zawodowej wykonuje przy kompie, w domu. Dlatego - jak się okazuje - na wsi panuje przekonanie: ,,ona nic nie robi, tylko w domu siedzi i ma pieniądze".
Pani, co się dziwiła, po co tyle szałwii wciąż żyje w czasach, kiedy nic nie było. Dlatego w gródku miejsce poświęcało się prawie wyłącznie roślinom użytecznym. W takim układzie:po co tyle szałwii?
Gosia, Madzia
Raczej spotykam się z miłymi reakcjami i serdecznymi radami. Zostałam również poproszona o pomoc w zaplanowaniu kącika wypoczynowego pewnej przesympatycznej mieszkanki mojej miejscowości, która do tej pory miała ogród głównie użytkowy, a teraz chciałaby go zagospodarować kwieciem
.
Tacy ludzie, o których pisze Madzia (i z którymi czasem i ja spotykam - szczególnie w rodzinnej miejscowości) są i będą - trzeba po prostu wykrzesać z siebie trochę zrozumnienia dla takiej mentalności i robić swoje

Raczej spotykam się z miłymi reakcjami i serdecznymi radami. Zostałam również poproszona o pomoc w zaplanowaniu kącika wypoczynowego pewnej przesympatycznej mieszkanki mojej miejscowości, która do tej pory miała ogród głównie użytkowy, a teraz chciałaby go zagospodarować kwieciem

Tacy ludzie, o których pisze Madzia (i z którymi czasem i ja spotykam - szczególnie w rodzinnej miejscowości) są i będą - trzeba po prostu wykrzesać z siebie trochę zrozumnienia dla takiej mentalności i robić swoje

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z miejscem na parapetach są drobne problemy
Dostawiam do okna wiosną stary, odrapany stół na chwiejących się nogach
Siewki i doniczki jednak się na nim mieszczą, a koty prawie nie robią szkód.
Pogoda u mnie wredna, wieje, a słońca nie widać. Za to po wczorajszym deszczu prawie całkiem zniknęły placki śniegu.

Pogoda u mnie wredna, wieje, a słońca nie widać. Za to po wczorajszym deszczu prawie całkiem zniknęły placki śniegu.
Ewa
, "... a koty prawie nie robią szkód."
U mnie pogoda podobna, wczoraj wieczorem ze zdziwieniem stwierdziłam, że to co hałasuje za oknem to silne opady deszczu.

U mnie pogoda podobna, wczoraj wieczorem ze zdziwieniem stwierdziłam, że to co hałasuje za oknem to silne opady deszczu.