Danusia Mój ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Danusia Mój ogród cz.3

Post »

Iwonko , u mnie ziemia też jeszcze zmarznięta , ale po śniegu dawno ślad zaginą .
Marysiu , moje ciemierniki głowy podniosły na początku stycznia , potem przyszła zima i myślałam że zmarzły , a im musiało być cieplutko pod białą kołderką .
Asiu i do Ciebie przyjdzie wiosna , już zamówiłam ,patrz w niebo , wyglądaj słoneczka . ;:3
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu moje ciemierniki też tak miały ;:173 myslałam że zmarzły i jakie było zdziwienie ;:oj jak dziś poszłam na działkę i zobaczyłam pąki.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Byłam dzisiaj w ogródku i jakoś jeszcze miejscami śnieg leży i tylko tulipany pchają się na świat ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Śniegu u mnie nie ma, ale dzis pada. Niby ciepło, bo o 7.00 było 8 stopni, ale przy deszczu jest tak jakos śpiacą ;:19
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Piękna wiosna u Ciebie -rośliny chcą ;:3 i ciepełka i wyłażą na umór, oby już mrozy nie przyszły - pozdrawiam.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu, czytałam u Tereni, że szklarenką z poliwęglanu kupiłaś, możesz powiedzieć gdzie i za ile?
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu , ja ostatnio wracam z pracy skonana . Wiosennie u mnie a ja nie mam czasu po rabatkach polatać .
Aniu mam nadzieję że u Ciebie już cieplej . ;:3
Aniuja o mrozie nie myślę nawet jak jest , tak go nie lubię . ;:306
Iwonkoszklarenka to prezent od Bogusia , jest malutka na rozsady . W LM są ale sporo większe , 248x185 kosztują 1498 zł.
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Danusia,u Ciebie już oznaki wiosny i oby tak dalej było. U mnie parę dni temu sypnęło śniegiem ale utrzymał się
tylko przez parę godzin bo temperatury dodatnie.Myślę że będziemy mieć wczesną wiosnę, ;:215
nie taką jak w ubiegłym roku.
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Danusiu - przyszłam i ja do Ciebie z wizytą i ile rzeczy się dowiedziałam, a ile naoglądałam. Jaki Ty masz wspaniały, różnorodny ogród i jakie pomysły na małą architekturę. Podziwiam, podziwiam ;:138
I te wspaniałe pnące róże. Ślicznie :)
Danusiu-i muszę spytać-bo ścieżki to ostatnio moje skrzywienie ;:173 Te betonowe to jak zrobiliście i z czego ? Bo ja jestem teraz na etapie poszukiwania alternatywy dla kostki i te Twoje chodniczki są fantastyczne.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Helenko , nie przejmujmy się na zapas , z przyrodą nie wygramy, Cieszmy się że ciężkie mrozy nas w tym roku ominęły.
Andiu , cieszę się niezmiernie z nowego gościa. Dziękuję za pochwały , na przedwiośniu każde miłe słowo napawa optymizmem .
Chodniki robiliśmy z zaprawy cementowej . Właściwie M robił a ja się mądrzyłam , ;:306
Zaprawa była gęsta , barwiona barwnikiem do betonu , taki w proszku . Barwnik dość szybko wyblakł , szkoda pieniędzy . Latem chyba pomaluję drewnochronem zmieszanym z pokostem lnianym , wyjdzie taniej i trwale zabarwi . Na betonie była odciskana forma .Zdjęcie gdzieś mi się zawieruszyło , jutro postaram się wkleić .
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Danusiu-no właśnie znalazłam taką formę na allegro za 60 zł (trochę drogo jak na plastik, ale tak sobie poczytałam, ze trudno już ją dostać :( A generalnie-jeśli pamiętasz to wyszło to w miarę przyzwoicie cenowo ? I pamiętasz ile czasu zajęło Wam zrobienie samej ścieżki do domu ? I czy korzystaliście tylko z 1 formy czy np z 2 żeby było szybciej ? Pytam bo bardzo fajnie wygląda taka ścieżka i można pokombinować we własnym zakresie bez zagęszczarki. I tak sobie myślę, że mogłabym nawet sama coś takiego podziubać z gotowej zaprawy. Napisz mi proszę wszystko o tym-jak Wam szła ta robota i czy była opłacalna. Z góry Ci dziękuję :)

A ogród masz przepiękny-ale jak to w każdym z ogrodów coś się rzuca w oczy i nie daje o sobie zapomnieć, a że ja już dłuższy czas myślę o jakimś utwardzeniu na podwórku chociaż przejścia do domu to siłą rzeczy musiałam pytać. Te kamienno-drewniane ścieżki też są bombowe, ale to raczej do zakamarków. Chyba też pomysł podciągnę za domem ;:224

Dobrze, że mi powiedziałaś o barwniku-też mieliśmy kupować-jeśli się zdecydujemy na formę. A myślę, że to bardzo prawdopodobne :)
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Andziu , , na ścieżki M mieszał beton z piaskiem , w jakim stosunku nie pamiętam ale to podpowiedzą w marketach , albo wyczytacie w niecie . Zaprawę wylewał w szalunek , tak na długość ok 2 m , przykładał formę i odciskał . Mieliśmy jedną formę , więcej chyba nie potrzeba , formę prawie od razu ściągasz , zostaje odcisk i robisz następny . To na razie tyle info bo lecę do pracy ;:138
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Danusiu :wit Przyszłam się przywitać i zobaczyć co u Ciebie - dawno nie byłam :oops: ale idę nadrobić zaległości ;:65
Jak szklarenka ???? już złożona ??
Miłego weekendu ;:168
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu , witam serdecznie . Szklarnia złożona , jutro wstawię zdjęcie .
Andzia to jest forma do odcisków w betonie
strona lewa
Obrazek

strona prawa
Obrazek

To znalazłam dziś w Leroy Merlin
Barwniki do betonu
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Dziś kupiłam nasiona Ostropestu , już posiane .
Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Danusiu, natrudziłaś się żeby porobić dla mnie zdjęcia :) Kochana jesteś ;:168 Ja już sobie posprawdzałam wszystko na allegro, w końcu dom wybudowałam i jakoś to wygląda, więc może i ze ścieżkami damy sobie radę :) Ja tak cichutko się Ciebie spytam-nie odsprzedałabyś mi tej matrycy ? Gdybyś zechciała to napisz mi PW :) Chociaż nie zdziwię się jeśli Tobie też jeszcze się przyda. W końcu takie cudeńka z udziałem betonu wykonujesz :) Lubię takie ogrody jak Twój-pełne zakamarków, ścieżek i morza kwiatów. A te pnące różowe róże-aż dech zapiera gdy się na nie patrzy. Ja jeszcze na tutejszą najgroźniejszą różaną chorobę nie zapadłam, ale takie pnące róże zawsze lubiłam i kiedyś sobie taką sprawię, tylko muszę swojego M wyprosić o jakąś pergolę, a to będzie trudne :;230 Szklarenkę masz fantastyczną. Moje siewki stoją na parapetach narażone na pewne małe łapki, które ciągle chcą je doglądać i podlewać. Jakbym sobie taką szklarenkę sprawiła to może i Kubunio by się tam nie dostał. A tak uczy się fachu ogrodnika na moich kiełkach ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”