Marpy kwiatki i rabatki..CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD

Post »

Sasanki puchatki :D Mam takie zwykłe, liczę na to, że się powysiewają. Ciągle mi ich mało :D
Na parapecie mam kobeę, bo ona potrzebuje tak wczesnego siewu. Na kaloryferze stoi pudełko, w którym posiałam begonię stale kwitnącą. Co jakiś czas zaglądam, ale tydzień to stanowczo za krótko, żeby czegoś się dopatrzeć ;:306
W ogrodzie znalazłam drobne, znajome listki i zachodziłam w głowę, skąd się wzięły anemony. Znacznik leżał obok (ciekawe, które koty go przewróciły)-posadziłam je jesienią. Kupiłam sobie cebulki w B.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Trawy stanowią tło dla roślin w moim ogródku i towarzyszą moim roślinom w słońcu i w cieniu ...spotkać je można w każdym zakątku i na każdej rabacie choć rabaty trawiastej ze spektularnymi trawami w roli głównej nie mam ...

Zapraszam na mój trawiasty mix... :)

Obrazek

Obrazek

Stasiu na sianie w domu za wcześnie ;:108 bo jak rośliny skiełkują to jeszcze do sadzonki droga daleka ... ;:131 i nie zawsze uda się je osiągnąć. Szklarni z prawdziwego zdarzenia nie mam tylko foliak ale to dopiero wiosną na pomidory zakładamy folię .Sasanki lubię ale one mnie niezbyt ...ciągle kupuję i mam tylko jeden sezon nawet takie najpospolitsze fioleciki ...sadziłam i siałam w różnych miejscach po 1-2 sezonach znikają!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agnieszko też lubię sasanki ale bez wzajemności :oops: Chociaż niewiele jest roślin,których nie lubię... ;:7 Po sezonie kiedy ich nie mam buntuję się i mówię dość...ale przy okazji kupuję następną chociaż jedną zwykłą sadzonkę ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marto, będę pamiętać :) ;:108

............................ Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewciu - mam zamiar i ja posiać tę begonię dotychczas miałam tylko bulwiaste ale te sprawdziły mi się w donicach na cmentarzu bo wytrzymują latem bez codziennego podlewania a kupiona wczesnym latem w B. sadzonka półpełnej kwitła do listopada :shock: Już na nią czas? Ja też mam anemony z B.

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu,wszystkie mixy u Ciebie piękne i tworzą niesamowity klimat,dziękuję za pamięć ;:168
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

To samo chciałam powiedzieć - mixy świetne, ogród zachwycający ;:138 ;:138 ;:138
Nie mówiąc o fotkach, obok których nie można przejść obojętnie, a już te niektóre macro portrety... jak takiej zielonej jeżówki na przykład, to... az nieprzyzwoite, żeby tak piękne zdjęcia robić ;:215
Wyjść się stąd nie chce, tylko ciągle wracam do zdjęć... w realu musi tam być bajkowo...
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakoś nie mam weny do ogródka choć słoneczko ładnie przyświeca ale wiaterek zdradliwy.Nie śpieszno mi do cięcia , powoli zaczekam na marzec i wtedy wyruszę ...jeszcze czas , co nagle to po diable ... ;:7
Zrobiłam za to sadzonki pelargonii , niewiele ale na moje skromne potrzeby wystarczy ,3 odmiany koleusów - też wystarczy , przygotowałam pojemniki i ziemię do wysiewów, mam zamiar jeszcze dzisiaj posiać co najpilniejsze .

Marto i Ewo za miłe odwiedziny serdecznie dziękuję , Ewo skoro moje fotki znalazły Twoje uznanie zapraszam częściej ! Takich odwiedzin i pochwał nigdy za wiele ! ;:168

na razie przegląd moich krzewów w archiwum robię... :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CDN...

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Do begonii stale kwitnącej trzeba mieć anielską cierpliwość. Siewki lobelii są małe, ale begonii dwa razy mniejsze :roll: Jednak raz mi się udało popikować, więc i teraz spróbuję.
Do ogrodu wybierałam się dziś rano. Potem zaczęło wiać i odpuściłam. Zdążę jeszcze pograsować nie narażając się na przeziębienie albo i coś wredniejszego.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Maryniu :wit jestem po raz pierwszy w twoim ogrodzie i jestem nim oczarowana.Zachwyciły mnie piękne rośliny jak również ich różnorodność.Lubię właśnie takie ogrody jak twój z mnóstwem roślin i kolorów.Z nieukrywaną przyjemnością oglądałam zdjęcia poprawiając sobie humor,kiedy za oknem jeszcze szaro.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ale ognisty ten ostatni berberys ;:138 na te olbrzymie orliki z długimi ostrogami, poluję od dawne bez efektu. ;:oj
Maryniu, u mnie toczy się dyskusja na temat Twojej ślazówki, wiem że Ty ją najlepiej zidentyfikujesz, wpadnij, zapraszam. ;:7
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Maryniu- orlik naprawde ładny.Kocham te kwiaty.
Podobnie jak Ewa miałam być na działce,ale wiatr zbyt duży.Przesadziłam kilka domowych i tyle.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu - wklejam jeszcze fotki mojej ślazówki bylinowej ma całkiem inne liście ... ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Przepiękna ta ślazówka.
A twoje zdjęcia jak zwykle są rewelacyjne
Zawsze po odwiedzeniu Twojego ogródka poprawia mi się humor
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Mnie też :D
Zachwyciły mnie berberysy, moje jeszcze malutkie i maja chyba za mało slonka, bo nie sa tak wybarwione jak Twoje.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Liście zdecydowanie ma inne a już myślałam, że udało się ją zidentyfikować. Trudno, ja się poddaję. ;:222
Dzięki za fotki , to piękna roślina. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niedzielny ogrodowy mix :)

Obrazek

Ewciu , miałaś rację , nasiona begonii są mikroskopijnej wielkości ! i ich ilość w torebce również :shock: a i cena wyższa znacznie od innych nasion! Posiałam wczoraj i czekam co z tego wyniknie ! Lobelię pikuję kępkami i to wcale nie małymi to i z begonią dam radę może... Na działce jeszcze nie byłam ...jakoś mi się nie śpieszy ! czekam ze stoickim spokojem na ogrodową wenę,której póki co nie widać ;:185

Obrazek

Anias1 - miło mi powitać nowego gościa ! A skoro jeszcze Ci się spodobało to jestem :D :) Zapraszam jak najczęściej!

Obrazek

Jadziu - zdążymy jeszcze sobie porobić na działeczkach my już musimy spokojnie ... zdrowie można sobie łatwo zepsuć a naprawiać nie jest łatwo jak wiesz! Kupiłam orliki - sadzonki u młodej dziewczyny działkowiczki na ryneczku ,piękne duże sadzonki za grosze i jestem z nich bardzo zadowolona! Oby tylko przetrwały zimę!

Obrazek

Gosiu bardzoś :) miła dla mnie! ;:168 Mnie też się poprawia humor jak widzę,że byłaś w moim ogródku!U ciebie też lubię bywać !

Obrazek

Ave - Ewciu ;:180 berberysy lubią słoneczko owszem ! Latem przesadziłam jednego z miniaturowych w bardziej cieniste miejsce bo mi pasował do kompozycji ? / unikam tego słowa bo jaka tam ze mnie kompozytorka ? :roll: ;:306 /
no i coś jakby przestało mu się podobać ...ale to żółtolistny i one raczej nie przepadają za słoneczkiem ...

Obrazek

Stasiu postaram się zebrać nasiona ..w każdym bądź razie będę miała na uwadze,że Cię zainteresowała /chyba ?/ ta roślina .Bo korzeń to ona ma chyba też palowy . ;:108

Obrazek

Obrazek

DCN... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ależ się pięknie motyle wpasował kolorystycznie w rudbekie :D Idealnie. A znasz nazwę tej róży. Wygląda pięknie na pergoli.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”