Petunia z nasion Cz.2
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Petunia z nasion cz.2
Dziś wysiewam swoje zebrane z nasionek-2 lata temu miałam w gazonach o małych kwiatkach ale kwitły jak szalone,z kupnych wysiewam 3 opakowania
Moje czarne petunie wszystkie przeżyły pikowanie
i przepikuję jeszcze trochę zapasowych, bo szkoda wyrzucić maleństwa.

- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja wysiewam jutro - ale najpierw lektura tego wątku od a-z >Pozdrawiam
ps. fotki jak co nieco wzejdzie .

ps. fotki jak co nieco wzejdzie .
Paprotka jutro będę dalej walczyć i pikować.
A jak twoje???

Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
Żyją mają się całkiem dobrze, z kępek czasem jakaś sztuka padła ale ja mocno dociskałam i po prostu pewnie parę zgniotłam, i tak dobrze bo pikowałam z dopiero co wypuszczonym listkiem właściwym albo takie co go jeszcze nie miały. Odpukać sadzonek jest tyle ile było czyli 60 większych i 38 po parę sztuk jako darowizna dla rodziny. Powodzenia w tej cudownej chwili pikowania, mam nadzieje ze wszystko pójdzie sprawnie
wbrew pozorom chyba nie ma co się cackać i pikować wierząc że muszą żyć bo inaczej zabije :P

- paprotka882
- 500p
Przepraszam to było odnośnie lobelii ! miałam dwa okienka otworzone, jeszcze mi coś się zawiesiło
petunia jakoś daje rade troszkę mi padło ale i tak zostało jakieś 80 % po malutku wyłaniają się listki właściwe.

- deissy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Ja wczoraj przeczesałam Tesco,Auchan i nie znalazłam petunii wrrrrr
- paprotka882
- 500p
Ja tez w tym roku nie widziałam nigdzie by zakupić. Mi część padła bo jak zraszałam i były blisko siebie to się zlepiały i na nich jeszcze tworzyła się taka wielka kropla wody i te zlepione po prostu padły. ale już podlewam inaczej po ziemi tak leje. Deissy chyba najprościej i największy wybór w internecie jest
czasem za przesyłkę chcą 3-4 zł a wybór spory jest i spokojnie można kopic więcej przy okazji 

Ja dziś po pikowałam 100 szt tak na oko jeszcze 300 mi pozostało do pikowania.Nasiona kupiłam w tesco i obi

Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szaleństwo.... Gratuluję cierpliwości i zdrowego kręgosłupa 
ps. Ja dopiero dziś wysieję... Miałam to juz zrobić kilka dni temu, ale jakos tak...wyszło

ps. Ja dopiero dziś wysieję... Miałam to juz zrobić kilka dni temu, ale jakos tak...wyszło

- paprotka882
- 500p
O matko 400 sztuk to chyba cała łąka petuń,
Będzie jak w bajce, oby rosły ładnie.

Nio tak skromnie liczę że będzie około 400szt 150szt myślę że odpadnie więc te 400 spokojnie mi wystrczy bo łącznie będzię przepikowane 550szt
Wcześniej napisałam o 400szt a zapomniałam że jeszcze mam 150 już raz pikowanych ale w spólne mieszkanka i o dziwo tylko 3 padły a większość nie miała nawet 4 listków
Wcześniej napisałam o 400szt a zapomniałam że jeszcze mam 150 już raz pikowanych ale w spólne mieszkanka i o dziwo tylko 3 padły a większość nie miała nawet 4 listków
- deissy
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
400sztuk??? matulo to będzie las petuniowy 
paprotka już szukam na necie

paprotka już szukam na necie

Oby tak było
ogród będzie w tym roku mega kolorowy