Wiocha, tu się narodziłam na nowo!
-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- Teniak
- 200p
- Od: 13 sty 2013, o 14:09
Ałła odbierz pw 

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Alu znowu zniknęłaś ....odezwij się Pozdrawiam!
Może kózki się rodzą i Ała się nimi opiekuje 

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczynki, nie zniknęłam
Kilka dni byłam w szpitalu, pobierali mi wycinek z macicy, jak wróciłam do domy, pierwsze co usłyszałam: Aloczkaaa, nie usmażyła byś mi jajecznicę?
Muszę powiedzieć, na usprawiedliwienie eMa, że do szpitala zabrali mnie nagle, wieczorem byłam na wizycie a o 7.30 miałam już być na izbie przyjęć, nie miałam czasu, żeby coś ugotować.
Rozejrzałam się po kuchni ... pokoju ... w piecu napalone, ciepło, jedzenie dla kur naszykowane/zaparzone, dla psów też ugotowane, króliki nakarmione ... ale reesztaaa!! Musiał trochę zaczekać na jajecznicę, bo musiałam najpierw poobdrapywać resztki jedzenia, tłuszcz i uprzątnąć całą konsekwencje pozostawienia chłopa samego
W międzyczasie upiekłam udka z ziemniakami (na szybko) i zamiast jajecznicy M. dostał normalny obiad z buraczkami na gorącą ... jadł tak, jakby mnie nie było w domu nie trzy dni a przynajmniej miesiąc
Kolejne dwa dni gotowałam, smażyłam i piekłam aż lodówka i wszystkie tacki, na których za zwyczaj spoczywają bułeczki, pierogi z kaszą, ciasteczka it.d. były pełne!
Teraz robię przegląd nasionek i szykuję tacki do wysiewu. Jutro-pojutrze wysieję bakłażana, paprykę i pora. Jakbym nie szła do szpitala w marcu, to można było już wysiać pomidory szklarniowe, ale cóż, jest jak jest, wysieje i posadzę, jak Pan Bóg na to pozwoli, później a do szklarni wysadzę wtedy jak się da.
Od poniedziałku miałam pracować w kuchni, na kolejnym obozie dla dzieci ... ale musiałam zrezygnować, bo szybko się męczę i nie wiadomo w jakim momencie będę musiała pojechać do szpitala. Mam trochę wyrzuty sumienia z tego powodu, bo Siostry na mnie liczyły ale oczywiście nie gniewają się i rozumieją sytuacje. M. pojechał, właśnie, naprawić hydraulikę w pomieszczeniach obozowych, jak wróci chcę go zabrać na spacer do lasu, jest piękna pogoda, świeci słońce a w powietrzu czuć wiosnę!

Kilka dni byłam w szpitalu, pobierali mi wycinek z macicy, jak wróciłam do domy, pierwsze co usłyszałam: Aloczkaaa, nie usmażyła byś mi jajecznicę?

Rozejrzałam się po kuchni ... pokoju ... w piecu napalone, ciepło, jedzenie dla kur naszykowane/zaparzone, dla psów też ugotowane, króliki nakarmione ... ale reesztaaa!! Musiał trochę zaczekać na jajecznicę, bo musiałam najpierw poobdrapywać resztki jedzenia, tłuszcz i uprzątnąć całą konsekwencje pozostawienia chłopa samego

Kolejne dwa dni gotowałam, smażyłam i piekłam aż lodówka i wszystkie tacki, na których za zwyczaj spoczywają bułeczki, pierogi z kaszą, ciasteczka it.d. były pełne!
Teraz robię przegląd nasionek i szykuję tacki do wysiewu. Jutro-pojutrze wysieję bakłażana, paprykę i pora. Jakbym nie szła do szpitala w marcu, to można było już wysiać pomidory szklarniowe, ale cóż, jest jak jest, wysieje i posadzę, jak Pan Bóg na to pozwoli, później a do szklarni wysadzę wtedy jak się da.
Od poniedziałku miałam pracować w kuchni, na kolejnym obozie dla dzieci ... ale musiałam zrezygnować, bo szybko się męczę i nie wiadomo w jakim momencie będę musiała pojechać do szpitala. Mam trochę wyrzuty sumienia z tego powodu, bo Siostry na mnie liczyły ale oczywiście nie gniewają się i rozumieją sytuacje. M. pojechał, właśnie, naprawić hydraulikę w pomieszczeniach obozowych, jak wróci chcę go zabrać na spacer do lasu, jest piękna pogoda, świeci słońce a w powietrzu czuć wiosnę!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Alu mnie też nie będzie w domu cały marzec czyli od nasionek i rozsad będę odcięta. Od kwietnia będziemy siać i dmuchać, żeby szybko rosło. I zdąży uróść, a może nawet rozsady będą mniej wybiegnięte i szybciej wezmą się do kwitnienia i owocowania. A my będziemy jak nowe gotowe do pracy. Chyba będziesz musiała nagotować jeszcze więcej i nauczyć swojego mężczyznę smażenia tej jajecznicy, bo jednak powinnaś po szpitalu spasować i poleżeć.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Ałła
mocno
musi być dobrze i wszystkie fluidy dobre będę przesyłać Tobie...
u mnie dzisiaj było słonecznie ale śnieg jeszcze na podwórku jest...
z sianiem zdążysz...

u mnie dzisiaj było słonecznie ale śnieg jeszcze na podwórku jest...
z sianiem zdążysz...

- Joanna_68
- 200p
- Od: 3 lip 2008, o 20:42
Alla ja też kciuki trzymać będę i dobrą energię słać, żebyś jak najszybciej i to zdrowa do swojego miejsca na ziemi powróciła. 

Pozdrawiam Aśka
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam nadzieję, że po zakończeniu leczenia będziesz jak nowa
Do wiosny jeszcze trochę czasu, akurat ze wszystkim zdążysz. A M niech zacznie ćwiczyć jajecznicę pod Twoje dyktando 

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Ałła
Trzymam kciuki i mam nadzieję, że nie będziesz musiała iść marcu do szpitala.
Ni są to przyjemne rzeczy. Zastanawiam się czemu aż trzy dni Cię trzymali
Trzymam kciuki i mam nadzieję, że nie będziesz musiała iść marcu do szpitala.

Ni są to przyjemne rzeczy. Zastanawiam się czemu aż trzy dni Cię trzymali

Oby to jak najszybciej skończyło się pozytywnie. 

Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Szybkiego powrotu do takiego trybu życia, jaki lubisz 

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

moje wątki miastowe i wiejskie