Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Kobea ma już listki właściwe ;:oj , heliotrop właściwą rozstawę :D , a kociaki słodkie puchacze ;:333 . My jakoś nie mamy szczęścia do drzewek owocowych, dwie młode jabłonki chorowały- trzeba było wyciąć, jesienią złamała nam się 5-letnia, dobrze owocująca grusza. Ale nie poddajemy się i sadzimy nowe.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgoś kobea śliczniutka i zdrowiutka ;:215 a heliotropy to u wszystkich tak słabo wschodzą. Teraz już wiem dlaczego u mnie na rynku w zeszłym roku za kwitnące heliotropy żądali sobie 5 zeta za sztukę.
Koty takie słodziaki- do wymiziania :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Kochana kobea ślicznie rośnie ale futrzaki skradły moje ;:167
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Wysiewy już całkiem spore ;:138 a kocie spojrzenia bezcenne ;:167
Ściskam gorąco pomimo paskudnej wilgoci za oknem, sypie coś a'la śnieg z deszczem :|
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgosiu, siewki ładnie wschodzą, ja jeszcze nic nie posiałam

miłego dnia :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

Małgosiu, bardzo ładne wysiewy, ja może dzisiaj coś posieję!
A kociaki, proszę wymiziaj je ;:167
Możesz napisać co to za preparat "pożegnanie z kretem" :lol: Chyba będę potrzebować też coś takiego :evil:
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu,u mnie tyle samo kopców w ogrodzie co u Ciebie na zdjęciu, katastrofa, u mnie sypie gęsty śnieg, w momencie wszystko zasypane,a już myślałam że pójdę do ogrodu,czekałam aż przestanie padać deszcz,a tu niespodzianka ,deszcz zamienił się w śnieg,pozdrawiam :wit ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dzisiaj było słoneczko. Piękna pogoda zachęcała do spacerów ;:3 Przyjechałam szybciej z pracy, pokręciłam się po ogrodzie, pograbiłam troszkę. Dobrze mi teraz... :wink: A ....zapomniałabym się chwalić, że odwiedziłam mój ogrodniczy sklep i zakupiłam mnóstwo nasionek ( starałam się wybierać wśród bylin). I uzupełniłam nasionka warzyw. :D

Marysiu - kobea szybko kiełkuje, moje 6 sztuk już ma liście właściwe i posadziłam je dziś w osobne pojemniczki, resztę oddam koleżankom, bo nie potrzeba mi tak dużo. Z heliotropem bawię się po raz pierwszy, i są emocje :wink: Nasionka zatrwianu trzymałam dziś w ręku, długo się nad nim zastanawiałam. I nie wzięłam, nie wiem czemu kojarzy mi się z takimi bukietami z zeszłej epoki. Może mi przejdzie ...Uśmiech wywołałaś na mojej twarzy stwierdzeniem, że koty mają takie miny, a Lulka ma wkurzoną :D To są koty pozbawione uczuć zaliczanych do negatywnych. Ich kwaśne minki są przeciwieństwem ich serdecznego i ciepłego stosunku do ludzi. "Naklejki" na nie mówimy, bo przyklejają się do wszystkich :wit

Marysiu - Sasanko - Ala to ładne imię :lol: ale ja mam....Małgosia :D Pozdrawiam ciepło ;:196

Edytko - pewnie, cóż to za ogród bez drzew owocowych. Ileż radości dla nas, dla dzieci zerwać świeży owoc z drzewa, lub krzaczka. Ja mam pecha do drzew czereśni. Na działce, na której postawiliśmy dom, rosły 4 czereśnie. Były posadzone w szpalerze w kolejności owocowania. Niestety, rosły w miejscu, gdzie powinien być podjazd do domu. Szkoda mi ich było, ale cóż poradzić. Posadziłam w innym miejscu kilka czereśni, do tej pory uchowały się 2 drzewka, i szału nie robią ;:131 A brzoskwinię masz? Super drzewko, a owoce...mniam.

Aniu - no nie strasz mnie tym słabym wzrostem heliotropu, ja mam nadzieję, że te moje maluszki bedą ślicznymi heliotropami, taki był plan ;:108 Dziś kupiłam nasionka farbownika, u Ciebie go chyba widziałam?/

Madziu - dziękuję ;:196

Agnieszko
- przeraziłaś mnie tymi opadami. Niby wiem, że to dopiero luty, ale....pogoda tak mnie ostatnio rozpieszcza, że nawet nie mam ochoty palić w kominku, za bardzo przypomina to rytuał zimowy :wink:

Małgoś - no mnie by paluszki całkiem od swędzenia odpadły, jakbym nie siała. Pomału parapety się będą kurczyły. Dziś posiałam kapustę wczesną ;:224

Tereniu
- kociaki wymizane, oj jak one to lubią :)

Martuś - śnieg...no cóż, mamy luty, ale wiem, co czujesz kochana. Ja dziś rozrzucałam po ogrodzie resztki śniegowych , ogrodowych hałd. Może ten śnieg tylko na chwilkę, postraszy i stopnieje. Nie zapowiadali na razie powrotu zimy... ;:196
A masz jakiś sposób na krety?

Hiperek sprzed kilku dni, dziś już przekwita :(

Obrazek
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

:wit Brzoswinię posadziliśmy w ubiegłym sezonie i liczę na pyszne owoce. Troszkę obawiam się czy nie będzie przemarzać. Moja odmiana to "Reliance". Miłego wieczoru :D .
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Czerwone dzwony piękne, ale wygrywa kociamber, no co on ma minę :;230
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Małgosiu organizujemy spotkanie w Toruniu - jesteś chętna na kawusię wśród zwariowanych kujawianek?
Wejdź kochana na kujawski http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3&start=84
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Ale fajne futrzaki. Dziękuję za odwiedziny i wpisuję się, by regularnie podglądac sąsiadkę :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgosiu :wit broń Boże ;:196 nie chciałam Cię straszyć ale jak zauważyłam u wszystkich słabo wschodzi. Ja sama nigdy go nie siałam i nie wiedziałam że on taki kapryśny. Nasiona farbownika też kupiłam ;:108 oj będzie niebiesko w naszych ogrodach :heja
Pozdrawiam i przesyłam ;:167 na Walentynki
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam walentynkowo ;:167

Edytko - ja mam brzoskwinię 4 lata,w zeszłym roku po raz pierwszy owocowała, przyznam , że ilość owoców mnie zaskoczyła. Do dzisiaj w spiżarce mam kilka słoików z brzoskwiniami.Nie wiem co to za odmiana, ponieważ dostałam maleńkie drzewko od koleżanki, która sama rozmnaża brzoskwinie z ...pestek. Mam jeszcze ochotę posadzić nektarynę. :wit

Iwonko
- ;:196

Moniś - dziękuję za pamięć, muszę się rozejrzeć w kalendarzu :wit

Aguś - zapraszam sąsiadkę ;:3

Aniu - masz rację, on ten heliotrop jest...powolny, teraz jakby stanął w miejscu, ;:167

Beatko - moje koty to typowe podwórkowce, myszki mi czasami podrzucają na wycieraczkę, ale nie widziałam, żeby były jakoś szczególnie wypasione :wink:

Walentynkowo ;:167

Obrazek

Obrazek

i uwaga....mój hiperek wypuścił trzeci pęd kwiatowy :D myślałam, że to liście wychodzą, a to niespodzianka

Obrazek
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj Małgosiu Walentynkowo ;:196
Ozdoba w kształcie serduszka super. brawo ;:138 hiperkowi że się postarał , ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”