Ogródek-moje początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek-moje początki

Post »

No rzeczywiście wielkie te kłącze jak na kupne, chyba podzielić można ale ja to laik w daliach jestem, nie sadze bo nie mam gdzie przechowywać a drzewko super ;:215. Miłego dnia :wit.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Elu, dzięki ! Kłącze teraz trzymam w lodówce, a zeszłoroczne w piwnicy... ;:306
Miłej niedzieli !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, z tą dalią, to bym zaczekała, aż będzie wyraźnie widać wyrastające pędy. Żeby nie narobić drobiazgu. A jak już przetniesz, to miejsce cięcia dobrze obsuszyć i może jeszcze posypać węglem (można rozkruszyć taki apteczny) albo cynamonem - to jako środek zabezpieczający przed gniciem. Tego kupnego kłącza nie trzymaj w woreczku foliowym - jeżeli w piwnicy masz chłodno, to lepiej tam (ale w trocinach lub torfie) - bo do sadzenia jeszcze sporo czasu. Można też z miesiąc przed terminem gruntowym, wsadzić w doniczkę i podpędzić w cieple ;:65 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Asiu, podzielam opinię jode22w sprawie dalii. Daj jej rok w swoim ogrodzie, żeby sprawdzić, jak będzie obficie kwitła i ile jej narośnie bulw przez sezon. Jeżeli narośnie dużo, to podzielisz w przyszłym roku i będziesz miała 2 duże krzaki dalii. Nasienne zakupy super udane. ;:215
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj Asiu piękne nasionka kwiatuszków zakupiłaś ;:333
Będzie pięknie i kolorowo u Ciebie w ogrodzie :D
Trzymam kciuki za nasionka, aby pięknie Ci wykiełkowały i pięknie rosły.
Dalia Fire and Ice piękna
Piękne drzewko szczęścia :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Super drzewko. Asiu moja mała rada. Usuwaj te dolne małe listeczki na głównym pniu. Masz piękny okaz ponieważ jest uformowany w typowe drzewko z koroną. Moje rozrasta się na boki jak krzaczor. Odnogę którą z niego wzięłam już postaram się inaczej prowadzić. Twoje jest rewelacyjnie zagęszczone. Jak będziesz usuwała te małe listki będzie zagęszczał koronę i szedł w górę a nie koniecznie tworzył dodatkowe gałęzie. Jest naprawdę rewelacyjne ;:333
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Asiu, piękne drzewko szczęścia. Nigdy nie widziałam tak prowadzonego w fermie drzewa a nie krzaczora . ;:215
Dalie ja pierwszy raz mam wykopane i trzymam je w piwnicy. Wcześniej jedna miałam w kotłowni w doniczce ale miała już za ciasno w tym roku i słabo kwitła. Jedną którą posadziłam to wcale ni nie zakwitła a tak czekałam. Tym nie powodzeniem sie nie przejmuję i jak będą w B to dokupię. A jeśli chodzi o Twoją dalię to ja ją bym taka zostawiła i podzieliła w przyszłym roku. . Będziesz miała piekny duży okaz z mnóstwem kwatów.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu ;:196
Fajniutkie te Twoje drzewko szczęścia ;:108 Jak zobaczyłam na Twoje nasionka,to mi się przypomniało,że muszę kupić nasiona Nieśmiertelnika :D
Dalie ,też 4 dokupiłam i nasionka.Zamierzam pierwszy raz siać ,zobaczymy co mi wyjdzie :roll:
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Ciekawe zakupy. Tytoń ponoć pięknie pachnie, a dmuszka tez sobie zakupiłam , zobaczymy co to za trawka
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Asiu siałaś już dmuszka kiedyś?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu co slychać? Jak z przedwiośniem u Ciebie? Mam nadzieję że zima Cię nie dopadła. U mnie coś podejrzane chmurzyska się przyplątały i nie chcą odejść. Ale termometr się nie daje. Zagroziłam mu że go wypierdziele jak zacznie na niebiesko pokazywać.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Kochane, bardzo dziękuję za cenne wskazówki ! ;:168

aage
nie siałam dmuszka, tak więc nie wiem, jak się u mnie zaklimatyzuje i czy w ogóle da radę wyrosnąć ;:306
Tytoniu nie znam, ale jak piszecie, że fajnie pachnie, to już się cieszę :tan
Co do drzewka szczęścia, to ja sama tak wyprowadziłam... Jest ze mną od malutkiej szczepionki. Kiedyś miałam też drzewko szcześcia wyprowadzone na tzw. drzewo. Urosło mi do prawie 1m. Musiałam aż wystawić na korytarz w bloku, bo nie miałam miejsca w mieszkaniu . Żyło sobie jescze parę lat, aż zaczeło schnąć. Później okazało się, jak wyrzucałam, że miało jakąś chorobę korzeni, zwyczajnie zgniło. Nie mogłam "zalać",opiekowałam się tyle lat tym drzewkiem, to wiedziałam ile należy je podlać. Zmarniało, albo zestarzało sie. Teraz eksperymentuję z tym ze zdjęcia, ale to jest inna odmiana. Widzę to po liściach. Zobaczymy jak to będzie dalej ? :wink:

U mnie pogoda fatalna ! Deszcz leje i jest bardzo ponuro. A ja mam migrenę... taka przypadłość :?

Pozdrawiam :wit
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Asiu u mnie dziś również pada Obrazek
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Asiu , dużo zdróweczka życzę i żeby szybko migrena przeszła a za oknem żeby pojawiło sie dużo słoneczka.
A może drzewko szczęścia jeszcze oprócz Ciebie podlewał np sąsiadka? Metrowe drzewko szczęścia to dopiero okaz, gratuluję że udało się Tobie takie duże wyhodować.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu czekam na relację z działeczki :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”