Galeria.Dalie Stanisława cz.2
- Lipien
- 500p
- Od: 21 lis 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dalie Stanisława cz.2
To jest siewka nr 268/124-606 bez nazwy
Proszę byście sami zaproponowali jej nazwę i ją "ochrzcili".
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Bożenko,
chyba masz rację. Szczerze, to nigdy nie próbowałam uprawy dalii z nasion. Ja mam tylko pełne dalie, a widziałam u siebie takie twarde główki z nasionami. Nie próbuję zbierać i wysiewać, bo nie mam miejsca... a może i trochę cierpliwości. Ale na pewno warto spróbować zebrać nasiona, a potem wysiać. Może Mateusz ma dużo miejsca i spróbuje...
chyba masz rację. Szczerze, to nigdy nie próbowałam uprawy dalii z nasion. Ja mam tylko pełne dalie, a widziałam u siebie takie twarde główki z nasionami. Nie próbuję zbierać i wysiewać, bo nie mam miejsca... a może i trochę cierpliwości. Ale na pewno warto spróbować zebrać nasiona, a potem wysiać. Może Mateusz ma dużo miejsca i spróbuje...
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
Mariuszu,
dalia o nr 295 to nowoochrzczona w ubiegłym roku dalia Rybnik. Nazwę tę otrzymała na cześć miasta Rybnik, w którym corocznie w sierpniu odbywa się wystawa dalii. W tym roku odbędzie się już
XVII Międzynarodowa Wystawa Mieczyków, Dalii i Kompozycji Kwiatowych.
Termin jest o tydzień późniejszy niż zwykle - 23-24 08.2014 r.
dalia o nr 295 to nowoochrzczona w ubiegłym roku dalia Rybnik. Nazwę tę otrzymała na cześć miasta Rybnik, w którym corocznie w sierpniu odbywa się wystawa dalii. W tym roku odbędzie się już
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- Lipien
- 500p
- Od: 21 lis 2012, o 08:38
Za zamówienia na ten sezon dziękuję.
Ich wielkość już przekroczyła moją oferowana liczbę kłączy.
Wszystkich, którzy są jeszcze zainteresowani zmuszony jestem powiedzieć: by poczekali do następnego sezonu.
Pozdrawiam:
Lipień Stanisław
Ich wielkość już przekroczyła moją oferowana liczbę kłączy.
Wszystkich, którzy są jeszcze zainteresowani zmuszony jestem powiedzieć: by poczekali do następnego sezonu.
Pozdrawiam:
Lipień Stanisław
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No i nie zdążyłam zamówić na ten sezon, za długo się wahałam przy wyborze...eh...
Już myślę o następnym, a od kiedy można składać zamówienia na następny sezon? (od września, października?)
Pozdrawiam wszystkich szczęśliwców, którzy będą podziwiać te piękne kwiaty już w tym sezonie

Już myślę o następnym, a od kiedy można składać zamówienia na następny sezon? (od września, października?)
Pozdrawiam wszystkich szczęśliwców, którzy będą podziwiać te piękne kwiaty już w tym sezonie

- Przemekt23
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja zamówienie robiłem w Grudniu ale chyba Pan Stanisław w Listopadzie jakoś dał informację o możliwośći otrzymania katalogu 2014.
Na listonosza z przesyłką od p. Stanisława wyczekuje bardziej niż na św. Mikołaja 

pozdrawiam
Tomek
Tomek
Tak więc kto nie zdążył z wybieraniem musi teraz długo poczekać. Albo kupić w sklepie - zauważyłam, że już karpy dalii pojawiły się w sprzedaży - oferta wydaje się nawet spora, tylko nikt nie zagwarantuje, że w środku znajduje się to, co przedstawia etykieta. Ale widziałam sporo dalii niskich, parkowych, pojedynczych i anemonowych. Jakość karp średnia - jak zwykle.
Choć wybór o wiele skromniejszy niż u Stanisława, ale jeśli ktoś nie ma nic, to zawsze coś dla siebie znajdzie.
Poniżej kolejne zdjęcia odmian dalii Stanisława - spoza tegorocznej oferty, ale na pewno coś z tego znajdzie się w przyszłorocznej...

Kavalir

Just Peachy

Boshuji

Rolf

Baret Joy

Ludwig Helfert

Maxime

Jacques Martinet

Creve Coeur

Texas
Choć wybór o wiele skromniejszy niż u Stanisława, ale jeśli ktoś nie ma nic, to zawsze coś dla siebie znajdzie.
Poniżej kolejne zdjęcia odmian dalii Stanisława - spoza tegorocznej oferty, ale na pewno coś z tego znajdzie się w przyszłorocznej...

Kavalir

Just Peachy

Boshuji

Rolf

Baret Joy

Ludwig Helfert

Maxime

Jacques Martinet

Creve Coeur

Texas
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
W zeszłym roku kupiłam kilka w sklepie ogrodniczym, ale niestety były niższe niż podawał opis, co prawda ładnie kwitły, ale chciałabym mieć też wyższe. Na przyszły sezon na pewno zamówię od Pana Stanisława, a w tym będę podziwiać na forum i w ogródku te co już mam 

cd. kolekcji dalii p. Andrzeja K. i Zenona W. (wszystkie nabyte od Stanisława)

Tengai

Pooh

Bert Pitt

Berger's Record

Sparkler

Calgary

Grtrude Martinek

Good Earth?

Kasasagi

Brandon James

Mick's Peppermint
Jeszcze jedna wydaje mi sie szczególnie ładna ze zdjęcia, ale nie umiem dopasować jej do żadnej nazwy odmianowej - może Stanisław pozna dziecko swoje?

Tengai

Pooh

Bert Pitt

Berger's Record

Sparkler

Calgary

Grtrude Martinek

Good Earth?

Kasasagi

Brandon James

Mick's Peppermint
Jeszcze jedna wydaje mi sie szczególnie ładna ze zdjęcia, ale nie umiem dopasować jej do żadnej nazwy odmianowej - może Stanisław pozna dziecko swoje?

Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- Mariusz DLW
- 200p
- Od: 10 mar 2013, o 12:41
- Kontakt:
Panie Stanisławie, ma Pan na myśli to, co nazwałem nieprawidłowo Nick SR?Lipien pisze:To jest siewka nr 268/124-606 bez nazwy
Pozdrawiam
Tak czy inaczej, proponuję nazwę LIPIEŃ.

Mariusz
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mariusz DLW
- 200p
- Kontakt:
Bardzo dziękuję za informację, Basiu. Super, że mamy kolejna polska dalię, tak ich niewiele w porównaniu choćby z liliowcami. Znasz może autora odmiany?BarbaraR pisze:Mariuszu,
Mariusz
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witajcie kochani
Nazwa dalii ''Lipień'' bardzo trafna
A może każdy z nas spróbował by wyhodować swoją odmianę dalii

Nazwa dalii ''Lipień'' bardzo trafna

A może każdy z nas spróbował by wyhodować swoją odmianę dalii

Pozdrawiam Alicja
Mariuszu,
nie znam autora odmiany. Stanisław albo dostał od kogoś te siewki (było ich kilka), albo to jego dzieło... Może sam odpowie na zadane pytanie...
nie znam autora odmiany. Stanisław albo dostał od kogoś te siewki (było ich kilka), albo to jego dzieło... Może sam odpowie na zadane pytanie...
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- Mariusz DLW
- 200p
- Kontakt:
Dzięki Basiu - zapewne się uda, że pojadę do pana Stanisława i zapytam.
Lisonette - Gryson (Belgia 2002)

Lisonette - Gryson (Belgia 2002)

Mariusz